Sursa foto și editare: Canva Pro

Tablou de primăvară – partea a doua

by Oana Lambrache

Puteți citi prima parte a poveștii aici.

Deschid fereastra și las aerul cald al serii să intre în casă. Mă opresc timp de câteva minute și privesc cerul. Nuanțe de roz, fucsia și portocaliu îmi inundă ochii și mintea și, pentru câteva clipe, simt că sunt în altă parte, nu în motelul ăsta ieftin, mirosind a mucegai și mâncare plină de grăsime de la fast-food-ul de vis-à-vis. Momentan, doar asta îmi pot permite. De fapt, pot mai mult, dar mă tem că orice ban cheltuit în plus mă poate da de gol. Și nu pot să pierd totul, nu acum când sunt atât de aproape de final!

Mă răsucesc pe călcâie și îmi schimb hainele, apoi strâng totul în rucsac, arunc o ultimă privire și ies pe coridor, respirând adânc. Trec rapid pe lângă recepția motelului, unde o tipă de vreo 19 ani e lipită de telefonul mobil, încercând să își facă un selfie. Nici nu mă bagă în seamă. La cum arăt, nici eu nu m-aș uita la mine. Și asta și faptul că am plătit în avans camera, lăsându-i și ei un bacșiș generos, acum 2 zile când am ajuns în oraș.

Traversez strada și îmi arunc rucsacul în portbagaj lângă setul de pensule și cele 4 tablouri, pornesc mașina și plec în viteză, spre următorul oraș, unde îl voi aștepta pe Elliot pentru a face pace cu trecutul meu odată pentru totdeauna.

Am scris acest text ca răspuns la tema lunii propusă de Diana, pe baza imaginii de mai jos.

2 comments

Diana iunie 4, 2022 - 11:42 am

Frumos, parcă mai voiam!!!

Reply
Oana Lambrache iunie 4, 2022 - 7:43 pm

Promit mai multe detalii pentru tema lunii iunie! 🙂

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!