Au trecut 3 ani de când am descoperit SuperBlog, pe Claudia și Albert – oamenii minunați care l-au clădit, bloggerii creativi de la care am învățat cum să citesc și să înțeleg un brief, ce platforme să folosesc pentru a găsi fotografiile de care aveam nevoie, dar și o mulțime de tips&tricks despre scrierea unui articol.
Au trecut aproape 2 ani de când am câștigat trofeul Spring SuperBlog în primăvara lui 2022 și nici acum, când scriu aceste rânduri, nu îmi vine să cred. Știu, însă, că am câștigat oameni și emoții cât pentru mai multe vieți, iar când i-am întâlnit pentru prima dată în offline mi se părea totul un vis. Chiar și acum pare un vis că mă aflu printre ei!
Mă gândesc uneori că îmi este dor de fiecare moment petrecut în competiție, de emoția primei probe, dar și a primei note, de bucuria unui premiu, dar și de dezamăgirea la aflarea unui punctaj la care nu mă așteptam. Mai sunt doar câteva zile până când Spring SuperBlog 2024 va începe, iar eu vă doresc curaj pentru a vă înscrie și promit să vă susțin din culise la fiecare probă din competiție!
Cum participi la Spring SuperBlog 2024?
Vineri, 1 martie, va fi publicată prima probă din Spring SuperBlog 2024, așa că mai este doar puțin timp pentru a vă înscrie în cea mai longevivă competiție de blogging din România. Cum faceți asta? Ei bine, începeți prin a citi regulamentul, apoi scrieți un articol pe blogurile voastre prin care vă exprimați dorința de a participa la această ediție și completați formularul de înscriere. După ce primiți confirmarea înscrierii, vă puteți accesa conturile unde veți vedea probele, notele primite și de unde veți putea trimite contestații.
Ce m-a ajutat pe parcursul SuperBlog?
Cred că cel mai important lucru pe care l-am conștientizat despre competiția SuperBlog a fost faptul că este într-o continuă dinamică și învățare. La prima participare nu știam prea multe (sau chiar nimic) despre structura unui articol, SEO, imagini royalty free sau ce presupune un articol de tip advertorial.
Ce știam era faptul că voiam să învăț, să aflu cât mai multe despre blogging, iar această dorință de cunoaștere mi-a fost cel mai mare aliat pe parcursul SuperBlog. Ușor-ușor, am început să înțeleg mai bine cerințele probelor, am descoperit platforme prin intermediul cărora îmi puteam organiza ideile și articolele, cum să mă folosesc de cărți, muzică sau chiar jocuri video ca surse de inspirație pentru articolele mele, dar și cum să transform un advertorial într-o poveste.
5 resurse care să te ajute în Spring SuperBlog 2024
De ce SuperBlog și ce mi-a oferit?
Prima participare la SuperBlog a venit cu multă teamă și necunoscut, cu provocări care mi se păreau mult prea mari pentru mine, cu gânduri de abandon pe parcursul competiției, dar și cu multă voință și dorință de a afla dacă scrisul e pentru mine sau nu.
Fiind obișnuită să scriu despre cărți, ideea unui advertorial îmi lăsa impresia unui articol rece, cu termeni tehnici sau cu multe cerințe pe care nu le-aș fi înțeles. Am descoperit că am un stil autodidact, am prins din mers multe lucruri, am făcut muncă de detectiv, am primit sfaturi prețioase și cuvinte de încurajare de la oameni dragi, mi-am redescoperit creativitatea și am găsit inspirația de a construi o poveste în jurul unui produs sau al unui serviciu.
Evoluția a venit natural, m-am bucurat ca un copil în magazinul de dulciuri (sau cum mă bucur când merg la librărie și îmi cumpăr cărți) de fiecare dată când primeam notele și mă vedeam lângă oamenii pe care îi admiram (și pe care îi admir în continuare).
Cred cu tărie că oamenii din SuperBlog sunt cel mai mare câștig pentru mine alături de recunoașterea abilităților mele de scris. Participarea în competiție mi-a adus multă încredere în mine și în felul în care scriu, dar și multe oportunități de învățare pentru că SuperBlog este precum o școală la care mergi și descoperi tainele blogging-ului.
Nu mereu totul este roz, nu mereu cuvintele vor ieși așa cum mi le imaginez, nu mereu voi fi încrezătoare în ceea ce pot, dar mereu voi avea curiozitatea de a mai da un click, de a mai citi un articol, de a mai vedea ce face butonul x, de a mai scrie o poveste care să inspire pe cineva.