Sursa foto și editare: Canva Pro

Despre acceptarea de sine

by Oana Lambrache

Se spune că a greși e omenește și că din greșeli învățăm, devenind mai buni, mai asumați, mai autentici. Poate alegem sau acționăm impulsiv, fără să ne gândim la consecințe, poate ne dorim să impresionăm și punem atât de multă presiune pe noi încât ne aruncăm cu capul înainte fără să mai analizăm situația.

Am făcut multe greșeli până acum ca om, ca mamă, ca lider de echipă, ca adult, ca adolescentă. Din unele greșeli am îmvățat și am ales să schimb ceva, iar asta m-a ajutat să revin pe linia de plutire din haosul în care mă afundam. Alte greșeli le-am repetat pentru că nu le vedeam ca greșeli; am putut să repar și să le las în urmă doar după ce le-am înțeles. Cu unele greșeli mai lupt și acum și pentru ele există terapie

Am învățat că așteptările mele nerealiste, lipsa sau neantrenarea anumitor abilități, dorința de fi altcineva decât sunt m-au dus pe un drum greșit. Conștientizarea celor de mai sus m-au adus înapoi pe drumul meu.

Poate că asta înseamnă să fii adult, să fii responsabil, să depășești anumite etape din viață și să te îndrepți spre unele noi, pline de oportunități de a învăța. Încerc să iau fiecare situație ca atare, să observ, să analizez și să încerc să fac o alegere cât mai potrivită.

Da, voi mai face greșeli, dar voi încerca să le accept și să nu le permit să îmi controleze viața, voi reduce sonorul vocii critice și mă voi accepta pe mine așa cum sunt, în drumul meu spre cunoașterea de sine și spre găsirea propriei voci!

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!