Sursa foto și editare: Canva Pro

Recomandări livrești (1)

by Oana Lambrache

Cuprins

Am rupt prima filă din calendarul pe 2023, iar ianuarie a adus puțină zăpadă, parcă să ne mai aline dorul de nămeții albi din copilărie, când ieșeam la săniuș de dimineața până seara și intram în case cu obrajii rumeni. 

Pe lângă fulgii de nea, ianuarie a venit și cu un nou challenge legat de citit. Deși mă gândisem să renunț la a-mi seta un număr de cărți pentru acest an. am revenit asupra ideii și mi-am dat seama că acel număr nu este doar un număr, ci și o motivație de a citi mai mult, de a citi zilnic câteva pagini, de a-mi crea o rutină de lectură.

Ianuarie a însemnat cărți bune și foarte bune, despre care vreau să vă povestesc câte ceva în articolul de astăzi!

Ce am citit în ianuarie?

Aș putea spune că am avut câte puțin din toate în ianuarie din perspectiva lecturilor: magie și ființe supranaturale, thrillere cu accente horror, aerul epocii victoriene, puterea prieteniei, efectul pierderii unei persoane dragi, dar și puterea unei comunități care trăiește prin hochei.

recomandare
Sursa foto și editare: Canva Pro

Recomandările mele pentru voi

Am început să scriu câte un singur articol despre cărți anul trecut, în locul celor săptămânale despre fiecare volum citit, pentru că am simțit că este mai ușor de gestionat. Și chiar așa a fost, până când am realizat că unele articole deveniseră prea lungi și, cred eu, puțin plictisitoare! În prezent, clipurile scurte, cu text puțin, par să prindă cel mai bine pentru societatea noastră în continuă mișcare. Nu intenționez să schimb blogul, doar să cizelez modul în care scriu aceste articole despre cărți.

Poate că vor fi diferite de la o lună la cealaltă, poate voi include lucruri noi despre care aflu pe parcurs sau poate vor fi exact la fel întregul an. Ce știu sigur este că voi continua să scriu despre cărți!

Despre toate cărțile citite veți găsi detalii pe contul meu de Instagram sau pe pagina de Facebook dedicată blogului:

Pentru articolul de luna aceasta am ales 4 romane din cele citite pe care vi le recomand și vouă! Aceste cărți au fost cele care m-au impresionat cel mai mult prin scriitură, prin povești, prin modul în care am fost transpusă între paginile lor!

Prima recomandare este romanul „Învingătorii” scris de Fredrick Backman și este cel care încheie trilogia care se învârte în jurul hocheiului și a urii dintre orașele Björnstad și Hed. Regăsim mai toate personajele din volumele anterioare, dar și câteva personaje noi ale căror roluri vor fi decisive în acțiunea cărții. Vă spun de pe-acum că veți descoperi o poveste mult mai tristă, mai dureroasă, mai plină de răzbunare, dar și mai bună decât ce ați citit până acum. Iar adevărul despre Benji din prima pagină este cutremurător…

„Blestemul mării” spune povestea a trei surori sosite acum 200 de ani în orășelul Sparrow din Oregon. Acuzate de vrăjitorie, cele trei sunt înecate, dar, an de an, posedă trupurile a trei fete pentru a se răzbuna pe locuitori. Atmosfera creată de legenda vrăjitoarelor este una întunecată, iar prezența mării oferă un cadru magic și sinistru, mai ales că fetele care sunt atinse de apă sunt în pericol de a fi prinse de surori.

Tot cu trei surori ne întâlnim și în romanul „Surorile Hollow”, în care trei fetițe dispar timp de o lună de pe o stradă din Scoția, iar când revin, nu își mai amintesc nimic. Singurul lucru schimbat la ele este un semn în forma unei semiluni la baza gâtului, a cărui semnificație o vom descoperi la final. Povestea prinde contur când una dintre ele dispare, iar celelalte două încep să o caute, fiind urmărite de un monstru care poartă un craniu pe cap. 

Romanul „Imagini ascunse” pare să îmbine elementele unui thriller cu accente horror, dar și câteva elemente supranaturale. Mallory devine dădac unui băiețel timid pe nume Teddy, pasionat de desen. Când desenele copilului devin o poveste și descriu o crimă, Mallory decide să descopere adevărul, iar ceea ce va afla este departe de orice și-ar fi închipuit!

Cartea lunii

” Învingătorii „

2 comments

Mona ianuarie 30, 2023 - 12:29 pm

Ah, abia aștept să citesc „Învingătorii”! De când timp o aștept ❤️ Lecturi frumoase în continuare 🤗

Reply
Oana Lambrache ianuarie 30, 2023 - 2:14 pm

Mulțumesc, Mona! Sper să îți placă „Învingătorii”! Lecturi frumoase!

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!