Cuprins
An de an citesc, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar încerc să deschid o carte în fiecare zi și să mă bucur de câteva rânduri citite în liniște, doar eu cu mine. Câteodată, simt că cititul pare o cursă, dacă privesc din prisma postărilor pe Instagram, a fotografiilor și a textelor în care descriu subiectul și îmi expun câteva păreri.
Anul acesta, în schimb, am redescoperit bucuria de a citi, poate și pentru că am ales romane pe care abia așteptam să le citesc. Dar poate și pentru calmul și starea de bine și pace pe care mi-o oferă cărțile și lectura, acum mai mult ca niciodată.
Februarie a continuat în tonul dat de alegerile din ianuarie și am descoperit un volum genial semnat de Matt Wesolowski, alături de alte romane thriller și de povestea Prințului Harry atât de controversată!
Lecturile lunii februarie
Recomandările mele pentru voi
Prima recomandare este chiar romanul care pentru mine a fost cartea lunii și anume „Misterul din pădure”, care este scris sub forma unor podcasturi realizate de juralistul Scott King. El încearcă să descopere adevărul despre dispariția lui unui băiețel de doar 7 ani în anul 1988. Scott ia legătura cu diverse persoane, inclusiv cu părinții copilului, fiecare spunându-și povestea și adăugând câte o piesă importantă în puzzle-ul acestui mister. Deși am intuit o parte din final, cartea și-a păstrat suspansul, iar detaliile cu tentă horror despre pădurea în care a dispărut băiatul au fost impresionante.
Deși toate cele 3 romane semnate de J.P. Delaney mi-au plăcut, „Soția perfectă” a fost cel care m-a atras cel mai mult. Primele gânduri s-au dus rapid către un roman thriller despre relația dintr-un cuplu perturbată de o crimă sau o dispariție. După primele pagini, am descoperit un thriller cu elemente SF, în care un robot capabil de a avea și desvolta sentimente, folosindu-se de amintirile unei persoane reale.
Poate nu neapărat o recomandare pe gustul tuturor, „Rezerva” este modul prin care Prințul Harry își spune povestea sau poveștile: prima parte despre copilărie și despre pierderea mamei lui, a doua parte despre experiența militară, iar cea de-a treia parte în care își întâlnește aleasa. Cred că adevărul este undeva la jumătate, iar această carte nu este pentru toată lumea, mai ales nu pentru cei care caută senzaționalul sau detaliile picante, despre care s-a tot scris.
De multe ori, am avut senzația că citesc despre un copil, rămas ancorat în trecut, în momentul morții mamei lui, care l-a debusolat complet. Poate de aici și dorința lui de mai târziu de a a-și proteja soția și copiii în fața presei de scandal și a familiei lui.
Cartea lunii
„Misterul din pădure”