Exercițiu de imaginație pentru mobilerul din baie

Cum optimizezi spațiul din baie cu mobilierul Savini Due

by Oana Lambrache

Cuprins

M-am născut la sat acum vreo 30 și un pic de ani și pe vremea aceea noțiunea de baie era un pic SF, chiar dacă eram la numai câțiva kilometri de oraș. Pentru cei mai mulți din noi, baia era reprezentată de o cameră simplă, unde foloseam o copaie, apă încălzită pe aragaz și săpun de casă pe care îl făceam împreună cu bunica. Cu cât am evoluat și am avut acces la diverse echipamente, piese de mobilier, tehnologii, cu atât am visat la o baie adevărată așa cum vedeam prin filme. Am avut parte de baia mult visată, chiar dacă nu arăta așa cum visasem eu, dar era acolo, era reală și era un punct de plecare pentru ideile mele legate de baie și de mobilierul specific.

Primul mobilier de baie - mobilierul clasic

Am plecat de acasă la 18 ani, mutându-mă în București pentru facultate. Am stat în gazdă la început, apoi la cămin, apoi m-am mutat cu prietenul meu de atunci, soțul meu acum, în chirie. Visam amândoi să avem o casă a noastră, patru pereți și o saltea pusă pe jos ne-ar fi fost de ajuns. Ce vise de copii îndrăgostiți aveam și noi! Apoi, a venit momentul mult așteptat și ne-am mutat în apartamentul nostru. Era mare, spațios, mirosea a nou și era .. gol. Eram nerăbdători să ne mutăm și am mobilat rapid dormitorul și una dintre băi și jur că ne-a fost de ajuns! 

baie
Sursa foto: site Savini Due, editare: Canva Pro

Dormitorul a mers repede – un pat, un dulap, două comode și o draperie maro pe care urma să o schimbăm cu prima ocazie. Cu baia, în schimb, a fost greu. Nu găseam pe nicăieri ce ne doream și pentru că nu mai puteam amâna, ne-am luat primele piese de mobilier de baie pe care le-am găsit și care să nu coste o avere cu gândul că vom renova și ne vom lua ceva care să se plieze pe personalitățile noastre. Timpul trecea și baia noastră nu se schimba; într-un fel eram mulțumiți cu ideea aceasta, dar ceva nu ne dădea pace. Am discutat, am calculat și ne-am decis că sosise vremea schimbărilor și am început să ne gândim la idei de renovare a băii.

Idei aveam destule, deja salvasem fotografii de pe rețelele de socializare în telefoane cu mobilier sau elemente care ne plăceau. 

Idei multe, partener de încredere

Tot căutând imagini cu idei de amenajări de băi, am descoperit firma Savini Due, care, de aproape 20 de ani, oferă soluții pentru mobilierul de baie chiar și celor mai pretențioși clienți. Ne-au atras atenția prin mobilierul fin, curat, prin culorile folosite, prin respectul față de mediu, folosind numai lemn certificat FSC prin care se pot urmări trasabilitatea și originea lemnului, dar și prin faptul că este o companie cu suflet, oferind mobilier pentru campania Visuri la cheie al cărei scop este de a aduce bucurie în sufletele românilor.

Am descoperit o firmă profesionistă în domeniul mobilierului de baie, de încredere, cu origini italiene, al cărei scop este de a oferi respect și calitate clienților de pretutindeni.

Sursa foto: Facebook Savini Due, editare: Canva Pro

Ne-au cucerit și designul și faptul că puteam personaliza piesele de mobilier pentru a se potrivi perfect cu dimensiunile băii noastre, dar și multitudinea de materiale folosite: lemn masiv, MDF înfoliat, HPL stratificat, compozit, ceramică și metal. Armonizate corect cu paleta de culori și cu designul atent conceput, Savini Due transformă orice încăpere într-o oază de calm și relaxare. Dar până să ajungem la acest yin și yang al relaxării, trebuia să ne decidem asupra stilului de mobilier pe care ni-l doream.

Puteam păstra mobilierul clasic pentru că deja îl aveam și să îi aducem un pic de strălucire, deși ne plăceau numai lămpile cu braț metalic și abajur din sticlă sau puteam opta pentru mobilier de baie modern, minimalist sau, de ce nu, retro!

Sursa foto: site Savini Due, editare: Canva Pro

Am renunțat repede la ideea de a păstra mobilierul vechi, pentru că simțeam că nu se potrivește cu stilul nostru de viață, dar și pentru că ne doream un nou început cu mobilier de baie ca în fotografiile pe care le aveam în telefoane. 

Cele trei stiluri rămase – modern, minimalist și retro – aveau ceva în comun – linii fine, exacte, soluții optime de depozitare, idei creative și forme inedite ale pieselor de mobilier. Numai că ne plăceau anumite elemente din fiecare stil: oglinda rotundă din colecția Oikos https://savinidue.ro/oikos/, accentele lemnoase din colecția Corallo https://savinidue.ro/corallo/ sau culorile puternice și îndrăznețe din colecția Idea https://savinidue.ro/idea/

Linea pentru o oază de calm și relaxare

Am citit despre fiecare colecție, toate fiind disponibile pe https://savinidue.ro/mobilier-de-baie/, am descoperit mobilier de baie care ne transmitea un mesaj, o poveste, am comparat imagini și schițe ale produselor pe care ni le doream și, la final, ne-am decis asupra mobilierului perfect – cel care care ne îndeplinea dorința de a avea o baie modernă, cu accente de culoare și texturi deosebite. 

Sursa foto: Facebook Savini Due, editare: Canva Pro

Am ales mobilier de baie din colecția Linea https://savinidue.ro/linea/, fiind colecția care îndeplinea toate dorințele noastre:

  • oglinzi rotunde cu leduri încorporate și întrerupător de tip touch;
  • lavoare cu forme deosebite;
  • accente lemnoase și metalice minunat îmbinate;
  • spații modulare de depozitare bine gândite – dulapuri suspendate și sertare încăpătoare;
  • combinație de culori perfectă – gri, negru, maro și alb ușor de accesorizat cu pete de culoare pentru a crea starea de bine și relaxare pe care o căutam!

Acum ne mai rămânea să transformăm baia și mobilierul într-o adevărată oază de relaxare, într-un sanctuar al calmului, unde să lăsăm deoparte grijile acumulate de-a lungul zilei și să redevenim noi!

Sursa foto: site Savini Due, editare: Canva Pro

Pentru a ne crea un colț special pentru noi, un mic refugiu departe de ochii iscoditori ai lumii, ne-am gândit să adăugăm elemente care ne binedispun, care ne oferă liniște, care ne încântă simțurile. Împreună cu soțul meu am ales gresie și faianță în culori neutre, tonuri de alb și bej care să evidențieze mobilierul și să ofere senzația de spațialitate, am optat pentru vopsea lavabilă albă care să susțină puterea gresiei și a faianței, lumânări cu arome de vanilie, lavandă, aroma pământului după ploaie, bețișoare parfumate, plante decorative verzi, iubitoare de apă.

Sursa foto: Facebook Savini Due, editare: Canva Pro

Apa fierbinte curge în valuri peste o combinație amețitoare de sare de baie și spumant, în timp ce pășesc în cada îmbietoare și închid ochii pentru câteva secunde, inhalând aromele benefice minții și trupului după o zi dificilă. Deschid ochii și privesc în jur colțul de relaxare pe care l-am creat, pus în valore de mobilierul de baie modern ales și nu îmi vine să cred că este real. Uneori mă gândesc că totul este un vis sau poate m-am relaxat atât de mult încât mi se pare numai că e un vis printre bulele de spumant și culorile vibrante ale mobilei.

Articolul a fost scris pentru proba numărul 21 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Savini Due.

Te-ar putea interesa

1 comment

Proba 21. Cum optimizezi spațiul din baie cu mobilierul Savini Due noiembrie 24, 2021 - 4:11 pm

[…] Exercițiu de imaginație pentru mobilierul din baie […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!