Sursa foto: Elcora Piscine, editare: Canva Pro

10 pași pentru piscina perfectă!

ElcoraPiscine.ro – Anul acesta îmi construiesc piscină

by Oana Lambrache

Cuprins

Prima lună de primăvară a trecut deja și vara este la doi pași de noi, îmbiindu-ne la vacanțe, mare, plaje cu nisip fin și valuri spumoase. Cum ar fi dacă v-aș spune că există o modalitate de a aduce marea mai aproape de voi? Ei bine, acest lucru este posibil numai cu ajutorul unui constructor de piscine specializat și de încredere!

Dar, înainte de a descoperi cum să vă transformați visul în realitate, vă invit să aflați câteva detalii despre primele piscine create vreodată.

Piscinele - scurt istoric

Conform DEX, piscina reprezintă un „1. Bazin cu apă amenajat pentru creșterea unor specii de pești, în scop decorativ, într-o grădină, într-un parc etc. sau în scop productiv, într-o întreprindere. 2. Bazin de înot. 3. Complex sportiv în care se află un bazin de înot.” Dar oare când au apărut aceste bazine numite piscine?

Se pare că prima piscină, numită „Mare Baie”, a apărut pe teritoriul Pakistanului de astăzi și avea dimensiunile de 12mx7m, fiind construită din cărămizi. Grecii și romanii au fost cei care au construit piscinele artficiale pentru atleți sau pentru antrenamentul armatei. Împărații romani aveau chiar și piscine personale, iar Gaius Maecenas a construit primul bazin care dispunea de încălzire.

Sursa foto: Elcora Piscine, Canva, editare: Canva Pro

În epoca modernă, piscinele au devenit populare printre britanici, care dețineau 6 astfel de bazine pentru înot în Londra, în jurul lor formându-se adevărate cluburi. Tot în Marea Britanie, în 1837, a fost construită prima piscină publică acoperită, iar, mai apoi, în SUA în 1868.

În secolul al XX-lea au apărut primele sisteme de filtrare a apei, dar și de tratare a apei cu clor. În scurt timp, au fost construite piscinele cu sisteme de încălzire și iluminare, iar în anii 1970 primele SPA-uri și bazine dotate cu hidromasaj!

Ce ne rezervă viitorul? Rămâne de văzut și imaginat!

10 pași pentru piscina perfectă!

Înainte de a porni la drum în construcția piscinelor, este extrem de important să cunoașteți ordinea operațiunilor pentru a vă asigura de bunul mers al lucrărilor, dar și de faptul că nu veți pierde timp prețios pentru proiectul vostru.

Ca un pas extra al planului vă recomand să vă documentați cu privire la orice aspect din construcția pe care urmează să o demarați. Cu cât alocați mai mult timp informării și documentării, cu atât veți fi mai pregătiți și veți putea preveni sau găsi soluții rapide pentru orice probleme ați putea întâmpina!

Stabilirea bugetului

Piscinele nu mai sunt de mult timp un lux, ci au devenit o necesitate pentru majoritatea dintre noi. Astfel, indiferent de spațiul de care dispunem sau de tipul de piscină pe care ni-l dorim, alocarea unui buget și a unei limite maxime pe care ne permitem să o cheltuim trebuie să fie primul pas pe care să îl facem atunci când avem în vedere construcția unei piscine.

Amplasarea piscinei

Sursa foto și editare: Canva Pro

Pentru a vă bucura la maximum de o piscină, este important să dispuneți și de spațiul necesar pentru aceasta. De asemenea, tot spațiul este cel care determină și dimensiunea piscinei, dar și forma. Chiar dacă vă doriți un model anume, este bine să fiți realiști și să vă îndreptați atenția spre modele care să se încadreze armonios în decorul grădinilor voastre!

5 aspecte de care să țineți cont în amplasamentul unei piscine

Alegerea tipului de piscină, a finisajelor și a accesoriilor necesare

Bugetul a fost punctul de plecare pentru construcția piscinei și tot el determină și tipul de piscină spre care vă puteți orienta, fie că este vorba de piscine metalice, fie de piscine din beton. În cazul în care nu sunteți familiarizați cu diversele tipuri de piscine, vă invit să le descoperiți pe cele comercializate de Elcora Piscine, o firmă de renume de pe piața construcțiilor de piscine!

Sursa foto: Elcora Piscine, editare: Canva Pro

Alegerea piscinei este un pas important, dar ea nu poate fi completă fără adăugarea finisajelor și a accesoriilor potrivite. În funcție de specificul piscinei, puteți opta pentru tobogane dacă vă doriți distracție în familie alături de copii, jeturi de hidromasaj pentru seri relaxante sau echipamente pentru încălzirea apei pentru a vă bucura mai mult timp de piscinele voastre!

Întoarce pentru detalii
Întoarce pentru detalii

Sursa foto: Elcora Piscine, editare: Canva Pro

Puteți discuta cu un consultant dacă nu sunteți siguri că varianta de piscină sau accesoriile alese sunt cele de care chiar aveți nevoie. Vă recomand să vă îndreptați atenția din nou spre Elcora Piscine, care oferă consultanță permanentă clienților pe tot parcursul contractului semnat.

Elcora Piscine - carte de vizită

Solicitarea ofertelor de preț

Construcția unei piscine este o decizie importantă, astfel că nu poate fi lăsată pe mâna oricui. Este indicat să alegeți constructorul și oferta care vi se potrivesc, dar fără a face rabat de la calitate. În ceea ce privește ofertele de preț, vă recomand să contactați mai multe firme și, apoi, să comparați informațiile primite pentru a lua cea mai bună și informată alegere.

Tip!

Cereți oferte numai de la firme cunoscute în domeniul construcției de piscine și nu de la persoane găsite la întâmplare pe internet! Astfel, veți beneficia de servicii de calitate și nu veți plăti în plus pentru eventualele reparații!

O ofertă ieftină nu înseamnă întotdeauna un chilipir, ci poate ascunde multe probleme sau lipsuri informaționale ale constructorului respectiv. Astfel, o piscină la un preț corect, chiar mai mare decât v-ați aștepta, vă ajută să realizați economii în timp!

Pentru a nu cădea în plasa unor astfel de firme, trebuie să analizați cu atenție fiecare detaliu din ofertele primite.

piscină
Sursa foto: Elcora Piscine, editare: Canva Pro

Alegerea constructorului

O dată ce ați primit și analizat ofertele cerute, este timpul să vă decideți asupra constructorului alături de care veți pune pe picioare piscina dorită. Pentru a face alegerea potrivită, trebuie să țineți cont de următoarele informații obligatorii din oferta primită:

Semnarea contractului

Orice companie care își desfășoară lucrările prin transparență față de client va fi deschisă unei vizite la sediu pentru semnarea contractului. De asemenea, este important ca firma cu care veți colabora să aibă un sediu fizic și un site pentru a fi ușor de identificat, dar și de contactat în diverse situații. 

Proiectarea construcției piscinei

După semnarea contractului, urmează partea de proiectare tehnică a construcției, pentru care este indicat să colaborați cu o firmă autorizată și specializată în astfel de execuții. Deși poate părea tentat să vă bazați pe o singură firmă pentru toate lucrările, beneficiind de un preț mai mic, vă sugerez să apelați la firme diferite pentru a nu necesita reparații, deci costuri suplimentare!

Pentru proiectul de construcție a piscinei aveți nevoie de :

  • proiectul structurii de rezistență;
  • proiectul de instalații, element esențial în buna funcționare a piscinei.
Sursa foto: Elcora Piscine, Canva Pro, editare: Canva Pro

Autorizația de construcție

După obținerea proiectului tehnic, urmează partea legală în ceea ce privește execuția piscinei – autorizația de construire, conform Legii 50/1991, eliberată de Serviciul de Urbanism al Primăriei din localitatea sau sectorul în care va fi realizată construcția.

Această autorizație se obține în aproximativ 30 de zile de la data depunerii și este valabilă timp de 12 luni de la emitere. Pentru a o obține aveți nevoie de următoare documente:

Documentație pentru obținerea autorizației de construcție a piscinei

Demararea construcției

Dacă totul a mers cum trebuie până acum, a sosit momentul mult așteptat în care constructorul poate începe lucrarea.

Construcția propriu-zisă a piscinei

Fiecare piscină este unică, deci și etapele de construcție pot fi diferite. Mai jos puteți găsi pașii pentru piscine Isoblock, dar și pentru cele metalice.

Întreținerea piscinei

După ce piscina a trecut testul funcționalității, tot ce vă rămâne este să vă bucurați de mica oază albastră din propriile grădini și să o întrețineți corespunzător! Puteți apela la o firmă specializată care să se ocupe în detaliu de curățare sau puteți să vă documentați pentru a vă îngriji voi înșivă de propria piscină.

Indiferent de varianta aleasă, țineți cont de următoarele etape pentru a păstra piscina sigură, iar apa clară și curată:

Sursa foto: Elcora Piscine, editare: Canva Pro

Piscinele sunt un mod minunat de relaxare, oferind și posibilitatea de a efectua exerciții fizice benefice corpului. Indiferent de motivul pentru care visați la o piscină, Elcora Piscine vă poate ajuta să vi-l îndepliniți, folosindu-vă de un buget rezonabil și primind în schimb calitatea germană, modele variate de piscine, montaj și transport gratuit, dar și consultanța necesară!

Te-am făcut să visezi, nu-i așa? Dacă ai putea alege, ce fel de piscină ți-ai construi? Ce accesorii ai adăuga astfel încât să te bucuri zi de zi de o bălăceală strașnică?

Am scris acest articol pentru proba numărul 12 de la Spring SuperBlog 2022.

1 comment

Proba 12. ElcoraPiscine.ro – Anul acesta îmi construiesc piscină aprilie 3, 2022 - 9:13 am

[…] 10 pași pentru piscina perfectă! […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!