Sursa foto și editare: Canva Pro

Recomandări livrești (12)

by Oana Lambrache

Ultimul articol din 2023, ultimul articol despre cărți, o ultimă retrospectivă până când ceasul va bate de miezul nopții și vom păși în 2024 plini de speranță, de rezoluții mai mult sau mai puțin realiste, cu planuri îndrăznețe sau cu teamă că ne vom transforma din prințese în Cenușărese, iar caleașca într-un dovleac. Dar, hei, putem să ne imaginăm orice ne dorim, pentru că este vorba despre noi și despre ceea ce ne dorim. Chiar dacă nu sunt dorințe ușor de îndeplinit!

Am avut mulți în care mi-am setat anumite obiective pe care nu le-am dus la bun sfârșit sau nici măcar nu m-am gândit cum le-aș putea transforma în realități. Apoi, am renunțat sau, mai bine zis, am ales să nu îmi mai setez astfel de obiective și să iau totul așa cum vine, să accept provocări și visez nu pic mai mult.

Nu totul îmi iese. Dacă m-ai întreba acum, aș spune că nimic nu îmi iese. Dacă mi-ai da timp de gândire, aș reuși să strâng câteva lucruri de care sunt mândră, lucruri pe care le văd ca succese, lucruri pentru care sunt recunoscătoare. Doar că îmi este greu să vorbesc despre ele, să le accept ca fiind părți din mine. E work in progress acceptarea și asumarea lucrurilor bune, îmi e mai ușor cu cele mai puțin bune.

2023 a fost un an genial din punct de vedere al lecturilor. Mi-am depășit țelul setat pe Goodreads și, cu fiecare carte citită, mă întrebam (și îl întrebam și pe soț) dacă e ok că am citit atât, dacă sunt ciudată, dacă… orice motiv îmi venea în minte în acele momente. Nu cred că aș fi citit cele 101 de cărți fără ajutorul soțului meu, cel care mă sprijină în tot ceea ce îmi doresc, cel care mă ajută zi de zi, care nu îmi spune niciodată „nu” când îi povestesc despre un curs sau workshop sau o vizită la Art Safari! Este totul meu. El și copilul nostru, pentru care lupt cu demonii interiori să fiu mai bine și mai bună.

Acest ultim articol ar fi trebuit să fie despre cărțile lunii decembrie și recomandările mele pentru voi, așa cum am făcut-o de la începutul anului. Doar că am simțit să scriu altfel, fără să mai fac liste și topuri și recomandări. Le găsiți pe toate pe contul de Instagram sau pe pagina de Facebook dedicată blogului. Am să las, totuși, titlurile cărților pe care le-am parcurs în decembrie și vă invit să vă alegeți ce vă inspiră mai mult sau ce vă face mai curioși sau, de ce nu, cartea pe care nu ați citi-o în ruptul capului. Poate fi asta rezoluția voastră pentru noul an – să îndrăzniți să alegeți un lucru pe care nu l-ați fi ales vreodată!

Editare: Canva Pro

La mulți ani, cititori!

4 comments

Mona decembrie 29, 2023 - 10:18 am

La mulți ani plini de bucurii și de lecturi faine!

Reply
Oana Lambrache decembrie 29, 2023 - 1:20 pm

Mulțumesc! La mulți ani minunați!

Reply
Diana decembrie 29, 2023 - 1:54 pm

Să ai un an nou minunat, Oana!

Reply
Oana Lambrache decembrie 29, 2023 - 2:00 pm

Îți mulțumesc, Diana! Un an nou fericit!

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!