Sursa foto și editare: Canva Pro

Recomandări livrești (8)

by Oana Lambrache

Cuprins

A trecut mai bine de o lună de când am scris pe blog. O pauză sau o alegere de a nu scrie doar pentru a scrie. Un moment prelungit pentru a citi, pentru a mă pierde printre cuvintele și paginile unei cărți, pentru oboseala de-a doua zi pentru că ceea ce citeam m-a ținut trează până după miezul nopții. Dar să las deoparte toate acestea și să vă spun ce am citit și ce vă recomand vouă!

Lecturile lunii august

recomand
Editare: Canva Pro

Recomandările lunii

Am citit mult în august și am descoperit romane interesante, unele reușind să mă surprindă într-un mod foarte plăcut! 

Prima recomandare este și romanul pe care l-am ales drept cartea lunii – „Cât timp înfloresc lămâii”, o carte dureroasă despre revolta din Sirira, despre efectele acesteia, despre oamenii pierduți, despre suferința celor rămași și a celor care au plecat spre alte țări, riscându-și viețile. Pe fondul atacurilor, o fostă studentă la farmacie devenită peste noapte asistentă/om bun la toate în spital este martora atrocităților luptei pentru libertate, în timp ce trebuie să decidă dacă va rămâne în continuare în țară sau va plăti pentru promisiunea libertății peste graniță. 

"În orașul istoric rănit adânc de bombe, viața rezistă. O văd în plantele agățătoare care se trezesc din somnul iernii, făcându-și loc târâș printre dărâmături. În bobocii de narcise care, timid, își deschid petalele."

Acum vreo 3 ani descoperisem o mini-serie despre un orășel idilic tulburat de o crimă al cărei suspect este unul dintre colegii victimei, iar procurorul care se ocupă de anchetă este chiar tatăl suspectului. Intrigată de fiecare episod, am descoperit că serialul este bazat pe o carte pe care mi-am dorit să o citesc. Așa am dat de romanul „În apărarea lui Jacob” un thriller psihologic care m-a captivat de la primele pagini. 

Cartea a fost transpusă în serial cu Chris Evans („Captain America” și întreaga saga „Avengers”) în rolul procurorului Andrew Barber , Michelle Dockery (Lady May Crawley din serialul „Downton Abbey”) – soția lui Andrew și Jaeden Martell („It”, „Mr. Harrigan’s Phone”) în rolul lui Jacob.

"Avocații apărării au avantajul de a vedea binele din oameni. Indiferent cât de cumplită sau de neînțeles ar fi nelegiuirea săvârșită, indiferent cât de copleșitoare ar fi dovezile care indică vinovăția, avocatul apărării nu uită niciodată că și clientul său este tot un om ca noi ceilalți. (...) Polițiștii și procurorii nu văd lucrurile la fel de roz. Noi avem impulsul opus. Suntem gata să vedem pata, viermele și infracționalitatea latentă chiar și în cei mai buni oameni."

Ultima recomandare din august este tot un thriller, a cărui acțiune se petrece în Hamburgul anului 1904 când o serie de cadavre apare în zona portului. Pe urmele criminalului se află Carl-Jakob Melcher, bacteriolog, și prietenul lui, Martin Bucher, asistent criminalist. Cei doi întreprind o serie de cercetări pe cont propriu, sperând să descopere vinovatul, dar ceea ce află este departe de orice și-ar fi putut închipui.

„Ucigașul din port” reușește să creeze o atmosferă întunecată, accentuată de contrastul dintre clasele sociale și de personaje care știu să ascundă cele mai interesante secrete care pot zdruncina familii.

Cartea lunii

„Cât timp înfloresc lămâii”

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!