Sursa foto: https://www.facebook.com/pietresemipretioase, Canva Pro, editare: Canva Pro

Madame Oana – specialistă în tarot

Ce energii (să) atragi și cultivi cu ajutorul cristalelor naturale

by Oana Lambrache

Încui ușa, trag obloanele, oftez adânc și pornesc spre casă, gândindu-mă la ziua pe care am avut-o. O zi grea, cu puțini clienți, cu mult stres care mi-a afectat interpretarea cărților trase. Merg agale pe ponton, apoi cotesc spre stânga și în câteva minute ajung acasă. Ce cuvânt ciudat! Îmi răsună gol atunci când îl rostesc în gând, dar e și mai greu atunci când reușesc să îl spun cu voce tare. Acasă este un apartament cu 2 camere, micuț, cochet și plin de amintiri. Locuiesc aici de când mă știu, de când mătușa Agatha m-a primit cu brațele deschise în casa ei. Am crescut cu ea, iar când nu a mai rezistat, mătușa a zburat spre un loc mai bun și mi-a lăsat mie apartamentul și job-ul ei de pe ponton. Mda, mătușa Agatha este acea Agatha, cititoarea în cărți de tarot, a cărei voce răsună mereu în casă de parcă ar fi lângă mine.

"Cărțile nu ghicesc adevărul, ele ne arată cum se poate manifesta o anumită situație pe baza energiilor pe care le aducem în interpretarea lor."

Îmi arunc geanta pe canapea și încerc să îmi eliberez mintea de gândurile de peste zi. Mă așez pe jos și îmi scot pachetul de cărți de tarot și nu simt nimic atunci când ating cărțile. Mătușa Agatha îmi spunea mereu să fiu atentă la ceea ce îmi transmit cărțile, la energiile emise, la cum să le las să mă atragă cu puterea lor. Doar că acum nu simt nimic! 

Mă plimb aiurea prin casă, încercând să înțeleg ce s-a întâmplat și de ce nu reușesc să folosesc cărțile așa cum trebuie. Îmi fac un ceai și îmi pică fisa – caietul mătușii! Îl scot grăbită de sub pat și dau imediat peste ceea ce am nevoie – un ritual de curățare a cărților de tarot!

Ritualul de curățare a cărților de tarot

Încep prin a aduna elementele necesare pentru a-mi canaliza energia pozitivă asupra ritualului: vasul pentru arderea tămâiei și a ierburilor parfumate, un buchețel de salvie albă, cărbuni de tămâie și clopoțelul tibetan din 7 metale pentru purificare.

tarot
Sursa foto: https://www.stonemania.ro/, Canva Pro, editare: Canva Pro

Îmi aduc recipientul cu cristale din dormitor și trag draperiile, lăsând doar câteva lumânări aprinse pe măsuța de cafea pentru un plus de intimitate. Șterg orice gând din minte și mă așez în poziția lotus, aprind un cărbune de tămâie și puțină salvie albă, apoi înșir cărțile una lângă cealaltă cu fața în sus, într-un semicerc în jurul meu. 

Folosesc o combinație de cristale pentru fiecare carte în parte astfel încât să fiu sigură că energiile negative sunt eliminate, iar cărțile vor funcționa la adevăratul lor potențial.

Încep cu cristalul de turmalină neagră brută pentru a absorbi și disipa energia negativă, apoi așez, pe rând, un diamant Herkimer pentru a focaliza energiile pozitive, un cristal de fluorit și unul de cuarț transparent pentru protecția cărților de tarot, a mea și a spațiului meu sacru. 

tarot
Sursa foto: https://www.stonemania.ro/, editare: Canva Pro

Respir adânc la fiecare cristal pe care îl așez pe cărți și simt cum mă încarc de energii pozitive, de parcă sunt învăluită cu puterea cristalelor. Este așa cum îmi spunea mătușa Agatha mereu – tot ce trebuie să fac este să ascult cărțile și să înțeleg ce îmi transmit. Iar acum, cărțile mele îmi transmit pozitivitate, lumină, speranță spre mai bine, dar toate aceste emoții bune sunt cumva umbrite de nesiguranța mea, de neîncrederea în propriile mele puteri, în darul meu de a citi cărțile de tarot, de a oferi alinare și ghidaj celor care caută răspunsuri.

Îmi strâng cărțile în pachet și le pun în dreapta mea – un obicei pe care mi l-am creat singură atunci când am preluat rolul mătușii Agatha. Aduc măsuța de cafea mai aproape de mine și decid să folosesc puterea cristalelor asupra mea. Simt nevoia unei purificări a minții pe care o pot obține doar cu ajutorul cristalelor.

Puterea benefică a cristalelor asupra minții și spiritului

De când mă știu, am avut probleme cu încrederea în mine și în darul meu legat de tarot. Mătușa Agatha îmi amintea că darurile trebuie cultivate și că o atitudine pozitivă este benefică pentru cei ca noi, înzestrați cu darul citirii în cărțile de tarot. Când eram mică mi se părea totul un joc – cărțile colorate, personajele cu nume ciudate, apoi, pe măsură ce am crescut, am început să înțeleg rolul nostru, detaliile întorsului unei cărți, modul de a vorbi și descrie cartea și cum fiecare carte poate influența drumul persoanei din fața noastră. Dar pentru ca toate să funcționeze corect, trebuie să am mintea limpede, liniștită, să fiu încrezătoare!

Aleg cristalele din recipient și le poziționez unul lângă celălalt pe măsuță, în fața mea. Ultimele fărâme de salvie se sting și aprind încă un buchet care împrăștie imediat o aromă liniștitoare asupra mea.

Așez cu grijă un cristal de turmalină neagră pentru a-mi recâștiga stabilitatea interioară, un cristal de cuarț roz pentru echilibrul emoțional și concentrare în situațiile tensionate, ametist – piatra mea de suflet – pentru a atrage vibrațiile pașnice, pentru a-mi relaxa mintea și o piatră de sodalit brut pentru a-mi întări încrederea în mine, dar și pentru a mă elibera de tensiuni, de anxietate și frici.

Sursa foto: https://www.stonemania.ro/, editare: Canva Pro

Mă las ghidată de puterea cristalelor și simt cum energiile pozitive vibrează în interiorul meu, oferind pace și liniște, putere și încredere, făcând lumină în întuneric. 

Cu psihicul ridicat, închid ochii și mă gândesc la ceea ce îmi doresc. Aș putea cere orice – bani, faimă, putere, dar, adânc în sufletul meu, dorința cea mai mare este de fi precum mătușa Agatha – o adevărată specialistă în tarot. Sau, mai bine, să fiu propria versiune de cititoare în cărți. Pentru asta am nevoie de mai multă claritate și de puterea altor două cristale!

Claritatea - esența citirii cărților de tarot

Pentru mulți cititul în cărțile de tarot pare o joacă sau o înșelăciune, dar pentru cei care caută răspunsuri este singurul mod de merge mai departe. Oameni din toate colțurile lumii veneau la mătușa Agatha pentru sfaturi, pentru îndrumare și plecau mai luminoși, mai siguri pe ei. Tot ce făcea mătușa era să le explice că răspunsurile sunt la ei, iar cărțile sunt doar un catalizator pentru interiorul uman. Practic, tot ceea ce trebuia să facă fiecare client era să privească în interior și să își răspundă sincer la întrebarea sau problema pe care o avea. Claritatea situației îi ajuta să găsească soluția și tot claritatea o ajuta pe mătușa mea să îi ghideze corespunzător.

Răsfoind caietul vechi de multe ori, știu unde să merg pentru a risipi norii și a face loc clarității în procesul de citire a cărților de tarot.

Sursa foto: https://www.stonemania.ro/, editare: Canva Pro

Folosesc cristale de magnetit brut și azurit pentru a-mi îmbunătăți claritatea și stimula intuiția în sesiunile de interpretare a cărților. Magnetitul înlătură confuzia și incertitudinea, iar azuritul mă ajută să creez legături cu cărțile mele astfel încât sesiunea de citire să fie una reușită și utilă clientului.

Simt puterea cristalelor în interiorul meu și știu că ritualurile au funcționat așa cum trebuie. Starea mea s-a schimbat, iar mintea îmi e mai clară și mai ascuțită ca niciodată și pregătită pentru o nouă zi!

A doua zi

O femeie de vreo 30-35 de ani intră în chioșcul meu pentru răspunsuri. Fața îi e brăzdată de durere și pare mai bătrână decât este. Are o mare povară în suflet și ar vrea să scape de ea.

– Bu-bună ziua…o caut pe Madame Agatha. Știți cumva unde este?

– Bună ziua! Numele meu este Madame Oana, sunt nepoata Agathei și sunt specialistă în tarot. Mătușa Agatha s-a dus acum un an spre tărâmul nemuririi. Eu vă pot ajuta în locul ei.

– Off, îmi pare rău! Agatha era o femeie minunată!

– Mulțumesc! Vă rog, cum vă pot ajuta?

– Am o problemă și nu știu dacă să fac ceva, îmi e teamă să iau o decizie, îmi e teamă de consecințe…vă rog, ajutați-mă!

– Cărțile nu oferă răspunsuri exacte, ele ne dau încredere în noi înșine, ne oferă un drum spre interior pentru a găsi ceea ce căutăm. Vă rog să vă așezați, să vă puneți geanta pe scaunul de lângă și să vă relaxați. Închideți ochii și gândiți-vă la întrebare sau problemă și concentrați-vă pe ea. Ați reușit?

– Da.

– Foarte bine. Acum, voi amesteca pachetul de cărți, din care vă rog să alegeți 3 și să mi le indicați fără a le atinge. Această tehnică se numește etalare cu 3 cărți.

– Aceasta, aceasta  și … aceasta, ultima carte din pachet.

– Le voi pune pe masă și le voi întoarce pe rând, explicându-vă semnificația fiecăreia.

Sursa foto și editare: Canva Pro

– Prima carte aleasă – Îndrăgostiții reprezintă trecutul și semnifică o relație de iubire, de dorință între parteneri așa cum arată și desenul. A doua carte – Roata inversată repezintă prezentul care este sub semnul ghinionului. Apare un obstacol ce afectează prima carte aleasă. A treia carte pe care ați ales-o este Steaua și ne arată viitorul. Steaua este reprezentată de o femeie frumoasă care își face baie într-un iaz la lumina lunii și a stelelor. Cartea aceasta ne ghidează pașii spre a face o alegere, pentru ca, în urma ei, să ajungem la pace, la liniște, la comunicarea cu sinele.

– Am avut dreptate…mă înșală. Acesta trebuie să fie obstacolul, iar .. Steaua ați spus? este răspunsul.. este eliberarea mea pentru a face pace cu mine, cu trecutul și a privi spre viitor. Vă mulțumesc! Spiritul Agathei vă ghidează cu adevărat… La revedere!

Șoptesc pierdut la revedere și o privesc pe femeia care a ieșit întinerită din chioșcul meu… se aude o bătaie în ușă, iar eu îmi reiau rolul pentru următorul client.

Articolul a fost scris pentru proba numărul 17 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de StoneMania Bijou.

3 comments

Diana noiembrie 14, 2021 - 8:37 pm

Cât e ședința la Madam Oana? Vreau să îi fac o vizită 😀

Reply
Oana Lambrache noiembrie 14, 2021 - 8:44 pm

Cadou pentru prieteni 🙂

Reply
Proba 17. Ce energii (să) atragi și cultivi cu ajutorul cristalelor naturale noiembrie 15, 2021 - 4:25 pm

[…] Madame Oana – specialistă în tarot […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!