Sursa foto și editare: Canva Pro

10 idei de articole pentru blogul tău

by Oana Lambrache

În timp ce căutam idei pentru articolul de astăzi, m-am gândit că poate și voi ați trecut prin situația în care să nu știți despre ce să scrieți. Așa că azi vă voi prezenta 10 idei care să vă ajute atunci când intrați în writing slump și nu numai.

1. Articol despre începuturile tale pe blog

Un astfel de articol poate fi destul de personal, dar te poate apropia de cititorii tăi. Poți aborda această idee din punct de vedere tehnic (cum ți-ai ales domeniul și platforma de găzduire, ce presupune deschiderea unui blog, tema folosită, modul în care ai personalizat-o, pluggin-urile instalate) sau din punct de vedere al temei blogului (un blog de carte pentru că îți place să citești, sfaturi pentru părinți și povești din lumea copiilor, blog de travel, beauty sau modă).

Orice mod de abordare ai avea, îți recomand să fii cât mai sincer și să vorbești și despre părțile mai dificile ale deaschiderii unui blog: partea financiară, dificultățile întâlnite în crearea blogului și alegerea pluggin-urilor potrivite.

2. Articol despre testarea unui produs de îngrijire a corpului sau a tenului

Industria de beauty este foarte ofertantă și puteți scrie despre un gel de duș sau o cremă de mâini pe care le-ați descoperit recent, despre o trusă de make-up sau despre produse destinate îngrijirii bărbii în cazul bărbaților.

3. Articol despre cum funcționează un gadget

Dacă vă place tehnologia, puteți descrie un gagdet pe care îl folosiți de ceva timp sau despre unul pe care tocmai l-ați achiziționat. Telefoane, boxe, televizoare, aparate electrocasnice – aveți nevoie doar de puțină creativitate pentru a transforma un aparat din casă într-un erou de poveste!

4. Articol sub formă de recenzie

Recenziile mi se par articole la îndemână și destul de ușor de scris și pot fi despre cărți, filme, un meci de fotbal, o aplicație, orice considerați că se potrivește blogurilor voastre.

5. Articol sub formă de interviu

Fie că este vorba de o persoană publică, cunoscută publicului larg, fie că este vorba de un coleg blogger sau de un prieten, interviurile sunt pe aceeași treaptă cu articolele de la punctul 1. Pentru că sunt personale, pentru că deschidem ușa sufletului unei persoane și scormonim puțin pe acolo, pentru că și cei care vor citi articolul vor face la fel și vor descoperi omul din spatele imaginii.

idei
Sursa foto: Canva Pro

6. Articol despre ce ai învățat din blogging

Am scris un astfel de articol acum o lună și am aflat despre mine că am învățat o mulțime de lucruri tot scriind pe blog. Am trecut prin trei ediții de SuperBlog, am schimbat aspectul blogului de vreo două ori, am instalat și dezinstalat pluggin-uri în funcție de nevoile mele, am citit mult despre tot ce înseamnă să scriu pe blog, am scris (uneori mai mult, alteori mai puțin), mi-am creat o rutină de scris și publicat articole, dar, cel mai important, am căpătat încredere în mine și în scrisul meu. 

Vă recomand să scrieți acest articol din care, cu siguranță, veți descoperi mult mai multe despre voi în raport cu scrisul pe blog!

7. Articol despre călătorii

Chiar dacă nu ați călătorit peste mări și țări, puteți scrie despre orice vă trece prin minte și are legătură cu călătoriile:

  • povestiți despre un oraș din România sau despre o zonă a țării
  • scrieți despre cum vă organizați bagajul sau despre cum vă cumpărați bilete de avion ieftine
  • descrieți traseul parcurs în câteva zile într-un oraș în care ați fost
  • oferiți idei de cazare, locuri de vizitat, restaurante sau taverne cu mâncare gustoasă
  • tips&tricks pentru o vacanță reușită la mare sau la munte
  • scrieți chiar și despre o călătorie fictivă la care visați de mult timp!

8. Articol despre tradiții de sărbători din familia ta sau despre tradiții pe care ai vrea să le adaugi

Pentru că mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, un articol cu idei de tradiții pe care le aveți sau pe care vi le doriți este perfect!

Împodobitul bradului, colindatul, pregătirea cadourilor, meniul din ziua de Crăciun – orice vă face fericiți și vă inspiră este un subiect potrivit!

9. Articol despre cum îți organizezi timpul într-o zi sau într-o săptămână

M-am gândit de multe ori să scriu despre cum îmi organizez ziua, mai ales că pare că ziua mea are mai mult de 24h. Dar nu am reușit deloc! Halal organizare! Dacă ar fi să scriu totuși, aș descrie o zi de weekend, în care petrecem timp cu copilul, pentru că este un challenge, dar și un moment de distracție în trei. Restul săptămânii este destul de predictibil, cu job și grădiniță, prânz, apoi, luat copilul de la grădi, cină, baie și poveste și puțin timp în doi.

10. Articol sub formă de sfaturi și recomandări

Pentru că mulți oameni nu mai au răbdare să citească paragrafe lungi, puteți apela la un truc și să scrieți articole sub forma unei liste cu sfaturi care ți-ar fi fost și ție de ajutor dacă le-ai fi citit în altă parte:

Sursa foto: Canva Pro

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!