Sursa foto și editare: Canva Pro

Matematica pe înțelesul tuturor

Meditații online la matematica? Da, la Centrul Unirea!

by Oana Lambrache

Cuprins

Dragi cititori, astăzi vă propun să călătorim înapoi în timp, pe vremea când eram elevi care se pregăteau de cele mai importante examene din viețile lor: Examenul de Capacitate sau Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Vă mai amintiți la ce materii ați susținut examene? Poate că ați făcut și pregătire pentru Bac? Pun pariu că matematica a fost una dintre probele de examen și că, unora dintre voi, v-a dat bătăi de cap! 

V-am trezit amintiri vechi, nu-i așa? Atunci, hai să vorbim despre matematică!

Matematica este aceeași în toate limbile

Acum mult timp, am fost și eu elevă și îmi amintesc cu mare drag de orele de matematică. De ce? Pentru că matematica este aceeași indiferent de limba vorbită. Pentru mine, este un limbaj universal pe care toți îl pot înțelege. 

Ce a ajutat foarte mult în procesul de învățare și înțelegere a fost doamna profesoară care preda matematica. Este acel tip de profesor pentru a cărui materie înveți cu drag, care știe să își apropie elevii și să le insufle iubirea față de materia predată.

În școala gimnazială, am luat meditații la matematică de două ori: prima dată când am început clasa a 5-a pentru a-mi crea o bază solidă pentru viitoarele noțiuni și teoreme; a doua oară am luat meditații la final de clasa a 8-a când mă pregăteam pentru Examenul de Capacitate (da, pe vremea mea încă exista acest examen). Am făcut asta pentru că îmi doream să aflu mai multe, să învăț mai multă matematică, nu pentru că nu aș fi beneficiat de informații în orele obișnuite de la școală.

Îmi amintesc că primeam exerciții mai complexe la meditație și câteva teme în plus pentru acasă. Ce îmi plăcea foarte mult era faptul că puteam întreba orice, inclusiv dacă aveam nelămuriri legate de temele obișnuite pentru orele de la școală fără teama de a fi privită ca o elevă care nu ar avea habar de nimic.

Gândindu-mă acum, cu mintea de adult, matematica îmi pare la fel de frumoasă, cu numerele ei, cu exactitatea și cu regulile ei. Parcă seamănă cu un dans în doi, în care profesorul și elevul valsează în pași mici pe ipotenuza unui triunghi dreptunghic sau cu dansul unei balerine care alunecă lin pe raza unui cerc.

matematica
Sursa foto și editare: Canva Pro

"Matematica este muzica rațiunii."

Matematica viitorului

Cu trecerea anilor, lucrurile au evoluat, însă matematica a rămas aceeași știință exactă, care vede totul în alb sau negru, în rezultat corect sau incorect. Ce observ că s-a schimbat este modul în care școala și meditațiile au depășit sălile de curs și au trecut de partea mediului online. 

Ca părinte nu pot să nu mă gândesc la cum vor fi orele pentru băiețelul meu Sebastian, dacă îi va plăcea matematica la fel de mult cum mi-a plăcut și mie și dacă va avea nevoie de meditații!

Sursa foto și editare: Canva Pro

Cum văd eu matematica viitorului? Mi-aș dori ca toți copiii să beneficieze de acces la platforme online de învățare, la materiale suplimentare și la clase speciale în care să se poată dezvolta corespunzător. Un atu l-ar putea constitui și integrarea jocului în învățarea matematicii care ar transforma orele plictisitoare în lecții interactive. Dacă am adăuga și realitatea virtuală și o pereche de ochelari 3D pentru lecțiile de geometrie cred că ne-am afla pe drumul cel bun!

Acum câțiva ani, nimeni nu își închipuia că orele vor fi predate prin intermediul calculatoarelor și al internetului. Astăzi, chiar și meditațiile au migrat în online, luând ființă diverse platforme care ajută elevii de gimnaziu și liceu la orice materie ar avea nevoie.

O astfel de platformă virtuală este Centrul Educațional Unirea care oferă soluții de tipul meditațiilor la materiile școlare și cursurilor de limbi străine.

Centrul Educațional Unirea

Cu o experiență de peste 11 ani, prin intermediul Centrului Unirea, cursanții pot beneficia de meditații la matematică online sau fizică, biologie, geografie și limbi străine, dar și de cursuri pentru persoanele dornice să stăpânească o limbă străină. 

Ani de experiență
0
Profesori
0
Locații
0
Cursanți
0

Centrul Educațional oferă cursuri și meditații în 5 mari orașe ale țării, dispunând de peste 42 de profesori specializați. Având mai mult de 3562 de cursanți, acest centru reprezintă o resursă extraordinară pentru elevi, adulți și companii, practic pentru oricine își dorește să învețe!

Sursa foto: Centrul Unirea, editare: Canva Pro

De ce să alegi Centrul Educațional Unirea pentru pregătirea la matematică?

  • vei beneficia de profesori bine pregătiți, flexibili în raport cu nivelul tău de cunoștințe, eliminând timpul pierdut cu noțiuni pe care le stăpânești deja;
  • ai posibilitatea să testezi gratuit platforma prin intermediul unei ședințe de 40 de minute. Astfel, vei putea observa modul de lucru și te vei putea decide dacă se potrivește cu nevoile tale!
  • poți alege dintre 2 tipuri de meditații, indiferent dacă alegi meditații la matematică pentru bacaleaureat sau pentru gimnaziu: ședințe individuale sau de grup formate din maxim 5 cursanți;
  • ședințele de meditații au loc pe Zoom, ceea ce înseamnă eliminarea timpului pierdut pe drum, dar și învățarea din confortul propriei case;
  • meditațiile sunt programate în funcție de programul elevului, pe tot parcursul săptămânii, între orele 7:00 și 21:00;
  • poți opta pentru o multitudine de variante de abonamente: 1 lună, 3 luni, 6 luni sau 9 luni, costurile fiind calculate în funcție de alegerea ta;
  • în cazul în care dorești mai multe ore de meditații la matematică, poți achiziționa mai multe abonamente, ceea ce înseamnă și reduceri de 10%;
  • o ședință înseamnă 2 ore academice – 2×50 de minute care sunt suficiente pentru partea teoretică și pentru aprofundarea acesteia prin exerciții practice;
  • părinții primesc informații despre evoluția elevilor prin rapoarte periodice;
  • cu acordul scris al participanților, ședințele pot fi înregistrate, fiecare elev putând accesa lecțiile după bunul plac;
  • vei beneficia de o ofertă extrem de variată de module de învățare a matematicii: modul pentru simulare Bacalaureat, modul pentru Simulare Evaluare Națională, modul Matematică pentru clasele 5-12, modul Evaluare Națională, modul Bacalaureat, modul matematică gimnaziu, modul liceu, modul admitere la facultate, modul pentru concursuri școlare, module speciale pentru Bacalaureat Internațional și pregătire GMAT.

Citind aceste rânduri, nu pot să nu mă întreb cum ar fi arătat meditațiile mele la matematică cu un astfel de ajutor. Oare ar fi fost la fel sau ar fi devenit și mai interesante? Oare aș fi fost atrasă de această platformă?

Acestea sunt doar presupuneri, dar putem crea o certitudine pentru copiii noștri, oferindu-le acces la cele mai bune platforme de învățare așa cum este Centrul Educațional Unirea!

Și acum, scoateți o foaie de hârtie, urmează un test surpriză!

Sursa foto: Canva Pro, test realizat cu ajutorul involve.me

Ei, cum a fost? Cum v-ați descurcat? Încă vă amintiți ce ați învățat la orele de matematică sau aveți nevoie de puțin exercițiu? 

Am scris acest articol pentru proba numărul 6 de la Spring SuperBlog 2022.

3 comments

Proba 6. Meditații online la matematică? Da, la Centrul Unirea! martie 19, 2022 - 3:12 pm

[…] Matematica pe înțelesul tuturor […]

Reply
Diana martie 20, 2022 - 5:32 pm

Am luat 5/5 la test, dar la partea cu radicalul am ales complet la nimereală 😆 Foarte fain, succes, Oana!

Reply
Oana Lambrache martie 20, 2022 - 11:27 pm

Hi hi! Mulțumesc mult, Diana! Te pup!

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!