Sursa foto și editare: Canva Pro

5 idei de cadouri pentru cititori

by Oana Lambrache

Cuprins

Am început să îmi construiesc propria bibliotecă acum câțiva ani și am adăugat cărți pe care mi le cumpăram singură sau pe care le primeam în dar de la oamenii dragi. Timpul a trecut, iar biblioteca a căpătat amploare și a devenit destul de dificil pentru cei din jur să îmi ofere o carte pe care să nu o am deja. Dacă și voi aveți cititori în cercul de prieteni și vă loviți de întrebarea „Ce să îi cumpăr cadou?”, atunci vă invit să citiți lista mea de 5 idei care să vă ajute când aveți de oferit un cadou literar.

Husă de carte

Acum câțiva ani am intrat în librăria Mihai Eminescu din centrul Bucureștiului și am descoperit primele huse de carte care semănau cu vechile coperți de caiete, doar că erau din material textil și aveau diverse imprimeuri. Am dăruit o astfel de copertă unei foarte bune prietene și am rămas cu gândul la acea copertă, dorindu-mi una și pentru mine. Am revenit în librărie după mult timp doar pentru a afla că nu mai aveau astfel de hăinuțe pentru cărți. 

Norocul meu a fost să descopăr anul trecut un cont minunat de Instagram, al Laviniei, care se ocupă cu confecționarea unor huse absolut fantastice! Am reușit să îmi comand 3 huse – 2 pentru cărți și una pentru Kindle, mai ales că nu reușisem să găsesc ceva pe placul meu online.

cadou
Sursa foto: arhiva personală, editare: Canva Pro

Îmi plac mult aceste huse și se vede că sunt lucrate cu drag și atenție pentru cel care le va primi. Veți găsi huse tematice pentru Crăciun, cu impremeuri cu flori, elemente medicale, pepeni și planete! 

Dacă sunteți în căutarea unui cadou inedit, vă recomand husele Laviniei pe care le puteți găsi aici.

Bookends

Scriam mai sus că apropiaților le este destul de greu să îmi dăruiască o carte pe care să nu o am deja în bibliotecă. Același lucru i se întâmplă și soțului meu, care a reușit să îmi cumpere cărți pe care le aveam deja în casă 🙂 Drept urmare, a trecut la nivelul următor și mi-a oferit un cadou neașteptat – bookend cu Don Quixote și loialul său prieten Sancho Panza. 

Puteți găsi astfel de suporturi de cărți în librării sau în magazinele de papetărie, iar persoana care va primi un astfel de cadou va fi suprinsă într-un mod plăcut!

Sursa foto: arhiva personală, editare: Canva Pro

Semne de carte

Semnele de carte sunt, poate, cel mai ușor de ales cadou pentru un cititor. Din propria experiență, am folosit pe post de semn: un bilet de tren, bonuri de cumpărături, pixuri, telefonul mobil, supracoperta cărții, abțibilduri colorate și lista poate continua! 

Semnele de carte pot fi din carton, lemn sau metal, pot fi colorate sau perforate, pot fi dreptunghiulare sau cu forme speciale, pot fi magnetice sau pot avea pietre colorate drept accesorii. Sunt cadouri versatile și pot fi oferite cu orice ocazie; noi am avut semne de carte drept mărturii la nuntă!

Veți găsi semne în orice librărie sau chiar în magazinele cu suveniruri. O  parte din semnele mele sunt cumpărate din orașele europene pe care le-am vizitat și sper să pot adăuga noi semne cât mai curând.

Voucher pentru cumpărături la librării

Voucherele au devenit o modă în toate domeniile și sunt un cadou la îndemâna oricui. Nu este de mirare că și librăriile oferă acest serviciu! Un voucher cu un print deosebit și un mesaj din suflet reprezintă cadoul perfect pentru cititorii din viețile voastre! Până acum am primit și dăruit vouchere disponibile în librăriile Cărturești și le-am folosit pentru cărți, semne de carte și chiar lumânări parfumate!

Kindle

În cazul în care nu aveți un buget limitat, puteți opta pentru un cadou cu adevărat special și anume un Kindle! Este cea mai bună variantă pentru a lua cu tine o mulțime de cărți și care ocupă foarte puțin spațiu. 

Eu am o variantă mai veche de Kindle, care nu dispune de lumină proprie, dar care își face treaba foarte bine, deși nu citesc atât de mult în format electronic pe cât mi-aș dori. Prefer mirosul cărților și senzația pe care o am atunci când dau paginile unei cărți!

Sursa foto: arhiva personală, editare: Canva Pro

Sper ca ideile mele să vă inspire și să oferiți cadouri minunate cititorilor dragi din jurul vostru! Lista mea este una scurtă, dar pentru că sunt mereu în căutare de noi variante de cadouri, vă invit să adăugați și opțiunile voastre și să ne inspirăm unii pe ceilalți în alegerea cadoului perfect! 

4 comments

Inimadincuvinte ianuarie 27, 2022 - 2:06 pm

Asta cu voucherul am folosit o si eu pentru ca nu stiam persoana respectiva prea bine. Nu m am gandit niciodata la house de carte dar m ai facut curioasa si am intrat pe contul Laviniei si sunt foarte dragute, iau in calcul pentru data viitoare cand mai fac cadouri. 🙂 Tare faza cu semnele de carte pe post de maturii la nunta, e un cadou util! Am primit de la o prietena seminte pentru o floare si mi s a parut la fel de inspirat si de util cadoul.

Reply
Oana Lambrache ianuarie 28, 2022 - 1:00 pm

Mă bucur mult că ai găsit idei noi! Voucherele sunt o variantă utilă și acum când e mai greu să ne vedem!

Reply
Diana ianuarie 29, 2022 - 1:28 pm

Kindle-ul e grozav, eu îl ador pe al meu! Mai ales că așa am acces la cărți care în România nu se găsesc și nici nu îmi obosesc ochii citindu-le! Voucherele da, sunt foarte la îndemână 😀 și eu la folosesc. Dar ce mi-a atras atenția acum sunt husele de carte, par cu adevărat deosebite! <3

Reply
Oana Lambrache ianuarie 29, 2022 - 1:34 pm

Eu citesc mai rar pe Kindle, dar e foarte util în vacanțe dacă am bagaj mic și nu pot lua cărți cu mine. Husele sunt foarte drăguțe și parcă mă determină să citesc mai mult! 🙂

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!