Sursa foto și editare: Canva Pro

Cărțile lui 2022

by Oana Lambrache

2022 se termină mâine și un nou an ne întâmpină cu 365 de zile în care să fim noi, cu 365 de oportunități de a crește și de a învăța, cu 365 de ocazii pentru a crea amintiri alături de cei dragi. Aceste două zile care ne despart de 2023 snut destinate, de mulți dintre noi, bilanțului pe 2022. Tragem linie și ne gândim la tot ce am reușit să realizăm pe parcursul anului, reflectăm la tot ce ne-am fi dorit să bifăm și plănuim noul an.

Dacă mă gândesc la cele mai importante momente din 2022, primul este legat de evoluția mea ca om și de lucrul cu mine (prin cărți de specialitate, prin terapie, prin crearea unei rutine zilnice care să îmi ofere stabilitate). Apoi, aș pune pe listă trofeul SuperBlog de la ediția din primăvară (încă nu îmi vine să cred că e al meu și că tocmai eu am câștigat) și cele 62 de cărți citite anul acesta despre care vă scriu astăzi.

cartile
Sursa foto: Goodreads, editare: Canva Pro

Conform Goodreads ...

Mi-am creat un cont în platforma Goodreads în 2013 și din 2014 am început să particip la provocarea anuală de lectură cu câte 52 de cărți. Poate că numărul nu contează, dar pe mine m-a ajutat să citesc mai mult, să fiu mai organizată și să îmi doresc să citesc și mai mult.

Anul acesta am citit 62 de cărți, cu un total de 18.262 de pagini. Cea mai scurtă carte citită a fost „După faptă și răsplată” de Gillian Flynn, iar cea mai lungă „Frumoasele adormite” semnatp de Stephen King și fiul său, Owen King.

Sursa foto: Goodreads, editare: Canva Pro

Cărțile anului 2022

Față de anii anteriori, în 2022 am ales să scriu un singur articol despre cărțile citite la finalul fiecărei luni, un fel de retrospectivă, în care am inclus și cartea care mi-a plăcut cel mai mult, cea care m-a impresionat sau care a avut un impact deosebit asupra mea. Dacă le-ați ratat, vă las mai jos aceste cărți care să vă inspire și pe voi:

  1. Ianuarie – „Mexican Gothic”
  2. Februarie – „Sufletul lumii” și „Sanatoriul”
  3. Martie – „Floarea de menghină”
  4. Aprilie – „Fetele care ard”
  5. Mai – „Un strop de sânge”
  6. Iunie – „Vindecarea copilului interior”
  7. Iulie – „Salem’s Lot” și „Insula”
  8. August – „Frumoasele adormite”
  9. Septembrie – „Curajul de a fi vulnerabil”
  10. Octombrie – „Casa de sticlă”
  11. Noiembrie – „Jurnalul lui 66. Noaptea în care am ars”

Nu, nu am uitat de decembrie, doar că în această ultimă lună a anului am ales să recitesc seria mea preferată din toate timpurile – „Harry Potter”

Cum arată 2022 pentru voi în cărți? Care este cartea pe care mi-o recomandați pentru 2023? Ce gânduri literare vă trec prin minte la final de an?

În timp ce reflectați la aceste întrebări, vă urez un An Nou fericit și vă doresc cele mai arzătoare dorințe să vi se împlinească! La mulți ani 2023!

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!