Sursa foto: Ayurmed, editare: Canva Pro

Am grijă de mine cu ajutorul plantelor!

Cum începem primăvara cu forțe proaspete

by Oana Lambrache

Cuprins

Atunci când am devenit mamă, am realizat că a avea grijă de un copil este un job pe care îl voi învăța din mers. Ce nu știam acum un an și jumătate era faptul că nevoia mea de îngrijire nu trebuia îndreptată doar asupra celui mic, ci și asupra mea. Chiar dacă foloseam cosmeticele potrivite tenului meu și încercam să adaug legume la prânz și cină, simțeam că ceva lipsește, că alegerile mele nu aveau efectul pe care îl așteptasem. 

Provocarea a fost să găsesc combinația potrivită care să îmi ofere o stare de bine zi de zi, armonie și un boost de energie la începutul primăverii! Cum am făcut toate astea? Vă invit să citiți mai jos secretul meu!

Rețeta succesului

Mult timp am căutat o rețetă universal valabilă care să mă ajute în ceea ce făceam sau aveam nevoie. Apoi, am realizat că fiecare dintre noi este unic, deci are nevoie de propria formulă magică pentru a funcționa la adevăratul potențial. În cazul meu, am crezut mult timp că aducerea pe lume a unui copil însemna ca tot timpul meu să fie dedicat lui.

Această gândire mi-a adus numai frustrări și sentimente negative, mai ales că eu eram (și încă sunt) o persoană destul de activă și dornică de învățare. Conștientizând faptul că o mamă fericită = un copil fericit, am început să adaug în rutina de zi cu zi mici momente doar pentru mine: cafeaua de dimineață, câteva pagini citite dintr-o carte, o baie relaxantă seara, câteva exerciții fizice sau plimbări lungi prin parc. Toate aceste mărunțișuri au avut darul de a mă readuce pe linia de plutire și de a-mi modifica instant starea de spirit! Doar că, uneori, simțeam că nu sunt de ajuns!

Astfel, m-am îndreptat către natură, locul de unde mă încarc mereu cu liniște, calm și vibe-uri pozitive!

Editare în Canva Pro

Cunoșteam proprietățile plantelor și efectele lor benefice asupra corpului și minții, doar că, în vâltoarea orașului, le-am trecut cu vederea atunci când ar fi trebuit să apelez la ele. Pentru că există un moment și un timp potrivite pentru orice lucru, aceste remedii naturiste și-au făcut apariția exact atunci când am avut cel mai mult nevoie de ele, luând forma produselor Ayurmed!

Grija față de corp

Cred că majoritatea dintre cei care citiți aceste rânduri cunoașteți teoria unui stil de viață sănătos – legume și fructe proaspete și cât mai multă mișcare. Dar, oare, câți dintre noi chiar ținem cont de acestea? De câte ori nu am zis de mâine încep dieta x sau de luni merg la sală? Cum ar fi ca de azi să nu mai amânăm lucrurile benefice nouă, să nu ne mai ascundem în spatele unor scuze și să trecem la fapte?

Orice schimbare vine din interiorul nostru și nu trebuie să fie una uriașă. Cu pași mici putem străbate orice distanță!

Eu iubesc dulciurile și îmi este foarte greu să renunț la ele. După mult timp, am acceptat că sunt parte din viața mea. În schimb, am redus numărul porțiilor și am crescut plimbările în aer liber prin parc! Am adăugat salate la masa de prânz și un supliment cu rol de detoxifiere naturală, Margusa, care să îmi ajute organismul să funcționeze corespunzător, dar care să aibă și rol favorabil pentru imunitate.

Pentru că lucrurile bune vin întotdeauna la pachet, am ales suplimentul Kamaiany, pentru a-mi rezolva problemele legate de menstruație cu care m-am confruntat din adolescență.

Am reușit, astfel, să creez un echilibru favorabil mie compus din elemente din natură: fructe, legume, apă pentru hidratare, somn de calitate, suplimente naturale pe bază de plante care să acționeze din interior spre exterior, curățând organismul de toxine și redându-mi sănătatea și vitalitatea de care aveam nevoie!

Grija față de suflet

Un corp sănătos are nevoie de o minte sănătoasă, de un suflet liniștit, iar pentru a le avea, trebuie să lucrezi cu tine, să te slefuiești precum un diamant. Pentru mine, această parte a fost mai grea decât cea în care mi-am îngrijit corpul, pentru că simțeam că mă îndepărtez de la ideea pe care mi-o formasem despre creșterea unui copil.

Mi se părea imposibil să pot bea o cafea sau să ies la plimbare singură sau doar să petrec timp cu mine. Era o piedică pe care mi-o puneam singură în drumul meu spre găsirea echilibrului sufletesc. În momentul în care am renunțat să mai privesc aceste mici bucurii ca pe niște obstacole și am ales să le văd ca pe lucruri normale din viața mea, starea mea zilnică s-a schimbat în bine. Așa am ajuns să adaug noi și noi bucurii în rutina mea zilnică, toate făcând parte din strategia mea de self care.

Astfel, am creat o listă cu activități prin care poți practica grija față de tine, de spiritul tău și care nu durează ore în șir fără niciun rezultat!

grija
Editare în Canva Pro

Concluzia mea

Grija față de noi trebuie să fie la fel ca produsele pe care le folosim – naturală și să ne inspire zi de zi! Pentru că primăvara este la un pas de noi, vă propun să vă lăsați inspirați de mediul înconjurător și să fiți creativi cu voi înșivă și cu modul în care vedeți viața odată cu renașterea naturii!

Pe voi ce vă inspiră la început de primăvară? Ce alegeri faceți pentru un boost de energie și bună dispoziție?

Am scris acest articol pentru proba extra concurs de la Spring SuperBlog 2022.

1 comment

Probă extra-concurs: Cum începem primăvara cu forțe proaspete împreună cu Ayurmed martie 17, 2022 - 4:02 pm

[…] Oana Lambrache – Am grijă de mine cu ajutorul plantelor! […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!