Sursa foto și editare: Canva Pro

Jocul de strategie al antreprenoriatului

Credit pentru dezvoltatorii imobiliari

by Oana Lambrache

Cuprins

Primăvara abia ce și-a intrat în drepturi și ne anunță că este timpul noilor începuturi, al planurilor, al transformărilor și al jocurilor de strategie pentru antreprenori. Pentru acest moment, v-am pregătit o poveste care să vă inspire și să vă ofere imboldul de a pune pe picioare afacerea imobiliară la care visați de mult timp! Sunteți curioși să o citiți?

Tânără antreprenoare caut hotel pentru renovare

Bună! Numele meu este Oana și sunt antreprenor imobiliar. Am decis să lucrez în acest domeniu în momentul în care am mers pentru prima dată la mare și am rămas dezamăgită de hotelul pe care îl alesesem. Mobilă veche, un aparat de aer condiționat nefuncțional, curățenia care mai mult lipsea, aspectul general al hotelului – toate m-au dus cu gândul la o altă lume și mi-au sădit în minte ideea că aș putea face o schimbare. 

După ce am studiat piața imobilialelor, am pus bazele unui plan care viza renovarea unui hotel de pe litoral pentru a-l transforma într-o destinație dorită de turiști, dar fără a afecta costurile de cazare. Pe baza planului, am demarat acțiunile de achiziționare a unui hotel, mai ales că majoritatea deja erau la un pas de faliment în urma lipsei de turism din ultimii ani. Surprinzător, am reușit să cumpăr un imobil la un preț rezonabil și să pot pune în practică planul creat.

Proiectul renovării a presupus:

  • accesul pe bază de cartelă în hotel și camere;
  • reorganizarea interioară pentru a oferi camere mai spațioase oaspeților;
  • tehnologie smart pentru aparatura din fiecare cameră (aer condiționat, televizor, aparat pentru prepararea cafelei, dispozitivul creat pentru apelarea room service sau a personalului de curățenie);
  • crearea unui centru de fitness și SPA, a unui restaurant de top și a unei săli pentru evenimente;
  • amenajarea piscinelor interioare și exterioare.
joc
Sursa foto și editare: Canva Pro

Procesul de renovare începuse foarte bine, iar fiecare persoană știa ce avea de făcut. Fiecare etapă decurgea corespunzător, singurul impediment pe care l-am întâmpinat fiind diminuarea rapidă a resurselor financiare, deși o parte din hotel era încă funcțională, tocmai pentru a evita această situație. Pentru că nu îmi doream să pun pe pauză renovarea, am început să caut soluții, iar cea mai bună variantă a fost să aplic pentru un credit imobiliar, care m-ar fi adus înapoi în joc!

Creditul de antreprenori este ca o viață în plus dintr-un joc

Înainte de a pune bazele acestui proiect, am citit mult, m-am documentat din surse multiple, am învățat de la zero tot ceea ce presupuneau domeniul imobiliar, conducerea unui hotel, renovarea acestuia, inclusiv ce materiale de construcție vor fi necesare. Mi-am dorit atât de mult să reușesc încât mi-am făcute temele de parcă eram în școala primară. 

M-am lovit de tot felul de probleme de-a lungul procesului de învățare, dar nu am renunțat. Pentru a-mi fi mai ușor să înțeleg cum funcționează renovarea unui hotel și acțiunile pe care urma să le întreprind, am creat în mintea mea o analogie cu un joc de strategie.

Eu reprezint eroul jocului care pornește în aventura vieții lui – renovarea și deschiderea hotelului într-o anumită perioadă de timp. În drumul meu până la final, apar tot felul de obstacole sau misiuni pe care trebuie să le depășesc: anumite probleme legate de proiectare sau de obținerea avizelor necesare, calitatea materialelor de construcție sau lipsa lor, fondurile insuficiente care ar fi putut pune punct renovării. 

Ca în fiecare joc, salvarea a venit sub forma unei vieți în plus și anume un credit de antreprenor obținut de la Claret Credit, care m-a ajutat să termin renovarea la timp! Practic, am fost câștigătoarea jocului!

Elemente și editare: Canva Pro

Înființat în 2013, Claret Credit este o Instituție Financiară Non-Bancară (IFN, pe scurt) care funcționează prin aprobarea Băncii Naționale, oferind soluții de consultanță și creditare pentru persoane fizice și juridice. Rolul acestui IFN este de a ajuta persoanele care au probleme financiare și care nu au posibilitatea de a beneficia de un credit bancar.

În funcție de necesitățile voastre, puteți alege dintr-o gamă variată de credite astfel încât să beneficiați de suma dorită. Claret Credit pune la dispoziția viitorilor clienți atât credite pentru persoane fizice, cât și juridice: credit cu ipotecă imobiliară, credit pentru proiecte rezidențiale sau credit IFN pentru construcții. Indiferent de varianta aleasă, fiți siguri că sunteți pe mâini bune și de încredere!

Apelând la Claret Credit, veți câștiga timp, veți beneficia de consultanță specializată și suport pe tot parcursul procesului de creditare, veți fi tratați cu profesionalism și transparență, dar și cu promptitudine în primirea banilor în cont pentru a dispune de ei conform planurilor voastre. De asemenea, pentru orice fel de întrebare sau informație legată de modul de aplicare sau de tipurile de credite pentru proiecte imobiliare, puteți folosi datele de contact disponible pe site sau puteți completa formularul și unul dintre consultanți va reveni către voi într-un timp extrem de scurt!

antreprenor
Sursa foto: Claret Credit, editare: Canva Pro

Cum să aplici pentru un credit de antreprenor

În momentul în care am realizat că bugetul pe care îl setasem la începutul proiectului de renovare ajunsese aproape de zero, am decis să apelez la Claret Credit care m-a ajutat să iau decizia corectă și să aleg tipul de credit potrivit nevoilor mele.

În cazul unui credit antreprenor ca cel pe care l-am ales eu, am primit consiliere de specialitate gratuit, finanțarea s-a făcut pe o perioadă de până la 10 ani, iar ratele în lei au fost fixe. Bineînțeles, am depus un dosar cu o serie de acte necesare aplicării mele și obținerii creditului. Claret Credit reprezintă un partener de încredere și dă dovadă de transparență, astfel că documentația necesară fiecărui credit este disponibilă pe site-ul instituției!

Banii obținuți mi-au oferit pârghia de care aveam nevoie pentru a plăti salariile muncitorilor, pentru a achiziționa materialele necesare renovării, echipamentele destinate sălii de fitness, mobilierul, aparatura, practic tot ceea ce am simțit că trebuie să existe în fiecare cameră a hotelului.

Sursa foto: Claret Credit, editare: Canva Pro

Claret Credit oferă soluții avantajoase și personalizate oricărui antreprenor care visează la un start cu dreptul în lumea imobiliarelor. În hățișul IFN-urilor, Claret Credit îți dă un boost de energie pentru a începe sau continua în drumul tău spre victorie! 

Te invit să accesezi secțiunea de Credit Antreprenor pentru a afla mai multe informații despre cum poți aplica și obține un astfel de credit, dar și pentru a obține datele de contact pentru orice nelămurire ai avea!

Sursa foto: Claret Credit, editare: Canva Pro

Am scris acest articol pentru proba numărul 4 de la Spring SuperBlog 2022.

1 comment

Proba 4. Credit pentru dezvoltatorii imobiliari martie 17, 2022 - 3:21 pm

[…] Jocul de strategie al antreprenoriatului […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!