Cuprins
A trecut deja jumătate din acest an și mi se pare un moment în care aș putea trage linie și să văd ce am făcut bine și mai bine decât anul trecut pe vremea aceasta, ce am făcut mai puțin bine, ce am învățat (dacă am învîțat ceva), ce gânduri mă încearcă în timp ce scriu articolul despre cărțile citite în luna iunie.
Prima lună de vară a fost o lună plină de cărți extraordinare. Thrillere, povești despre călătoritul în timp, poezii, un dram de supranatural și aromele Italiei s-au îmbinat perfect pentru acest început de sezon cald.
Lecturile lunii iunie
Recomandări de carte
Am citit mult, poate și pentru că m-a ajutat prima săptămână în care am mers în vacanță și am avut mai mult timp pe care să îl dedic pasiunii mele. Dintre cărțile de mai sus, am ales doar câteva titluri, deși vi le recomand pe toate (ca de obicei, veți găsi detalii pe profilul de Instagram).
Prima carte citită în iunie pe care o recomand este „Refugiul”, cel de-al doilea volum din seria despre detectiva Elin Warner. Cartea urmează același tipar ca primul volum „Sanatoriul” – o locație reatrasă, un grup de oameni izolat, un prim cadavru, Elin Warner prezentă și în căutarea adevărului. Ce mi-a plăcut foarte mult este că această căutare devine personală pentru Elin, pentru că iubitul ei și sora acestuia sunt direct implicați – el a proiectat clădirea, iar sora lui conduce retreat-ul de pe insulă. Misterul și adrenalina sunt bine dozate, iar povestea muntelui care seamănă cu Moartea cu Coasa creează o atmosferă întunecată și apocaliptică, prevestind că ceva va merge rău.
O surpriză extrem de plăcută a fost „Viața complicată a lui Oona Lockhart” – o poveste despre o tânără de 18 care, atunci când împlinește 19 ani chiar în noaptea de Anul Nou, descoperă că poate călători în timp. În fiecare an de Revelion la miezul nopții, Oona se va trezi într-un alt an și la o altă vârstă și va fi nevoită să se adapteze acestor schimbări. „Viața complicată a lui Oona Lockhart” este o lectură fresh, antrenantă, cu secrete bine păstrate și cu multe întrebări: oare unde va fi Oona anul următor? Ce va afla despre ea? Va alege un an plin de aventură sau va sta deoparte de orice și oricine?
Cea de-a treia recomandare a lunii iunie face parte dintr-o altă serie dragă mie. „Calul de bătaie” este cel de-al doilea volum al seriei despre detectivul Jack Warr, care se pregătește să ajute o echipă dintr-un orășel de provincie să prindă banda de hoți care pradă casele cele mai bogate. Am așteptat acest volum cu sufletul la gură și așteptarea mea nu a fost deloc în zadar! Am apreciat scenele din viața personală a lui Jack alături de soția lui și de fiica lor proaspăt născută, dar și portretul lui Jack-detectivul, un profesionist la locul de muncă, un lider și un bun organizator. Personajul lui Jack devine uman atunci când alege să acționeze pe cont propriu, fără să se gândească la consecințe sau la faptul că viața lui poate fi în pericol.
Cărțile lunii
„Viața complicată a lui Oona Lockhart”
„Calul de bătaie”
2 comments
Foarte interesant articol! Articolul tau m-a ajutat sa vad cate lucruri frumoase am facut pana acum anul aceasta si sa imi aleg cateva recomandari pentru cartile pe care le pot citi. Multumesc pentru informatiile prezentate!
Mă bucur! Lecturi faine!