Puțin câte puțin dăm viață viselor!

by Oana Lambrache

Mai puțin de 2 săptămâni ne despart de Crăciun și deja majoritatea dintre noi se gândește la cadouri, feluri de mâncare deosebite sau vacanțe la munte. Pentru unii dintre noi doar asta este Crăciunul. Pentru ceilalți, Crăciunul este doar o zi obișnuită în care se luptă să găsească speranța zilei de mâine.

Stă doar în puterea noastră să îi ajutăm pe cei din jur, să facem din fiecare zi o sărbătoare și să le oferim un zâmbet în locul unei priviri triste!

Povestea unei familii deosebite

Despre Marina Neciu, singura mamă din România raportată cu 3 copii cu autism, am aflat de la Mona și am rămas impresionantă de puterea și dăruirea acestei femei, acestei mame care luptă cu îndârjire pentru familia ei.

Marina lucrează, își îngrijește cele trei minuni pe care le are și scrie despre cum este să fii părintele a trei copii cu autism, în episoadele din Viață cu autism, de pe Totul despre mame.

"(Autismul copilor) m-a făcut curajoasă, rezilientă. Mi-a întărit voința, asta e clar, adică oricâte momente de slăbiciune aș avea, ştiu că nu e decât un drum: înainte. Dar m-a făcut şi dornică să vorbesc, să spun lucrurilor pe nume, fără ocolişuri. Generaţii întregi în ţara asta, inclusiv părinţii mei, nu vorbeau despre probleme. Ca şi cum dacă nu vorbeşti despre ele, ele încetează să existe. Dar nu e aşa. Vorbesc fără ocolișuri despre dizabilitate, autism, discriminare. Eu cred că e nevoie de timp pentru schimbări de mentalitate şi de oameni ca mine să vorbească despre lucruri nespuse."

În timpul zilei, cât Marina este la muncă, tatăl se ocupă de casă, de gătit, de făcut curat, dar și de cei 3 copii.

David, băiatul cel mare, merge la școală și a absolvit clasa a VI-a cu media 9,35. În timpul liber, băiatul are grijă de frații lui, George și Ilinca, cu care iese la plimbare în jurul casei sau în parc.

Casa în care locuiesc cei 5 este veche și a avut nevoie de reparații, dar și de crearea unui spațiu pentru ca David, să poată învăța în liniște. O mână de oameni i-au ajutat acum ceva timp, numai că banii s-au terminat, iar nevoile sunt încă acolo: reparatul acoperișului, terapiile pentru copii care, din nefericire, sunt suportate tot de părinți, acoperirea nevoilor de bază pentru familie.

Cum putem ajuta?

Cred că un lucru bun poate fi făcut oricând, nu doar atunci când se apropie Crăciunul sau Paștele. Dar, pentru că mai este atât de puțin până la Crăciun, vă rog să faceți o faptă bună și să ajutați familia Neciu. 

Donațiile pot fi făcute în contul de mai jos:

RON: RO66BTRL01301201398873XX
EUR: RO21BTRLEURCRT0039887301
Beneficiar: Marina Neciu
Revolut: @marina9url

Puțin câte puțin, noi toți putem să le îndeplinim visele și să le aducem zâmbetul pe buze! Hadeți să facem o minune Crăciunul acesta pentru o familie minunată!

2 comments

Mona decembrie 12, 2021 - 2:46 pm

Îți mulțumesc din suflet, Oana! Sper ca mesajul lor să fie auzit și să reușească să îi îndeplinească visul lui David. Merită! ❤ Te îmbrățișez 🤗

Reply
Oana Lambrache decembrie 12, 2021 - 2:49 pm

Cu mare drag, Mona! Este un caz impresionant și familia merită tot ce e mai bun!

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!