Sursa foto: Ramona Badea

„Atinsă de magie” – Ramona Badea

by Oana Lambrache

Pe Ramona am cunoscut-o la SuperBlog și știu că este o bloggeriță talentată, care poate scrie despre orice subiect. Ce nu știam despre ea este faptul că este și scriitoare! Da, ați citit bine! Ramona a scris două cărți young adult, ambele fiind disponibile pe blogul ei!

Dacă sunteți pasionați de poveștile cu vampiri, magie, lupta dintre bine și rău, atunci romanul „Atinsă de magie” este perfect pentru voi! 

Sursa foto: Ramona Badea

Romanul cuprinde 2 cărți gratuite care pot fi citite pe blog!

Romanul „Atinsă de magie” este format din două volume, ambele putând fi citite în mod gratuit pe blogul Ramonei.

În primul volum facem cunoștință cu Ariana Garcia, o tânără semivampir al cărei destin este de a deveni Vânător. Pentru a-și termina pregătirea, fata ajunge la Colegiul Sf. Nectarie de pe teritorul României, unde se antrenează și alți tineri atinși de magie precum Ariana: vampiri, semivampiri, magi și tămăduitori. La scurt timp după ce ajunge la colegiu, Arianei îi este desemnat un mentor – Adam, un vampir de care fata se îndrăgostește iremediabil!

Ariana are doar 17 ani, a crescut fără tată, iar mama ei este liderul unui alt centru de pregătire pentru tinerii atinși de magie. De când a început pregătirea, fata a schimbat mai multe centre, ajungând să nu lege prietenii și să nu aibă încredere în oameni. Ajunsă la Colegiul Sf. Nectarie, Ariana se împrietenește cu Ema, colega ei de cameră, și participă și la câteva petreceri alături de colegi.

Zi de zi, Ariana merge la cursuri, la  antrenamente cu Adam, își face prieteni și este supusă la diverse teste pentru a fi pregătită de o confruntare cu cei atinși de magie neagră: trezitorii – un fel de necromanți, vârcolacii, jurații – oameni care au făcut un pact cu Diavolul, care le-a luat sufletul în schimbul puterii și Nosferatu, cei mai de temut adversari.

Adolescenta reușește să treacă cu brio peste toate încercările și testele la care este supusă, mai puțin la testul dragostei! Deși este atrasă de Adam, cei doi se ceartă de fiecare dată când se întâlnesc, iar bărbatul pare să o ignore și să nu îi răspundă cu aceleași sentimente.

Sursa foto: Ramona Badea

Acțiunea romanului se petrece în România!

Ramona a reușit să creeze o societate de ființe cu puteri supranaturale și să plaseze acțiunea în România, un lucru la care nu m-am așteptat deloc atunci când am început să citesc primul volum al romanului. 

„Atinsă de magie” este o carte fantasy, recomandată adolescenților de peste 16 ani. Se încadrează foarte bine în tipologia cărților care au în centru un personaj în devenire, care trebuie să depășească anumite probe pentru a primi statutul de erou. Evident, pe lângă evoluția personajului principal, cartea cuprinde și o poveste de dragoste, cea dintre Ariana și mentorul ei Adam. Relația celor doi implică multe riscuri, iar Adam este conștient de toate. Astfel, el alege să se îndepărteze de Ariana, fără a-i explica adevăratul motiv, despre care aflăm câte ceva la finalul cărții! Același final care schimbă tot ce știam despre puterile Arianei!

Dar, pentru a nu vă strica cheful de a citi/asculta cartea Ramonei, nu vă voi mai dezvălui nimic despre poveste și vă las pe voi să o descoperiți!

În schimb, vă pot spune că acțiunea este foarte alertă, dialogul predomină, iar descrierile sunt ușor de parcurs, fără a plictisi cititorul. Practic, cu fiecare rând pe care îl parcurgeam, îmi doream să citesc și să aflu mai mult din povestea Arianei! Personajele sunt bine construite, autentice, reale, cu emoții și frustrări normale, doar cu puțină magie și puteri supranaturale în plus!

Sursa foto: Ramona Badea

Primul volum este disponibil și în varianta audio.

Dacă sunteți fani ai audibook-urilor, am o veste importantă pentru voi! Prima carte fantasy gratis din roman este disponibilă și în format audio, disponibil pe YouTube, dar și pe blogul Ramonei!

Pe Ramona o puteți citi pe blogul ei Ramona spune și urmări pe canalele de Social Media:

Sursa foto: Ramona Badea

2 comments

Ramona noiembrie 2, 2022 - 10:35 am

Aww! :X
Multumesc, Oana, ai scris asa frumos! :*

Reply
Oana Lambrache noiembrie 2, 2022 - 10:41 am

Cu drag! Mi-a plăcut cartea și am scris cu mare plăcere despre ea! Mulțumesc și eu! :*

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!