Susra foto: Hotel Opal, editare: Canva Pro

O nuntă ca-n povești la malul mării

Evenimente reușite la mare, la Hotel Opal

by Oana Lambrache

Cuprins

nunta
Sursa foto: arhiva personală, editare: Canva Pro

Bună! Eu sunt Oana, soție, mamă, blogger și … antreprenor, ocupându-mă de organizarea nunților în locații deosebite.

Fie că alegi să spui „Da” în vârf de munte, fie la malul mării, eu sunt persoana care te poate ajuta cu cele mai bune soluții de cazare, fotograf, meniuri și aranjamente. Pe lângă toate acestea, mă ocup și de starea voastră, de aplanarea conflictelor și de rezolvarea problemelor care ar putea să apară!

Ce zici? Vrei să afli mai multe? Atunci, te invit să citești despre prima nuntă la mare pe care am organizat-o!

Nunta de vis la malul mării

La prima vedere, poate părea dificil să organizezi evenimente la mare, mai ales dacă invitații nu locuiesc în apropierea litoralului. Totuși, cu ajutorul persoanei potrivite, petrecerea ta poate deveni una aparte de care îți vei aminti peste ani!

O nuntă pe litoral a fost opțiunea evidentă pentru Melania și Filip, doi tineri îndrăgostiți, care iubesc marea de când se știu. După ce am primit detaliile despre buget, am pus la punct un plan care să le ofere celor doi nunta de vis!

Hotelul

Primul pas de pe listă a fost de a găsi un hotel la mare care să acopere cazarea pentru cei 200 de invitați, într-o zonă a litoralului liniștită și cu plajă proprie pentru oficierea cununiei civile.

Hotel Opal a venit ca o gură de aer proaspăt în multitudinea de opțiuni pe care le găsisem. Amplasat în nordul peninsulei Cap Aurora, hotelul este situat la doar 50 de metri de plajă și de micile golfuri care oferă o coborâre lină în mare. Recent modernizat, hotelul dispune de peste 200 de camere, care au acoperit necesarul clienților mei, pentru care unitatea de cazarea a pus la dispoziție un apartament în noaptea nunții.

Discutând cu Melania și Filip, am optat pentru hotelul Opal, fiind singurul care întrunea cerințele lor:

  • suficiente camere pentru găzduirea invitaților;
  • proximitatea față de plajă;
  • parcarea gratuită;
  • facilitățile speciale din pachetul de nuntă: meniu variat și degustarea acestuia, oferte pentru Candy și Fruit Bar, restaurantul à la carte, terasa cu vedere spre mare, asistența personalului pe tot parcursul evenimentului.
Sursa foto: Hotel Opal, arhiva personală, editare: Canva Pro

Perioada și data

Odată stabilită cazarea, am ales data de 18 iunie, pentru a nu avea temperaturi prea mari sau o plajă aglomerată, care să strice frumusețea evenimentului. Spre bucuria noastră, hotelul avea disponibilitate pentru această zi și managementul a fost plăcut impresionat de ideea unei nunți la mare!

Invitațiile

Am ales modele simple de invitații, în nuanțe de bej, verde și auriu, cu numele mirilor, data, ora și locul unde urma să aibă loc ceremonia.

Invitație creată în Canva Pro

Fotograf, videograf, DJ sau band?

Fiecare pereche de tineri care urmează să se căsătorească are numite cerințe legate de modul în care vor să păstreze amintirea celei mai importante zi din viețile lor. Fie că vorbim de fotografii, clipuri sau muzică, ofertele sunt variate. Pentru că hotelul dispune de un restaurant de evenimente spațios, am ales un pachet complet foto-video și un band cu un repertoriu bogat de melodii. De asemenea, am primit ajutor din partea personalului pentru a instala scena pentru band și a delimita un perimetru special pentru ringul de dans.

Meniul

Am fost plăcut impresionați de deschiderea bucătarilor de a oferi preparatele dorite de miri, dar și de calitatea și prospețimea produselor atunci când am mers la degustare.

Meniul a cuprins preparate din pește, fructe de mare și pui, un candy bar bogat și colorat și o selecție fină de băuturi alcoolice și non-alcoolice pe care le puteți regăsi mai jos.

Sursa foto: Hotel Opal, arhiva personală, editare: Flipsnack

Aranjamentele florale

Când mă gândesc la o nuntă, îmi vin în minte numai flori, buchete și aranjamente florale, deși un astfel de eveniment este mult mai mult de atât. Totuși, pentru mine florile sunt deosebite și le acord, de fiecare dată, atenția cuvenită.

Pentru că marea a fost elementul din natură principal, am optat pentru trandafiri albi, lila, galbeni și miniroze roz, alături de plante verzi pentru a nu încărca peisajul prea mult. Am ținut cont de dorințele Melaniei, dar și de ideile oferite de consultantul hotelului. Acesta a fost alături de noi la fiecare pas și s-a asigurat că totul funcționează conform planului.

Sursa foto: arhiva personală, editare: Canva Pro

Depunerea actelor necesare oficializării cununiei civile

Cu o săptămână înainte de marele eveniment, i-am îndrumat pe miri să depună actele necesare și cererea specială pentru oficierea cununiei civile pe plajă. Da, ați citit bine! Ar fi fost păcat să nu luăm această decizie, mai ales că plaja este la doar 50 de metri de hotel, iar o nuntă la apusul soarelui este cel mai romantic lucru din toate timpurile!

Pregătirea plajei pentru cununie

Pentru ceremonie, am ales scaune simple, albe, de spătarul fiecăruia agățând mici mănunchiuri de trandafiri albi, legate cu tul verde. Aleea dintre scaune era marcată de lumânări și scoici, iar arcada din capăt fusese „îmbrăcată” în tul alb și miniroze.

Sala de evenimente

Am păstrat aceleași flori și culori și pentru sala evenimentului, mesele fiind ornate cu vaze mici din sticlă cu trandafiri albi și crizanteme portocalii pentru un plus de culoare, lumânări înalte, suporturi pentru farfurii din frunze de plamier și șervete verzi în ton cu apa mării. În privința luminilor, am așezat ghirlande luminoase pe toate mesele pentru un efect difuz și romantic.

Sursa foto: arhiva personală, editare: Canva Pro

Ziua cea mare

Ziua ceremoniei a fost una plină de emoții, de bucurie și distracție. Cu ajutorul meu și al personalului din hotelul Opal, Melania și Filip au avut parte de nunta de poveste pe care și-au dorit-o, iar finalul a fost de-a dreptul memorabil – focuri de artificii și șampanie pe plajă!

Sursa foto: Hotel Opal, arhiva personală, editare: Canva Pro

Hotel Opal - alegerea perfectă pentru evenimentul tău!

Vestea nunții de la mare a făcut furori și din ce în ce mai mulți tineri își doresc un astfel de eveniment, iar pentru ei am soluția ideală – Hotelul Opal!

Fiecare detaliu pus la punct, fiecare farfurie și preprat atent alese, fiecare cameră pregătită pentru oaspeți, calitatea serviciilor, profesinalismul personalului, toate aceste elemente fac din Hotelul Opal o destinație de top pentru vara aceasta!

Care este următorul eveniment important din viața ta? Poate este vorba de aniversarea căsătoriei sau de vacanța la mare împreună cu întreaga familie? Indiferent de motiv, te invit să îl sărbătorești la malul mării, alături de echipa Hotelului Opal, pentru a vă bucura la maximum de fiecare moment dedicat vouă!

Am scris acest articol pentru proba numărul 13 de la Spring SuperBlog 2022.

1 comment

Proba 13. Evenimente reușite la mare, la Hotel Opal aprilie 5, 2022 - 12:58 pm

[…] O nuntă ca-n povești la malul mării […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!