Sursa foto și editare: Canva Pro

Spring SuperBlog 2022 – Gânduri la final de competiție

by Oana Lambrache

O nouă ediție din competiția SuperBlog este aproape din final. Probele s-au încheiat, notele au fost primite. Ce a mai rămas sunt cele din urmă contestații, care pot schimba clasamentul în orice clipă. Emoțiile sunt mai puternice ca niciodată, dar, până la aflarea podiumului și a finaliștilor, îmi aștern gândurile aici, pe blog, locul unde a început această aventură a scrisului.

Despre SuperBlog

SuperBlog a debutat în 2008 și a devenit, în scurt timp, cea mai longevivă competiție de scris din blogosfera românească. Pentru că succesul nu a întârziat să apară, începând din 2013, SuperBlog se desfășoară bianual, primăvara și toamna!

SuperBlog este despre oameni, în primul rând, despre creativitate, competiție și despre învățare, despre organizare și despre susținere!

competitie
Sursa foto: SuperBlog

Cum poți participa?

  1. Citești regulamentul SuperBlog;
  2. Îți anunți participarea printr-un articol scris pe blog;
  3. Completezi formularul de înscriere;
  4. Primești validarea înscrierii pe mail;
  5. Îți accesezi contul din platforma SuperBlog, unde vei putea adăuga detalii personale, vei vedea probele lansate și notele primite.

În cazul în care ai nelămuriri, poți consulta rubrica de Întrebări și răspunsuri sau poți contacta echipa, folosindu-te de următoarele mijloace:

Cum funcționează SuperBlog?

În prima zi a fiecărei ediții, este publicată prima probă pentru care fiecare blogger are la dispoziție 7 zile calendaristice pentru a scrie articolul și pentru a-l înscrie în platforma SuperBlog. Pentru fiecare zi de întârziere se aplică o penalizare de 10 puncte din nota obținută. În fiecare săptămână sunt publicate 3 probe, cu cerințe diferite, cu grad de dificultate diferit. Ce este important de știut este faptul că fiecare probă este opțională și că poți participa la câte probe dorești. Bineînțeles, bloggerii care participă la toate probele primesc titlul de blogger finalist.

Sursa foto: Canva Pro

Cum a fost SuperBlog pentru mine?

A trecut mai bine de un an de când îmi făceam curaj și publicam articolul de înscriere la Spring SuperBlog 2021, plină de emoții, teamă, gânduri. Nu știam foarte multe despre ce mă aștepta, dar îmi doream să primesc feedback pentru modul în care scriam. E drept că articolele pe care le scriu de obicei nu sunt ca cele din SuperBlog, dar în acel moment conta destul de mult să primesc feedback, care m-a ajutat să scriu mai organizat, mai atent, mai documentat și să adaug și imagini sau clipuri pentru a susține textul scris.

Spre surprinderea mea, am dus la bun sfârșit competiția, clasându-mă pe locul 15 și câștigând și câteva premii.

Știam că ediția de toamnă durează mai mult, dar nu eram sigură că sunt capabilă să scriu în același ritm alert și să rămân eu în același timp. Mi-am găsit curajul pentru a doua oară și am decis să mă înscriu, gândindu-mă că, dacă obosesc sau nu mai am idei pentru scris, mă pot opri oricând. Îmi doream să pot urca măcar un loc în clasamentul final, să testez mai multe funcționalități ale Elementor – plugginul cu ajutorul căruia scriu articolele în detrimentul editorului clasic, să aduc experiențele mele și să creez povești.

Evident, nu m-am oprit decât la final, când am reușit să urc pe locul 4! Ediția din toamnă a fost momentul în care am reușit să mă integrez în grupul SuperBlog, să interacționez cu colegii mei de scris, în care mi-am demonstrat mie că pot mai mult decât aș fi crezut vreodată!

Spring SuperBlog 2022

Au trecut aproape 2 luni și 15 probe de când a început Spring SuperBlog 2022.Ca și în toamnă, obiectivul meu a fost de a mai urca un loc, practic de a ajunge pe podium. Am lăsat deoparte cititul, emisiunile sau filmele și serialele și mi-am dedicat acest timp articolelor, documentării, creării de colaje, teste, prezentări, am scris chiar și o poezie. Am pus tot ce am mai bun în aceste articole, demonstrându-mi cât de puternică și motivată pot fi atunci când îmi doresc ceva. 

Mai este puțin pănâ la aflarea clasamentului final, dar emoțiile sunt la fel de mari ca la aflarea primei probe sau primei note.

M-am bucurat de fiecare articol scris în competiție, am simțit oboseală în multe zile, am plâns când am primit unele note, am trecut prin toate stările posibile și, la final, am răsuflat ușurată, dar emoționată așteptând ultima strigare a Spring SuperBlog 2022!

6 comments

Inimadincuvinte aprilie 18, 2022 - 6:22 am

Mult ssuces Oana! Am citit multe articole faine!

Reply
Oana Lambrache aprilie 18, 2022 - 11:08 am

Mulțumesc mult! Te pup!

Reply
Diana aprilie 18, 2022 - 9:07 am

Nu știu cum arată clasamentul, dar sunt sigură că ești în top. Ai făcut o treabă minunată, ți-am mai zis, dar o repet!

Reply
Oana Lambrache aprilie 18, 2022 - 11:09 am

Îți mulțumesc frumos, Diana! Te pup!

Reply
Rețeta succesului în SuperBlog – încredere, motivație și creativitate (Guest Post Oana Lambrache) – Ramona spune mai 12, 2022 - 7:05 pm

[…] dintre aceste lucruri a fost câștigarea trofeului Spring SuperBlog 2022. Care au fost atuurile mele în cadrul acestei competiții? Încrederea, motivația și […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!