Sursa foto și editare: Canva Pro

Scrisoare pentru Moș Crăciun

Bucătărie fericită de sărbători – your new Ambition

by Oana Lambrache

Dragă Moș Crăciun,

ultima dată când ți-am scris eram doar un copil care cerea, an de an, cărți! Așteptam cu multă nerăbdare prima zi din Decembrie pentru a alege hârtia potrivită pentru scrisoare, stiloul cu peniță aurie și momentul perfect pentru a-ți scrie.

Nu am fost copilul care să îți ceară calculator sau bicicletă – oricum nu știam să merg pe ea și nici acum nu știu -, uneori ceream o păpușă Barbie, dar de fiecare dată îmi doream o carte. Și pentru că tu îndeplinești dorințele tuturor, mereu găseam o carte în punga de cadou cu numele meu de sub brad.

mos craciun
Sursa foto: arhiva personală, Canva Pro, editare: Canva Pro

Timpul a trecut, iar fetița care am fost a crescut și a lăsat deoparte scrisorile către Moș Crăciun, pierzând farmecul ideii de a crede într-un spirit magic care aduce daruri celor mici, dar și celor mari.

M-am pierdut în muncă, în deadline-uri, în dosare și hârtii, până când corpul mi-a strigat cu ultimele puteri „Stop!”. Atunci, am realizat câte lucruri am ratat pe drumul meu spre … nici eu nu mai știu spre ce. Și am luat o pauză! O pauză care mi-a reamintit ce este cu adevărat important în viață – sănătatea, familia, pasiunile. Cu primele două am rezolvat rapid, dar pasiunile îmi dădeau de furcă. Știam că iubesc să citesc și încă făceam asta, dar oare numai atât puteam?

Tot gândindu-mă, mi-am dat seama de cât de mult îmi place să îi fac fericiți pe cei dragi mie. Și cum iubirea trece prin stomac, am decis să învăț să gătesc! 

Așa că, Moș Crăciun, anul acesta te rog, în loc de cărți, să îmi aduci ustensile și accesorii de gătit marca Ambition România!

Ustensile magice de la Moș Căciun pentru feluri de mâncare delicioase

Ca să îți fie mai ușor să găsești tot ce am nevoie, am să îți vând un pont despre cel mai profi magazin unde vei găsi de toate pentru toți – magazin online Dajar! Moș Crăciun, la doar un click distanță vei găsi ustensile și accesorii demne de o adevărată gospodină, dar bune și pentru începători ca mine.

Lista mea nu e lungă; am ales câteva ustensile de top care să mă ajute alături de câteva cursuri de gastronomie!

Moșule, am ales întâi o oală sub presiune, pentru că am auzit eu că ar fi de mare ajutor – doar adaug ingredientele, setez temperatura și timpul de preparare și puf! mâncarea este gata! Oala asta e bună și pentru ciorbe sau supe, dar și pentru fripturi de toate felurile și tocănițe aromate precum cele pe care le pregătea mama în copilărie. 

Sursa foto: Dajar Magazin, editare: Canva Pro

Pentru că nu mă pot baza numai pe un singur vas pentru preparea felurilor de mâncare, îmi doresc tare mult și un set de oale și tigăi pe care să le folosesc la pregătit paste, sosuri, supe și creme pentru deserturi. Și pentru că tot veni vorba de deserturi, Moș Crăciun, trebuie să recunosc că nu sunt tocmai punctul meu forte! Așa că m-ar ajuta dacă ai putea să îmi aduci și o formă de copt pentru prăjituri 🙂 Poate ai loc în sac și de un set bun de cuțite că ale mele sunt cam vechi și nu prea mai taie nici măcar pâinea!

Accesorii vesele pentru masa în familie

Moș Crăciun, sper să nu crezi că abuzez de bunătatea și dărnicia ta, dar cum nu ți-am mai cerut nimic de mult timp, m-am gândit că acum este momentul să te rog să fii mai darnic cu mine! Pentru că ustensilele pe care le-am cerut mă vor ajuta să am un punct de plecare spre bucătăreală, mi-am dat seama că nu am în ce pune felurile de mâncare pregătite. Ce zici, Moșule, mă ajuți cu puțină magie?

Sursa foto: Dajar Magazin, editare: Canva Pro

Aș avea nevoie de un set de tacâmuri complet, un serviciu de masă, un set de cești pentru cafea și un set de pahare pentru apă! Și pentru că știu că nu ai timp de umblat prin magazine, eu zic să încerci să le iei pe toate tot de la Dajar Magazin!

Detalii dulci pentru Moș Crăciun

Moș Crăciun, te aștept, acum mai mult ca niciodată, să vii încărcat cu daruri și să răspândești bunătate și înțelepciune peste noi toți. Timpurile s-au schimbat, oamenii au devenit mai triști, mai puțin atenți la detalii, au uitat de magie și de tine și numai copiii te mai poartă în suflete. Ei și cei care nu te-au uitat, doar te-au pus la păstrare în adâncul sufletelor. Eu te aștept, Moșule, te aștept cu aceeași bucurie cu care te așteptam atunci când eram copil, cu turtă dulce și lapte lângă brad, până când adormeam și tu te furișai cu cadourile.

scrisoare
Sursa foto: Dajar Magazin, editare: Canva Pro

Ca să vezi că nu te-am uitat, te aștept și acum cu turtă dulce, fursecuri și napolitane și cu o cană de vin fiert numai bun pentru o seară geroasă de Decembrie. Tu numai vino, prieten vechi! Dacă am cerut prea multe, alege tu pentru mine ce crezi că merit, dacă am fost pe lista cu copii cuminți sau nu, că doar tu știi asta.

Când vii, te rog, Moș Crăciun, adu cu tine și zăpadă, din aceea ca-n povești, cu fulgi mari și pufoși și ghirlande de lumini colorate și țurțuri la streșinile caselor și flori de gheață la geamuri dimineața!

Cu drag, 

Oana

Articolul a fost scris pentru proba numărul 18 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Dajar România.

3 comments

Inimadincuvinte noiembrie 17, 2021 - 6:22 am

🙂 Mi a placut mult si la Friso, imi place si acest articol – cochet, aerisit si cu acele poze in Canva absolut superbe. Succes Oana 🙂

Reply
Oana Lambrache noiembrie 17, 2021 - 2:42 pm

Îți mulțumesc mult, Oana pentru cuvintele frumoase și pentru încurajare! 🙂

Reply
Proba 18. Bucătărie fericită de sărbători – your new Ambition noiembrie 17, 2021 - 12:37 pm

[…] Scrisoare pentru Moș Crăciun […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!