Sursa foto și editare: Canva Pro

6 platforme utile pentru scrierea unui articol

by Oana Lambrache

Cuprins

Dacă mă uit acum la primele articole scrise, îmi dau seama de cât de puține lucruri știam despre cum se scrie un articol, despre așezarea în pagină, despre cum pot integra imagini și clipuri video. De-a lungul competiției SuperBlog, am învățat despre toate acestea și am descoperit câteva platforme extrem de utile pe care le-am folosit ulterior și în cadrul celorlalte articole de pe blog. Mai jos veți descoperi cele 6 tool-uri la care am apelat până acum și pe care vi le recomand și vouă!

platforme
Sursa foto și editare: Canva Pro

Canva

Canva este platforma mea preferată și o folosesc pentru toate articolele pe care le scriu pe blog. Pe lângă o bază uriașă de fotografii, Canva oferă o multitudine de opțiuni pentru crearea de prezentări, colaje foto și video, postere, pliante, logo-uri, invitații, meniuri etc.

Pentru fiecare dintre categorii există template-uri gata realizate pe care le puteți folosi ca atare sau în care puteți face orice modificări vă doriți. De asemenea, puteți crea de la zero tipul de design de care aveți nevoie.

În funcție de ceea ce vă doriți să realizați în Canva, puteți alege din 3 planuri: Canva Free, Canva Pro și Canva for Teams, fiecare dintre ele venind la pachet cu diverse funcționalități. Eu am început prin a folosi Canva Free și am migrat spre varianta Pro atunci când mi-am dat seama că plătisem multe fotografii și intenționam să mai cumpăr drepturile de utilizare pentru câteva. Între timp, Canva mi-a devenit un mare aliat în alegerea fotografiilor și în realizarea colajelor sau a graficelor pentru articole. Dacă nu întenționați să folosiți Canva pentru mult timp, vă recomand varianta Free care vă oferă acces la destul de multe opțiuni de calitate.

Sursa foto și editare: Canva Pro

Un mare plus al acestei platforme este opțiunea pentru profesori și elevi, care este gratuită. Același principiu se aplică și ONG-urilor! Pentru fiecare dintre aceste variante există un ghid cu pașii care trebuie urmați pentru a beneficia de Canva fără costuri în plus.

Milanote

Despre Milanote scriam și în articolul de săptămâna trecută, despre cum m-a ajutat să fiu mai organizată în scrierea articolelor din SuperBlog. La fel ca în cazul platformei Canva, Milanote vă oferă o serie de opțiuni creative: moodboards, project boards, storyboards, design, strategie de brand. Milanote poate fi utilizată în versiunea Free, Pay per person sau Team în funcție de nevoile voastre.

Sursa foto: Milanote, editare: Canva Pro

involve.me

Încă de la ediția de toamnă din 2021 a SuperBlog, mi-am dorit să pot adăuga un test la unul dintre articolele scrise. După ce am încercat mai multe platforme care să mă ajute cu ideea mea, am ajuns la involve.me care mi-a oferit exact ce aveam nevoie. Este o platformă user friendly, cu o serie de templates (teste școlare, formulare de feedback, teste de personalitate, teste pentru obținerea unor recomandări) care pot fi personalizate după bunul plac.

În funcție de ceea ce vă doriți să creați, puteți utiliza în mod gratuit platforma sau puteți alege dintre cele 3 planuri disponibile, plătind lunar sau anual. Ce este important de menționat este faptul că dacă reveniți la planul inițial, creațiile voastre vor fi inaccesibile în cadrul articolelor. Mie mi s-a întâmplat asta, iar acum încerc să găsesc o altă variantă pentru testele realizate sau să mă decid dacă merită investiția și dacă voi folosi platforma și pe viitor!

Sursa foto: involve.me, editare: Canva Pro

Unsplash

Unsplash este o platformă care vă oferă acces la peste 3 milioane de fotografii la rezoluție înaltă. Pe lângă posibilitatea de a utiliza aceste fotografii, puteți deveni colaboratori și puteți adăuga propriile imagini. De asemenea, Unsplash vă oferă opțiunea de Unsplash+ contra cost prin intermediul căreia veți avea acces la conținut exclusiv, număr nelimitat de descărcări și suport prioritar.

Sursa foto: Unsplash, editare: Canva Pro

Pixabay

O altă sursă de imagini royalty free este Pixabay, care oferă, pe lângă fotografii, conținut video, muzică, gif-uri, efecte sonorre și ilustrații. La fel ca și în cazul Unsplash, puteți să vă adăugați propriile creații în platformă. Prin intermediul Pixabay puteți descărca în mod gratuit conținutul, dar pentru a beneficia de cea mai înaltă calitate a acestuia este necesar să vă creați un cont. De asemenea, există opțiunea de a dona bani creatorilor de conținut din paltformă!

Sursa foto: Pixabay, editare: Canva Pro

Flipsnack

Flipsnack este o platformă care vă permite să creați albume, broșuri, prezentări, invitații, CV-uri, postere, doar prin încărcarea unui document în format .pdf. Puteți folosi template-urile predefinite sau le puteți personaliza în funcție de ceea ce doriți să obțineți!

Puteți folosi platforma gratuit, dar veți fi limitați la doar 3 albume, sau puteți alege unul dintre planurile oferite: standard sau enterprise.

Am folosit Flipsnack pentru a crea albume foto și un meniu de nuntă pe care le-am adăugat sub forma unui cod html în articolele scrise.

Sursa foto: Flipsnack, editare: Canva Pro

Voi ați folosit vreuna dintre aceste platforme? Care este preferata voastră? Sau poate folosiți o platformă pe care nu am menționat-o și vreți să ne povestiți despre ea?

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!