Sursa foto: Pagina de Facebook Answear.ro, arhiva personală, editare: Canva Pro

Un Crăciun de poveste

Destinația ideală pentru o vacanță de Crăciun de poveste

by Oana Lambrache

Cuprins

Abia a sosit decembrie cu alaiul său de gheață, dar deja se simte freamătul de sărbătoare în aer. Seară de seară, deschid geamul sau ies pe balcon, trag aerul rece în piept și, timp de câteva secunde, sunt doar eu cu mine în frigul nopții. Azi e altfel. Inspir, aștept și expir; miroase a zăpadă!

A doua zi, văd primul fulg alb de nea alunecând ușor spre pământul rece și înghețat și știu că se apropie Crăciunul. I se alătură, în scurt timp, o perdea de fulgi mari și mici, reci și pufoși, formând un covor alb peste tot. E clar – a venit iarna, care își țese povestea albă cu fir de omăt!

Cel mai frumos Crăciun este acolo unde îmi este familia

Fiecare Crăciun are acel ceva aparte, frumos și deosebit, dar toate au ceva în comun  – familia. Primul Crăciun petrecut împreună, primul Crăciun sărbătorit în casa noastră nouă și primul ca soț și soție, primul Crăciun în 3 – toate sunt reprezentate de simbolul universal al familiei.

Pentru mine, Crăciunul perfect va fi mereu cel alături de cei drago, bucurându-ne împreună de cadouri, de o cană cu ciocolată caldă, de colinde, poate de o poveste de Crăciun și, dacă vremea ține cu noi, chiar de o bătaie cu zăpadă și de un om cu nas de morcov și pălărie din tigaia mamei!

Sursa foto: arhiva personală, editare: Canva Pro

Anul acesta, în noua formulă de 3, am decis să schimbăm puțin tradiția și să petrecem un altfel de Crăciun, unul ca o poveste pentru că vom merge la un castel, pe un tărâm îndepărtat și plin de magie. Exact! Am primit scrisorile de acceptare și vom merge la Hogwarts – Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii!

Răspunsul întrebărilor noastre despre fashion - Answear.ro!

Cu destinația stabilită, tot ce ne rămânea de făcut acum era:

  • să cumpărăm biletele de avion pentru Londra;
  • să cumpărăm biletele pentru trenul de la platforma 9 3/4;
  • să ne pregătim bagajele!

Cu primele două puncte de pe lista noastră am rezolvat rapid, însă nu prea știam ce să punem în bagaje pentru cele 2 zile pe care urma să le petrecem la castel. Apoi, ne-am dat seama că răspunsul se afla la doar un click distanță pe Answear.ro!

Am ales să fim eficienți si am creat câte două ținute pentru fiecare zi – una pentru ziua de Crăciun și una pentru a doua zi, când urma să plecăm spre casă. Pe drumul spre Hogwarts deja știam că vom apela la jeanși și https://answear.ro/h/hanorace-cu-gluga.html călduroase și comode, alături de geci, bocanci, mănuși și fesuri și câte un rucsac încăpător pentur gadegt-uri și pentru jucăriile lui Sebastian.

Pentru că iubesc culorile, am decis să mă las inspirată de ele pentru outfit-urile noastre și am adăugat un strop de culoare fiecărei ținute!

Bagajele noastre

În bagajul meu am pus o rochie midi cu elemente florale, o pereche de ciorapi negri, perechea mea de blugi gri – plăcerea mea nevinovată -, un pulover superb din secțiunea de pulovere roșii pe Answear.ro și o cămașă de noapte cu bufnița Hedwig!

În bagajul lui tati am împachetat o pereche de blugi negri versatili pentru ambele zile, un tricou negru, o cămașă gri, șosete vesele cu brazi și oameni din turtă dulce și o combinație alb-gri bluză/pantalon pentru somn.

Tot de pe Answear.ro, am ales și elemente pentru vestimentația lui Sebastian: cămașa în carouri cu roșu și negru și pantalonii negri pentru ziua de 25 decembrie, un pulover galben – culoarea lui preferată și o pereche de jeanși gri numai buni pentru o ultimă bătaie cu zăpadă înainte de plecare.

Bineînțeles, ghiozdanul-tigru a fost alegerea copilului pentru că „va fi numai bun pentru tooooate jucăriile mele”. Nu, nu le-am luat pe toate, dar nici mult nu mai aveam! Pentru noaptea petrecută la Hogwarts, i-am ales o bluză gri și pantaloni în carouri comozi, care să îl ducă pe tărâmul de poveste al viselor ca prin magie!

Crăciun de poveste la Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii

Cu bagajele organizate și biletele în mână, am pornit spre aeroport. Am avut parte de un zbor rapid și lin spre Londra, apoi am chemat Autobuzul Vrăjitorilor pentru a ajunge la gară, unde am căutat platforma 9 și 3/4. Am trecut prin peretele care despărțea peroanele 9 și 10 și văzut celebra locomotivă roșie care trăgea după ea trenul nostru. Am ajuns ca prin magie la Hogwarts și am fost conduși în Marea Sală de parcă eram niște elevi. Ce a urmat a fost ca o poveste!

Am fost sortați de Jobenul Magic în case, ne-am primit baghetele magice și apoi am fost conduși în dormitoarele fiecărei case. Bineînțeles, noi trei am fost trimiși de joben în Casa Cercetașilor, așa cum și Harry Potter alesese cu mult timp înaintea noastră!

Album foto creat cu ajutorul Flipsnack cu imagini din arhiva personală

Ne-am schimbat în hainele de sărbătoare și am coborât în Marea Sală care fusese decorată cu 12 brazi uriași, încă plini de zăpadă, cu ghirlande colorate și lumânări plutitoare, iar tavanul fusese vrăjit să arate ca cerul plin de stele pentru a crea atmosfera de poveste despre care citisem de atât de multe ori. Farfuriile se umpleau mereu cu diverse mâncăruri: plăcinte, fripturi, sosuri, cartofi de toate felurile, mazăre, morcovi și tot felul de legume delicioase, apoi cu deserturi de care nici măcar nu auzisem sau gustasem până atunci. Am savurat și faimoasa Butterbeer, dulce și cu multă spumă, dar și sucul de dovleac rece care ne-a pus din nou pe picioare. 

Am vizitat biroul lui Albus Dumbledore, fostul director al școlii, dar și clasa din subsol unde au loc orele de Poțiuni. Am avut marea șansă să luăm parte și la un meci de Quidditch și să zburăm pentru câteva minute pe mături adevărate! Ziua era prea scurtă pentru câte ne doream să facem și să vedem, dar orice poveste are un sfârșit, iar a noastră ajunsese la final.

Am adormit visând la ziua magică de care avusesem parte, când am fost treziți brusc la miezul nopții pentru a merge alături de Hagrid, Păstrătorul Cheilor și Paznicul Vânatului, în Pădurea Interzisă. Am admirat câțiva centauri, deranjați de vizitatorii nocturni și am avut parte de senzații tari văzând un pui de dragon pe care îl îngrijea Hagrid. Ne-am întors la castel în siguranță, Sebastian fiind cel mai fericit și entuziasmat de ceea ce văzuse.

Am pornit a doua zi de dimineață spre gară, traversând lacul în bărci și ascultând gălăgia produsă de creaturile marine. Ne-am găsit locurile în tren și am așteptat cu nerăbdare căruciorul cu dulciuri – dovleci miniaturali, baghete din zahăr caramelizat, broscuțe din ciocolată – le-am testat pe toate, iar Sebi a reușit să strângă o colecție impresionantă de cartonașe cu magicieni celebri!

Înapoi acasă...povestea continuă

Ajunși înapoi, după două zile pline, ne-am bucurat regăsind apartamentul nostru cald, plin de mirosul de acasă, de paturile noastre confortabile, de sentimentul de bine și calm. Ne-am dat seama că, indiferent de locul în care ne-am afla, cel mai important este să fim împreună și pentru asta sunt recunoscătoare.

Sursa foto: arhiva personală, editare: Canva Pro

Pentru bucuria pe care o simt când suntem împreună, pentru lucrurile mărunte pe care le facem zi de zi în casă, pentru fiecare zâmbet sau râset sau plânset, pentru fiecare moment al vieților noastre, pentru tot ce a fost și tot ce va fi, pentru ceea ce am învățat și știm și pentru tot ce vom învăța peste 5 minute, peste un an, peste 10 ani, pentru ceea ce suntem acum și pentru tot ceea ce putem deveni, pentru toate acestea și pentru familia noastră sunt recunoscătoare.

Povestea Crăciunului perfect nu se termină a doua zi, ea continuă veșnic, e povestea noastră, a perfecțiunii imperfecte pe care o trăim și din care învățăm să fim mai buni, mai toleranți, mai blânzi, mai atenți la persoanele importante din viețile noastre, mai înclinați spre bine și spre bunătate.

Articolul a fost scris pentru proba numărul 23 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Answear.ro

3 comments

Diana noiembrie 28, 2021 - 11:20 am

Ce frumos și cald! Un Crăciun magic, dragilor!

Reply
Oana Lambrache noiembrie 28, 2021 - 3:31 pm

Mulțumim, asemenea! Crăciun fericit în vârf de munte! 🙂

Reply
Proba 23. Destinația ideală pentru o vacanță de Crăciun de poveste noiembrie 29, 2021 - 10:50 pm

[…] Un Crăciun de poveste […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!