Cuprins
Foarte rar îmi stabilesc ce cărți voi citi într-o anumită lună sau în ce ordine, pentru că alegerea unei cărți depinde de starea mea din acel moment sau de ce volum îmi atrage atenția. Martie a început cu romanul „Cujo” al lui Stephen King și pentru că m-a prins atât de mult am decis să continui cu celelalte cărți ale autorului pe care le am în bibliotecă!
Martie - luna Stephen King
Planul meu fusese de a citi încă 3 cărți pe lângă cele 5 de mai sus, dar nu am luat în calcul formatul și nici fontul volumelor cu care speram să închei luna: „Apocalipsa”, „JFK” și „IT”.
De data aceasta, vă recomand toate cele 5 cărți, pentru că fiecare are ceva special.
„Cujo” este povestea tulburătoare a câinelui Saint-Bernard care dă numele romanului și care este mușcat de un liliac, transformându-se din cel mai bun al prieten al omului în dușmanul lui. Mintea i se încețoșează, iar gândurile devin din ce în ce mai întunecate, Cujo lăsând cadavru după cadavru în urma lui.
În penitenciarul Cold Mountain, în corpul E, sunt aduși doar cei mai periculoși criminali, cei care își așteaptă datele condamnărilor la moarte. Cu toții știu că zilele petrecute aici sunt ultimele. O știu condamnații, o știu și gardienii. Atunci când un bărbat pe nume John Coffey este adus la Cold Mountain fiind acuzat de abuzarea și uciderea a două fetițe, Paul Edgecombe simte că bărbatul ascunde mai mult decât lasă să se vadă, fiind convins că este nevinovat. „Culoarul morții” descrie modul in care societatea alege să vadă superficial un om, de a-l condamna după aparențe și prejudecăți, pentru că asta este calea mai ușoară și la îndemână, scoțând la iveală tot ce e mai rău și mai urât din ei.
Romanul „Un basm” a fost o surpriză extrem de plăcută, mai ales că nu se aseamănă deloc cu cele cu care eram obișnuită de la King. Este un fantasy captivant, care m-a făcut să vreau să citesc și să descopăr misterul din spatele lacătului. Despre ce lacăt scriu? Ei bine, Charlie Reade este un adolescent maturizat prea devreme, în urma morții mamei lui. Băiatul îi salvează viața vecinului său, Howard Bowditch, în curtea căruia există un șopron încuiat cu un lacăt, care îl atrage pe Charlie ca un magnet. Pentru că nu îmi doresc să vă dezvălui prea multe și să stric experiența de a descoperi singuri ce se află în spatele ușișor închise, vă las pe voi să citiți și să aflați întregul basm.
Billy Summers este un fost veteran de război, actual asasin plătit, al cărui plan este de a duce la bun final o ultimă slujbă și apoi de a se retrage. Pentru a se integra cât mai bine și a nu trezi suspiciuni, Billy devine autor și începe să scrie povestea vieții lui. Pe măsură ce ziua crimei se apropie, bărbatul începe să își creeze propriul plan de scăpare, care îi este dat peste cap de o tânără pe care o salvează din fața casei lui. „Billy Summers” reușește să aducă între paginile aceleiași cărți o poveste despre război, una despre un copil care suferă după moartea surorii lui, o alta despre un bărbat sătul de minciuni și o poveste de iubire.
Ultima carte citită este „Despre scris. Autobiografia unui meșteșug” care este o parte roman autobiografic și o parte ghid plin de recomandări pentru scris, „o trusă de unelte” așa cum o numește King.
"Dacă vreți să fiți scriitori, trebuie să faceți două lucruri mai presus de toate: citiți mult și scrieți mult."
Stephen King
Cartea lunii
„Cujo”