Sursa foto și editare: Canva Pro

5 cărți care să îți țină companie toamna aceasta

by Oana Lambrache

Cuprins

Zilele sunt mai scurte, diminețile și serile mai reci, hainele mai pufoase și călduroase, iar mirosul toamnei pătrunde în case și în suflete. Acum ceva timp vă povesteam despre câteva titluri potrivite pentru vară și vacanță și m-am gîndit că v-ar prinde bine câteva recomandări de cărți pentru toamnă, care să inspire să visați sau care să vă dea fiori!

Sursa foto: arhiva personală

"Harry Potter și Piatra Filozofală"

„Harry Potter” este seria mea preferată din toate timpurile, cea cu care am crescut de la primul volum. Într-un fel, primul volum îl asociez cu luna septembrie, atunci când începe școala, pentru că și Harry are parte de un astfel de moment, descoperind cî este vrăjitor și că va urma cursurile Școlii Hogwarts, unde va învăța despre vrăji, poțiuni și amnimale fantastice, dar și unde va lega prietenii și va trece prin tot felul de încercări care îl vor pune față în față cu temutul Lord Voldemort!

Sursa foto: arhiva personală

"Omul de castane"

Toamna este un anotimp potrivit pentru thriller și prima recomandare este „Omul de castane” în care orașul Copenhaga este tulburat de un criminal în serie a cărui semnătură sunt omuleții de castane. Ciudat este faptul că pe una dintre aceste figurine apar amprementele unei fetițe dispărută acum un an, crezută moartă…

Bonus: descrierile amănunțite ale crimelor care m-au trimis imediat către romanele lui Stephen King!

Sursa foto: arhiva personală

"Mexican Gothic"

O copertă superbă și o poveste pe măsură! Sosită în vizită la verișoara ei, tânăra Noemi descoperă o casă misterioasă care mai are puțin și se dărâmă, o familie încorsetată de tradiții, dar cu un trecut marcat de violențe și accese de nebunie și un secret terifiant!

Am îndrăgit-o pe Noemi din primele rânduri, fiind o femeie determinată, puternică, curajoasă, care nu se dă în lături de la salvarea verișoarei ei, dar și a propriei vieți.

Sursa foto: arhiva personală

"Omul de cretă"

Cinci prieteni își creează un cod secret, desenând omuleți de cretă colorată. La scurt timp, un omuleț de cretă albă conduce micul grup către o descoperire uluitoare pentru niște copii de numai 12 ani – un cadavru. 

După 30 de ani, cei cinci sunt reuniți de același om desenat cu cretă albă pentru a afla adevărul despre crima comisă în copilăria lor.

Sursa foto: arhiva personală

"It"

Nu puteam încheia aceasă listă și să nu îl recomand pe Stephen King și romanul „It”! Un grup de prieteni îi ține piept unui monstru care se hrănește cu frica copiilor care îi cădeau victime, atrase de diferitele forme pe care monstrul le lua.

După 27 de ani, același grup trebuie să distrugă această creatură o dată pentru totdeauna și să își găsească liniștea!

Acum este rândul vostru să îmi spuneți ce carte v-a atras mai mult și să îmi lăsați o recomandare de care să mă bucur toamna aceasta!

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!