Sursa foto: Biano, editare: Canva Pro

Natura în spațiul meu de liniște

Idei pentru amenajarea balconului sau grădinii

by Oana Lambrache

Cuprins

Universul ne oferă infinite posibilități zi de zi pentru fiecare gând pe care îl punem în mișcare atunci când facem primul pas spre transformarea lui în realitate. Fiecare dintre acțiunile noastre deschide ușa către o multitudine de drumuri pe care putem păși.

Oare nu asta este și casa în care locuim? Un univers, un spațiu alb care abia așteaptă să fie colorat, umplut cu bucurie și veselie, cu iubire și liniște, cu suflet, care să poarte numele de acasă.

Chiar și camerele, luate individual, sunt mici universuri, iar balconul este zona care ne oferă atât de multe opțiuni încât trebuie doar să închidem ochii și să visăm la transformarea lui. Eu am făcut asta deja și vă invit să intrați în mica mea oază de liniște și relaxare!

Designerul propriei case cu Biano

Mi-am dorit să creez un design unic și personal, fără să încarc spațiul de care dispun cu obiecte inutile. Mi-am imaginat un loc care să emane relaxare și să îmi ofere o stare de bine de fiecare dată când aș avea nevoie să îmi reîncarc bateriile. Un loc care să reproducă elementele din natură și impactul acestora asupra bunăstării mele fizice și mentale. 

Sunt o perfecționistă prin definiție, de aceea am apelat la un ajutor imbatabil atunci când vine vorba de mobilier și decorațiuni – Biano! Știam de acest motor de căutare cu sute de mii de produse de anul trecut, când testasem platforma de proiectare Biano Studio pentru a crea un Crăciun de poveste în casă.

Infografic realizat cu ajutorul Canva Pro

M-am bucurat să regăsesc aceeași ușurință în căutarea produselor, alături de posibilitatea efectuării unei căutări folosind imaginile proprii pentru a găsi produsele pe care le admiram online. Această opțiune m-a ajutat să găsesc un suport sub formă de scară pentru ghivecele cu flori pe care le cumpărasem, dar pe care nu voiam să le pun pur și simplu pe jos. Totodată, recomandările primite la fiecare piesă de mobilier sau decorațiune căutată îmi ofereau noi și noi idei de amenajare a balconului. 

Am utilizat filtrele  disponibile pe site și am rafinat, astfel, rezultatele căutărilor mele până când am găsit piesele pe care mi le doream! Universul meu inspirat din natură se apropia de realitate, iar Biano era alături de mine la fiecare pas cu sugestii pentru balcon și terasă, transformându-mă într-un designer veritabil.

Infografic realizat cu ajutorul Canva Pro

Elemente din natură în balconul meu

Ați observat cum vi se schimbă starea în funcție de mediul în care vă aflați sau de muzica pe care o ascultați? V-ați oprit vreodată din ceea ce făceați doar pentru a asculta sunetele din jurul vostru? Ați petrecut măcar o oră în natură, deconectați de la tehnologie? 

Ei bine, acestea au fost punctele centrale de inspirație pentru amenajarea balconului meu la început de primăvară. M-am lăsat atrasă de natură, de esențe lemnoase, de tot ce conține clorofilă, de razele soarelui dimineața, de culorile pământului. Le-am integrat în casa mea pentru a crea o mini-grădină cu rol de vindecător pentru suflet și corp!

Pentru că dimensiunile balconului sunt generoase, am putut crea spațiul relaxant la care mă gândisem. Astfel, am optat pentru un set de mobilier din lemn de pin rezistent la intemperii și ușor de întreținut prin curățare cu o soluție de săpun și protejat de o husă pe timpul iernii. Setul ales de mine cuprinde o canapea de colț, o canapea de mijloc și 2 taburete, toate permițându-mi să aleg forma finală de montare după bunul plac! Iar unul dintre taburete poate fi ușor transformat în masă fără a fi necesar să achiziționez mobilă în plus care să încarce balconul.

Am adăugat un dulap din lemn impermeabil pentru depozitarea pernelor și a ustensilelor de grădinărit, dar și a trusei cu scule a soțului, obiect ce părea să nu își găsească niciodată un loc în casă. Pentru a întregi imaginea, am decis să mă răsfăț cu un scaun din ratan în care să mă odihnesc la final de zi cu o carte bună și o cană cu ceai alături. Parcă și apusul se vede mai frumos dintr-un astfel de scaun, nu-i așa?

Sursa foto: Biano, editare: Canva Pro

"A planta o grădină înseamnă a crede în ziua de mâine."

Audrey Hepburn

Plantele aduc bucurie, calm, îmbunătățesc metabolismul, contribuie la creșterea stării de confort, a creativității, a atenției și a concentrării, reducând nivelul de stres și de anxietate. O grădină, fie ea și miniaturală, aduce natura mai aproape de noi, dar și schimbări majore în viețile noastre. 

De-a lungul timpului, am încercat să adun diverse plante, cu sau fără flori, dar cu puțin succes. Asta și din cauza faptului că nu am verificat ce fel de plante se potrivesc balconului meu, deschis, unde soarele își petrece toată ziua. Astfel, înainte de mă avânta la cumpărături, am studiat puțin și am ales plante iubitoare de soare, care nu necesită extrem de multă îngrijire. Cactuși, fire de gura-leului, floarea-soarelui, crăițe și multe mușcate colorate și-au găsit casă pe balconul meu, în ghivece în tonuri de verde. Am ales și 2 jardiniere din lemn, pe una dintre ele putând agăța și lujeri de viță-de-vie, care se pot înălța peste tot, creând un mic umbrar.

În completarea designului inspirat din natură, am ales perne în nuanțe de verde și galben și o pătură pufoasă pentru serile mai răcoroase. Pentru că tot am pomenit de seri, nu-i așa că sunt mai frumoase cu un strop de lumină bine plasată? Am agățat o ghirlandă luminoasă, lămpi decorative sub formă de sticle, lumânări parfumate, 2 felinare și un șemineu miniatural.

Am adunat toate elementele laolaltă și a ieșit un colț de relaxare și de răsfăț al simțurilor de care mă pot bucura la nesfârșit!

Proiect realizat în Biano Studio, editare: Canva Pro

Tips&tricks pentru amenajarea balconului

Pentru că mi-a plăcut atât de mult să aleg piese de mobilier și decorațiuni inspirate din natură, am creat o listă pe care o puteți consulta atunci când porniți la drum pentru amenajarea propriilor balcoane. Vă recomand să începeți prin a vă alege stilul pe care doriți să îl abordați, apoi să optați pentru materiale de calitate pentru mobilă, adăugați câteva lumini, lumânări, chiar și un covor colorat care poate face minuni indiferent de spațiul de care dispuneți.

natura
Infografic creat cu ajutorul Canva Pro

Natura ne oferă idei pentru tot ceea ce facem zi de zi. Liniile, formele geometrice, culorile, sunetele sunt doar câteva exemple pe care le putem încorpora în rutina zilnică. 

Ce spuneți, v-am trezit interesul pentru amenajarea unui balcon la început de primăvară? Dacă vă doriți mai multe idei, vă recomand să vă abonați la newsletter-ul Biano și să urmăriți secțiunea highlight de pe Instagram „Grădina/Balcon”.

Am scris acest articol pentru proba numărul 1 de la Spring SuperBlog 2022.

1 comment

Proba 1. Idei pentru amenajarea balconului sau grădinii martie 9, 2022 - 1:15 am

[…] Natura în spațiul meu de liniște […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!