Sursa foto: SuperBlog, Canva Pro, editare: Canva Pro

SuperBlog de toamnă – competiția superbloggerilor

by Oana Lambrache

Cuprins

Pe 1 septembrie publicam articolul de înscriere la ediția de toamnă a SuperBlog și mă gândeam la ce-o fi fost în capul meu când am dat click pe butonul de „Publică”. Mult timp după înscriere m-am gândit la treaba asta; cu teamă, cu bucurie, cu entuziasm, cu și mai multă frică, cu încredere, cu emoții.

Apoi, a venit prima probă, am citit enunțul de câteva ori, mi-am făcut un plan pe agendă, am scris câteva idei care îmi veniseră pe moment, am creat o mică poveste, am adăugat imaginile, am publicat textul și m-am rugat să fie bine. Și a fost! Atât de bine că am luat premiul al doilea și am luat-o de la capăt cu teama, cu emoțiile și mi-am dat seama că așa va fi până la final!

SuperBlog este despre oameni

Am scris acest articol la scurt timp după ce s-a încheiat competiția SuperBlog și aflasem ultimele note. Pentru mine era și încă este de necrezut cum am ajuns pe locul 4, dar și mai de necrezut este legătura creată cu superbloggeri din toată țara, dar și din afara ei.

Oamenii și legăturile create cu ei vor fi mereu cel mai important câștig pentru mine la SuperBlog. Am descoperit oameni minunați, bloggeri care scriu povești pline de sentimente, articole care mi-au transmis emoții și trăiri deosebite.

Uneori, mă închid în mine, poate par inabordabilă și nu las loc nimănui în carapacea mea. Superbloggerii m-au luat prin surprindere și m-au emoționat prin cuvintele frumoase pe care mi le-au transmis, prin susținerea lor, prin insuflarea curajului și transmiterea emoțiilor pozitive.

 

Vă mulțumesc tuturor celor care ați citit articolele scrise de mine, care mi-ați transmis gânduri și emoții, care mi-ați dat curaj și m-ați făcut să visez frumos!

 

Felicitări, Diana, Mirela și Ana pentru podium, pentru creativitate, perseverență și articolele minunate pe care le-ați scris! 

 

Felicitări tuturor celor care au participat, indiferent că ați scris la o singură probă sau la 10 sau la toate! Cu toții sunteți câștigători!

superblog
Sursa foto și editare: Canva Pro

A doua mea participare la SuperBlog

După ce am participat în primăvară la SuperBlog, mi-a trecut prin minte, de mai multe ori, că aș putea să mai fac asta o dată, să mai trec o dată prin bulgărele de emoții de la fiecare probă și de la fiecare zi în care primeam notă! Pe măsură ce data înscrierii se apropia, simțeam că balanța se înclină spre un răspuns negativ și cel care m-a susținut și m-a convins să particip a fost soțul meu.

 

Îți mulțumesc, dragule, pentru susținere, încredere, ajutor, pentru tot ce faci pentru mine zi de zi!

 

De ce m-am înscris și acum? Pentru că am simțit gustul competiției în primăvară și mi-am dorit să mai simt încă o dată asta. Pentru că am ieșit din zona mea de confort și am pășit într-o lume nouă, care mă speria, care mă provoca. Pentru că mi-am dorit să știu dacă scriu bine și dacă pot scrie mai bine. Pentru că mi-am dorit să învăț și să îmi depășesc limitele. Pentru că am fost acceptată într-o comunitate minunată, un grup de oameni deosebiți, bloggeri cu vechime care m-au primit cu brațele deschise.

Parcă mai ieri citeam detaliile primei probe și mă gândeam că habar nu am ce să scriu. M-am scuturat singură și am decis să respect partea tehnică și să creez o poveste în jurul ei, o poveste inspirată de mine, de familia mea, de tot ce vedeam și citeam. Acesta a fost primul pas al evoluției mele. Când am văzut nota probei – 99 – am crezut că nu văd bine și că, pe undeva, se strecurase o greșeală. Dar nu, nu era nicio greșeală, era nota mea, pentru care mă documentasem, scrisesem, folosisem experiența mea.

Am început să îmi creez o rutină de scris care m-a ajutat de fiecare dată:

 • documentarea;
 • crearea poveștii;
 • integrarea elementelor tehnice;
 • scrierea tuturor ideilor despre fiecare probă;
 • alegerea unui loc în care să pot scrie – de data aceasta am scris la masa din bucătărie lucru care mi-a oferit o nouă persepctivă asupra scrisului;
 • scrierea textului propriu-zis;
 • crearea colajelor în Canva, ocazie cu care am investit în varianta Pro a platformei.
 • recitirea articolelor a doua zi, când aveam mintea limpede și puteam observa cu ușurință orice greșeală.

Am scris din inimă pentru fiecare articol, am pus la bătaie creativitatea mea și sunt mândră de fiecare cuvânt așternut online.

Locul 4 în SuperBlog înseamnă mult pentru mine, care sunt abia la a doua participare și îmi dă încredere în mine și în scrisul meu. Acest loc a venit la pachet și cu câteva premii:

 • 4 premii I la probele propuse de: CashClub, StoneMania Bijou, Answear.ro și Farmec (aici au fost 5 premii identice, iar eu am avut cea de-a patra notă premiată);
 • 4 premii II la probele de la: Answear.ro (prima probă la care am scris), AVBS Credit, Frisomat și InterComFilm;
 • 2 premii III la probele propuse de: Indira și Dajar România.
Sursa foto și editare: Canva Pro

În loc de încheiere

A trecut ceva de când s-au închis listele și s-a tras linie în ediția de toamnă din SuperBlog, dar deja mă gândesc la ediția de anul viitor din primăvară și simt că aș mai avea ceva de scris în competiție!

Data trecută, habar nu aveam de ce m-am înscris, eram doar curioasă ce presupune o astfel de competiție. Acum, mi-am dorit să văd dacă pot mai mult, dacă am învățat ceva din experiența din primăvară. La ce visez pentru data următoare? La povești, la probe inedite care să îmi dea de gândit, care să mă încurce, la care să dau tot ce am eu mai bun.

4 comments

Diana decembrie 21, 2021 - 1:49 pm

Sigur mai ai ceva de scris în competiție, ești minunată ❤️ și ai reușit un adevărat tur de forță, dând dovadă de organizare, concentrare, creativitate și sensibilitate! Mult, mult succes în primăvară 🤗

Reply
Oana Lambrache decembrie 21, 2021 - 1:58 pm

Îți mulțumesc mult, Diana! Felicitări încă o dată pentru primul loc și pentru articolele pline de emoție pe care le-ai scris!

Reply
Mirela decembrie 23, 2021 - 2:22 pm

❤️Minunata ai fost. Cu tot cu blogul și interiorul tău criptic pe care ni l-ai dezvăluit prin articole.

Reply
Oana Lambrache decembrie 24, 2021 - 12:07 am

Mulțumesc frumos, Mirela! ❤ Scrisul e o terapie pentru mine de ceva timp și încerc să „mă repar” prin el.

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!