Sursa foto și editare: Canva Pro

4 tehnici prin care poți îmbunătăți un articol

by Oana Lambrache

Ați citit vreodată un articol care v-a făcut să spuneți „Wow!”? Ce v-a determinat să spuneți asta? Textul? Imaginile? Poate un test la final? Sau poate toate acestea? Ei bine, dacă sunteți curioși cum vă puteți transforma articolele și să aruncați un praf de stele peste ele, atunci rândurile de mai jos vin numai bine!

tehnici
Sursa foto și editare: Canva Pro

Fotografii

Oamenii rețin 80% din ceea ce văd, 20% din ceea ce citesc și doar 10% din ceea ce aud. Astfel, o fotografie bine aleasă sau un colaj cu câteva idei de bază vor avea un impact mai mare asupra cititorilor voștri decât un text lung, care ar putea să plictisească.

În era tehnologiei în care ne aflăm, vizualul câștigă detașat, oferind tot ceea ce ai nevoie la un click distanță! Evident, cred că nu poate înlocui cu totul un text, dar îi poate un plus de valoare, îl poate scoate în evidență sau, din contra, îi poate scădea calitatea dacă imaginile nu completează armonios ceea ce ați scris.

Dar cum puteți găsi fotografiile la care visați? O variantă simplă sunt fotografiile personale, realizate cu aparatul sau cu telefonul. Problema apare atunci când calitatea acestora lasă de dorit sau când nu dispuneți de fotografii care să se potrivească subiectului. În acest caz, vă recomand să apelați la surse royalty free, precum: Canva, Pixabay, Unsplash sau Pexels. Până anul trecut nu știam de astfel de platforme, dar le-am descoperit cu ocazia participării la SuperBlog și mi-au devenit surse de inspirație și ajutor în scrierea articolelor de pe blog.

Sursa foto și editare: Canva Pro

Fotografiile aerisesc un text, îl secționează și îl fac mai ușor de urmărit. Gândiți-vă puțin la romanele pe care le-ați citit în școală și liceu și la pasajele descriptive care păreau că nu se mai termină. Înțelegeți ce vreau să spun? Evident, un articol pe blog nu este atât de lung precum o carte, dar poate deveni greu de citit atunci când este doar un bloc de text fără un strop de vizual.

Clipuri video

Poate mai puternice ca impact vizual, clipurile video transmit o cantitate mare de informație într-un mod rapid și ușor de accesat. Clipuri muzicale, filmulețe informative, TikTok, tips&tricks pentru jocuri, rețete pas cu pas – internetul este plin de ajutor pentru orice situație! Personal, am folosit clipuri deja existente pe YouTube și o singură dată am creat un clip de prezentare a site-ului Glami, pentru care am apelat la ajutorul soțului, prieten cu tehnologia!

Vă recomand să fiți naturali atunci când realizați un filmuleț și să beneficiați de lumină cât mai bună sau să investiți într-o lampă circulară de iluminare! Dacă vă doriți să creați un video mai complex, puteți folosi și un tool online pentru efecte spectaculoase!

Teste

Am încercat câteva platforme de creare de teste până când am descoperit involve.me care mi-a oferit tot ceea ce aveam nevoie pentru ideile mele. Am reușit să creez primul test care, pe baza a 2 răspunsuri, îți oferă o recomandare de produs cosmetic.

Pentru mine, un astfel de test este un mod ingenios de a încheia un articol și de a-ți captiva cititorii! Depinde doar de voi și de imaginațiile voastre pentru a realiza un test simplu sau complex care să vă impresioneze comunitatea!

Sursa foto: involve.me, editare: Canva Pro

Poezii

Nu vă gândiți că sunt vreun talent la scris poezii! Nici pe departe! Totuși, îmi place să risc și să îmi depășesc limitele. Astfel, la penultima probă din primăvară, am scris câteva rânduri copilărești despre cum să îmi învăț băiețelul despre igiena corporală!

Poate că o poezie pentru copii este mai ușor de scris sau poate că mi-au venit ideile mai repede datorită melodiilor pe care le ascultam cu cel mic. Ce știu este că aceste versuri mi-au scos din anonimat articolul și mi-au adus locul 1 la proba de la Farmec!

Voi ce ați folosit până acum în articolele scrise? Aveți vreun truc prin care adăugați acel je ne sais quoi textelor voastre? 

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!