Sursa foto: https://www.ggmgastro.ro/ro/, editare: Canva Pro

Oana’s Coffee Shop – cafea din inimă pentru dimineți frumoase

Afacerea ta de vis cu echipamente HoReCa de la GGM Gastro

by Oana Lambrache

Dragă buni,

 

Îți scriu aceste rânduri cu mare emoție! Îți amintești de banii pe care mi i-ai trimis anul trecut și pe care i-am depus într-un cont bancar pentru că nu știam ce să fac cu ei încă? Ei bine, acum câteva luni mi-am dat seama ce vreau să fac cu banii de la tine – îmi deschid o cafenea!

Da, ai citit bine, o cafenea, că tot îmi place mie cafeaua atât de mult și m-am gândit că nu ar fi rău să o transform într-o micuță afacere. Știu că este riscant, că sunt atâtea cafenele și că pot pierde tot, dar sunt încrezătoare în forțele proprii și îmi doresc tare mult să ai încredere în mine.

Ca să vezi că mi-am făcut temele, am pus în plic și câteva fotografii cu tot ce am realizat până acum. Mai sunt câteva zile până la deschiderea cafenelei și îmi doresc să fii aici, lângă mine, când voi deschide ușile și voi prepara prima mea ceașcă cu cafea primei persoane care va intra – ție!

Visul unei afaceri prinde viață

M-ai crescut, mi-ai inspirat la fiecare pas valori și principii sănătoase, m-ai ținut de mână, mi-ai fost sprijin, mi-ai fost a doua mamă. Mă știi de micuță și îți amintești cum am visat mereu să fiu propriul meu șef, iar acum, cu ajutorul tău, am ocazia să fac asta, să creez ceva în care să-mi pun tot sufletul, așa cum m-ai învățat mereu.

Cafeneaua mea nu e doar a mea, e și a ta, e a noastră, e secretul nostru, doar că în văzul lumii.

Înainte să arunc cu banii în stânga și-n dreapta, am început să mă documentez și să citesc, doar știi cât îmi place să citesc! Am creat un plan de afaceri, am făcut analize, mi-am ales o identitate pentru cafenea, un sediu, am creat chiar și un site cu meniul, cu informații despre mine și despre cafea. Ai să găsești în prima fotografie traseul meu de la idee la realitate!

cafea
Sursa foto: https://www.ggmgastro.ro/ro/, editare Canva Pro

Privind acum fotografia, îmi dau seama că am parcurs un drum lung și sunt mândră de mine, pentru tot ce am realizat, pentru că am ținut cont de tot ce m-ai învățat. Sunt atât de fericită și abia aștept să bem prima cafea împreună!

Echipamente de top pentru o cafea desăvârșită

Când am decis să deschid cafeneaua, mă gândeam că cel mai dificil va fi să găsesc locul potrivit. Amuzant cum viața ne dă peste cap ideile, iar locul perfect era mai aproape decât mă așteptam. Lângă intrarea de la metroul cu care mergeam la fostul loc de muncă este Strada Speranței, pe care nu am mers niciodată de când trec pe lângă ea. Până când mi-am zis că poate nu ar strica să schimb drumul spre casă și am pășit pe Strada Speranței, unde am găsit cel mai cochet colț de lume, locul perfect pentru cafeneaua mea.

Mda, ce a fost cel mai greu a fost să găsesc echipamentele potrivite, care să mă ajute să pregătesc cafea aromată și îmbietoare zi de zi. După îndelungi căutări am găsit tot ce aveam nevoie la GGM Gastro, companie de origine germană și lider pe piață în ceea ce privește echipamentele profesionale HoReCa. Nou-veniți pe piața românească, dar cu un fabulos bagaj în Europa, GGM Gastro m-au convins de calitățile lor și am decis să comand întreaga aparatură de la ei.

Am ales echipamente de calitate, care să mă ajute în afacerea mea:

 • un frigider de 400l, încăpător, pentru a păstra laptele, frișca și siropurile pentru cafelele aromate proaspete și reci pentru o cafea mai spumoasă;
 • o mașină de spălat vase – pentru mine curățenia este totul într-o afacere, în relația cu clienții, le arată că îi tratez cu respect și că pot avea încredere în mine și afacerea mea;
 • o mașină de făcut gheață pentru frappé-uri;
 • un dulap cu blat de lucru, cu multe sertare și spații de depozitare;
 • o râșniță automată pentru că o ceașcă cu cafea proaspăt măcinată este cel mai bun mod de a-ți începe ziua;
 • un aparat de cafea cu filtru performant – elementul principal al cafenelei pe care mă voi baza zi de zi;
 • un aparat de frișcă și unul pentru spumă de lapte pentru un strop de dulce în cafea atunci când se anunță o zi grea sau la finalul uneia pe care ai vrea să o uiți cât mai repede;
 • căni speciale pentru lapte;
 • pahare, cești și căni pentru toate tipurile de cafea;
 • lingurițe;
 • filtre pentru aparatul de cafea;
 • dispensere pentru șervețele și paie;
 • un suport pentru plicurile de zahăr alb și brun, bețișoare din bambus și miere!

Sunt multe, știu, buni, dar sunt necesare și sunt ale mele acum! Toate strălucesc a nou, a curățenie, a vis de om tânăr cu planuri mari, de om la început de drum plin de speranțe!

Parcă timpul nu trece destul de repede să fi aici cu mine, să îți arăt fiecare colțișor, fiecare obiect, să descoperim cum funcționează aparatele și să bem o cafea împreună privind spre viitor!

Cafea din inimă pentru toate gusturile

Latte, cappuccino, frappé, americano, espresso – cafea, cafea și mai multă cafea! Neagră, cu lapte, cu frișcă sau cu sirop de caramel, voi avea de toate pentru fiecare iubitor și băutor de cafea care va trece pragul cafenelei mele!

M-ai învățat bine și voi pune în practică tot ce știu de la tine: respect, onestitate, profesionalism, importanța calității produselor folosite și puterea cuvintelor magice „Bună ziua!”. „Mulțumesc!” și „La revedere!” care pot schimba ziua cuiva în bine alături de un zâmbet cald.

Sursa foto: https://www.ggmgastro.ro/ro/, editare Canva Pro

Cum ți se pare totul, buni? Nu-i așa că pare un vis? Off, de-ai fi aici cu mine, să-mi dai aripi un pic să zbor, să trec mai ușor peste aceste frici și să văd doar frumosul, dar știu că e imposibil și că trebuie să trec prin toate pentru a da viață primei cești cu cafea din Oana’s Coffee Shop!

Te îmbrățișez cu drag,

Oana

Articolul a fost scris pentru proba numărul 15 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de GGM Gastro.

Te-ar putea interesa

3 comments

Diana noiembrie 9, 2021 - 5:18 pm

Frumos, sunt sigură că buni e mândră!

Reply
Oana Lambrache noiembrie 9, 2021 - 10:55 pm

Sper că este! 🙂

Reply
Proba 15. Afacerea ta de vis cu echipamente HoReCa de la GGM Gastro noiembrie 10, 2021 - 12:52 pm

[…] Oana’s Coffee Shop – cafea din inimă pentru dimineți frumoase […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!