Sursa foto și editare: Canva Pro

24 de filme de Crăciun de văzut în Decembrie

by Oana Lambrache

Crăciunul se apropie cu pași repezi. Magazinele au fost deja împodobite, ghirlandele luminează mai toate balcoanele și casele, copii se pregătesc de colindat, iar canalele tv și platformele online se întrec în filme tematice de ceva timp. 

Crăciunul este sărbătoarea mea preferată din an și abia aștept să pot împodobi bradul, să pot pune cadourile sub el și să mă bucur de bucuria celor dragi atunci când le descoperă.

Pentru că mai este atât de puțin până pe 25 Decembrie, m-am gândit că am putea începe sărbătoarea chiar din prima zi a lunii. Și cum altfel am putea face acest lucru mai bine decât cu un maraton de filme de Crăciun la care să adăugăm o cană cu ciocolată caldă sau un pahar cu vin fiert?

craciun
Sursa foto: Canva Pro

Știu că sunt nenumărate filme tematice și mi-aș dori să pot adăuga cât mai multe pe listă, dar, astăzi, am ales doar 24 de filme pe care le puteți viziona luna aceasta. După multe împărțeli și reconfigurări, am ajuns la două mari categorii: filmele cu prinți și prințese și filmele animate, cu adolescenți, cu povești impresionante sau cu transformări uluitoare.

Dacă sunteți curioși și vreți să aflați ce a ieșit, vă propun să citiți articolul de mai jos, dar și să adăugați un film pe listele voastre de #mustsee de anul acesta!

10 filme de Crăciun cu prinți și prințese

1. „A Christmas Prince” cred că a fost printre primele filme de Crăciun pe care l-am văzut; dacă mă gândesc bine cred că a fost chiar primul și mi-a plăcut atât de mult încât am început să mă uit la tot ce găseam asemănător pe Netflix! Jurnalista americană Amber ajunge la palatul din Aldovia, încercând să afle cât mai multe despre viitorul rege Richard, dar, printr-o încurcătură, devine tutorele prințesei Emily. Amber descoperă un secret despre Richard, el află cine este ea cu adevărat, iar povestea lor se destramă chiar înainte de a începe. Dar, pentru că este un film de Crăciun, prințul își urmează inima și o cere în căsătorie pe Amber chiar de Anul Nou, în New York!

2. La doar un an de la primul film, continuarea „A Christmas Prince: The Royal Wedding” îi găsește pe Amber și Richard prinși cu pregătirile pentru nuntă, dar și cu instaurarea unei noi politici care să ajute Aldovia pe plan economic. Dar parcă toate merge pe dos, iar Amber ajunge să se întrebe dacă ea chiar este pregătită să devină regină.

3. A mai trecut un an, iar Amber și Richard se pregătesc de sosirea celui mai nou membru al familiei – un prinț sau o prințesă! „A Christmas Prince: The Royal Baby” se învârte în jurul nașterii lui Amber, care este supusă multor presiuni, mai ales că este și anul în care regele Aldoviei și cel al Pengliei (țara vecină) trebuie să semneze un tratat de pace vechi de câteva sute de ani. Atunci când tratatul este furat, Amber începe să se teamă pentru ea și pentru copilul ei. Oare tratatul va fi găsit la timp? Oare cele două regine vor avea dreptul de a semna și ele?

4. „Christmas at the Palace” este cel mai recent film de Crăciun pe care l-am văzut și spune povestea unei foste patinoare, retrasă din competiții în urma unui accident și a unui rege care a uitat magia Crăciunului. Împreună,  însă, cei doi găsesc ceea ce le lipsea cu adevărat – curajul de a face ceea ce le place, dar și iubirea pe care nu credeau că o vor găsi curând!

5. O altă poveste modernă cu prinți și prințese este și „The Knight Before Christmas” în care un cavaler din Epoca Medievală este trimis în America de azi, unde o întâlnește pe Brooke, o profesoară care nu mai crede în iubire. Convins că trebuie să ducă la bun sfârșit o sarcină, Sir Cole începe să se acomodeze la viața modernă din jur cu ajutorul lui Brooke și ajunge să se întrebe dacă, într-adevăr, își dorește să se întoarcă acasă.

Sursa foto: Canva Pro

6. O altă trilogie de succes este și „The Princess Switch”! Stacy este un patiser talentat, dar care nu are deloc noroc în dragoste. Când primește o invitație la un concurs de creat torturi festive în magica Belgravia, Stacy se întâlnește cu viitoarea regină, Lady Margaret, care seamănă perfect cu ea! Cele două fac schimb de identități și, timp de două zile, viețile lor iau întorsături neașteptate!

7. Sunt două și sunt identice, dar ce faci atunci când o a treia intră în joc? Ei bine, în „The Princess Switch: Switched Again”, le regăsim pe Stacy, care a devenit regină și pe Margaret, care se pregătește să fie încoronată. Dar planurile recepției sunt date peste cap de Fiona, verișoarea lui Margaret, care seamănă izbitor de mult cu cele două și care visează la averea viitoarei regine.

8. Ultimul film al seriei, „The Princess Switch: Romancing the Star”le aduce împreună pe Stacy, Margaret și Fiona, care trebuie să găsească o relicvă importantă pentru a salva Crăciunul!

9. În „A Royal Winter”, Maggie decide să călătorească în Calpurnia pentru a scăpa de stresul viitorului ei job și îl întâlnește pe fermecătorul Adrian care se oferă să îi fie ghid. Evident, lucrurile se schimbă atunci când Maggie află că Adrian este chiar viitorul rege care are anumite îndatoriri față de țara sa.

10. „A Cinderella Story: Christmas Wish” este o reinterpretare modernă a poveștii clasice despre Cenușăreasa. Kat locuiește cu mama sa vitregă și cele două surori și visează să devină cântăreață. Visul ei pare că se va îndeplini atunci când primește o invitație la balul organizat de Terrence Wintergarden, un vechi prieten al tatălui ei. Avem parte și de o zână bună, în persoana prietenei cele mai bune a lui Kat și de un prinț, fiul lui Terrence!

Sursa foto: Canva Pro

Alte 14 filme de Crăciun

11. „Happiest Season” ne spune povestea lui Abby și a lui Harper, care merg în vizită de Crăciun la familia lui Harper. Abby plănuiește o cerere în căsătorie, dar totul ia o altă întorsătură atunci când Abby îi mărturisește că familia ei nu știe că este gay. Dar Abby nu este singura care ascunde ceva…

12. „Let It Snow” este un film despre câțiva adolescenți care sunt aduși împreună de o furtună în Ajunul Crăciunului. Filmul are la bază cartea scrisă de John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle.

13. „Holidate” începe ca o glumă, când Sloane, sătulă de cicăleala rudelor, își găsește un iubit de împrumut pentru Crăciun. Pentru că planul lui Sloane și al lui Jackson merge atât de bine, cei doi continuă jocul la mai toate sărbătorile până când se îndrăgostesc unul de celălalt, dar nu au curaj să își recunoască sentimentele.

14. „Love hard” – Natalie este o tânără care nu are deloc noroc în dragoste, iar toate relațiile ei nu duc nicăieri. Natalie decide să mai acorde o șansă iubirii și zboară în partea cealaltă a Statelor Unite pentru a-l întâlni pe băiatul visurilor ei. Doar că el nu e cine credea Natalie că este…

15. „Operation Christmas Drop” – Erica este trimisă la o bază aeriană pentru a face verificări și a găsi măcar un motiv pentru a o închide. Aici, îl întâlnește pe căpitanul Andrew care îi arată o altă față a bazei și modul inedit în care livrează cadourile de Crăciun!

16. „4 Christmases” este, cred, cel mai amuzant, dar și cel mai emoționant film de Crăciun din lista aceasta pe care l-am văzut și pare desprins din realitate! Kate și Brad se pregătesc de patru vizite în ziua de Crăciun, la fiecare dintre părinții lor, pentru că toți sunt divorțați! Pe lângă acest aspect, cei doi se reîntâlnesc cu tot felul de rude care mai de care mai curioase vis-a-vis de viețile lor și de motivele pentru care nu au copii. 

17. „A Wish for Christmas” – Sara este tipa bună la toate, dar care nu are destul curaj încât să spună lucrurilor pe nume. Când dorința ei de a fi mai curajoasă i se împlinește, Sara decide să își asculte inima și spiritul Crăciunului pentru a deveni persoana care și-a dorit dintotdeauna să fie!

Sursa foto: Canva Pro

18. „The Holiday” este un film mai vechi, dar pe care l-aș putea încadra în categoria filmelor clasice de Crăciun. Iris și Amanda fac schimb de locuințe chiar în perioada sărbătorilor de iarnă și descoperă lumi și vieți noi, dar și partenerul ideal!

19. Am văzut „Christmas Inheritance” acum vreo 2 sau 3 ani și mi-a plăcut foarte mult, pentru că personajul principal trece printr-o schimbare uriașă. Ellen este moștenitoarea unui imperiu al cadourilor de Crăciun și crede că totul i se cuvine. Tatăl ei decide să o trimită în Snow Falls, orășelul de unde a pornit ideea companiei, cu doar 100 de dolari, pentru a își aminti care sunt adevăratele valori ale Crăciunului – familia și prietenii adevărați!

20. „Klaus” este singurul film animat pe care l-am inclus în această listă și este extrem de emoționant! Cred că este și o bună ocazie de a vedea un desen alături de copii, pentru că le arată că bunătatea și prietenia adevărată pot transforma oamenii în bine!

21. „The Holiday Calendar” ne-o prezintă pe Abby, o talentată fotografă, dar care nu are resursele necesare pentru a-și urma visul de a deschide un studio. Când primește un calendar advent, începe să creadă în el, mai ales că totul pare să i se îndeplinească! Dar, oare, așa de ușor să fie?

22. „Christmas with a View” – Clara visează la un restaurant al ei, dar, după un eșec în acest domeniu, se teme de un nou început. Clara primește o șansă atunci când îl întâlnește pe Shane, un bucătar celebru, aflat în căutarea locului în care s-au întâlnit părinții lui!

23. „Christmas Wedding Planner” – Kelsey este organizator de nunți, iar prima ei slujbă este nunta lui Emily, verișoara ei. Decisă ca totul să iasă perfect, Kelsey face echipă cu fostul iubit al lui Emily care este convins că viitorul mire ascunde ceva. Timpul petrecut împreună îi apropie pe Kelsey și Connor mai mult decât ar fi crezut vreunul dintre ei, iar Crăciunul este perioada perfectă pentru o poveste de dragoste ca-n basme!

24. Deși începe cu un divorț, „Holiday in the Wild” devine o poveste impresionantă despre regăsirea de sine a cărei protagonistă este Kate, medic veterinar care nu își mai găsește locul. Kate decide să călătorească în Africa, unde își redescoperă vocația, dar și unde găsește curajul de a acorda o nouă șansă iubirii!

Vouă vă plac astfel de filme? Aveți vreunul preferat? Lăsați-mi un comentariu cu titlul unui film de Crăciun pe care ar trebui să îl văd neapărat!

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!