Sursa foto și editare: Canva Pro

„Atinsă de magie” (volumul 2) – Ramona Badea

by Oana Lambrache

Anul trecut citeam primul volum al duologiei „Atinsă de magie” și vă povesteam că este un roman din categoria young adult, destinat adolescenților. Asta doar în teorie! Pentru că, citind romanul pe blogul Ramonei Badea, am descoperit o lume magică, plină de pericole, o societate în care ființele supranaturale coexistă și luptă contra forțelor întunecate, o poveste de dragoste, dar și secrete bine ascunse și revelate în momentele importante. Practic, un roman complet, cu personaje complexe și o poveste întortocheată care te atrage ca un magnet!

O poveste despre lupta dintre bine și rău

În primul volum am făcut cunoștință cu Ariana, o tânără care se pregătește să devină Vânător. Ea ajunge la colegiul Sf. Nectarie din România, unde își începe antrenamentul, trece prin tot felul de teste, își face prieteni și unde se îndrăgostește de mentorul ei Adam.

Cel de-al doilea volum continuă povestea și le găsește pe Ariana și prietena ei, Ema, încercând să afle mai multe despre tatăl Arianei, căutând printre lucrurile mamei ei. Ariana află cine îi este tată, iar vestea o ia prin surprindere. Din păcate, bărbatul nu este deloc interesat de ea, după cum aflăm citind cartea, iar tânăra încearcă să își vadă de viața ei și de planul de a deveni Vânător. Numai că puterea pe care a descoperit că o are și care o leagă de tatăl ei o face să se întrebe dacă rolul pe care și l-a ales este cel potrivit ei.

De-a lungul volumului, Ariana trece prin noi și noi teste și provocări, dând dovadă de intuiție, disciplină și devenind un adevărat lider pentru echipele pe care le coordonează.

Ariana și Adam - o poveste de dragoste complicată și plină de magie

Ce am remarcat în acest al doilea volum a fost maturizarea personajelor, evoluția lor de la elevi la tineri puternici, care pot înfrunta cele mai de temut ființe întunecate – Nosferatu.

Acțiunea se succede rapid, este plină de mister și suspans care te determină să vrei să citești mai mult, mai repede pentru a afla deznodământul!

Finalul a fost pe măsura întregii aventuri! Poate nu tocmai neașteptat, dată fiind noua putere a Arianei. Cred că ar fi fost păcat să fie prezentată și să nu fie un motiv pentru care fata să facă alegerea pe care am descoperit-o la finalul volumului.

Vă recomand și acest al doilea volum al romanului „Atinsă de magie” și vă asigur că nu vă va părea rău dacă îl veți citi!

Unde puteți citi romanul "Atinsă de magie"?

Ambele volume ale romanului „Atinsă de magie” sunt disponibile pe blogul Ramonei:

De asemenea, primul volum îl puteți găsi și în varianta audiobook, pe blog sau pe YouTube!

Pe Ramona o găsiți aici:

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!