Sursa foto: https://www.facebook.com/terrasalin2021, editare: Canva Pro

De-a joaca-n sare!

Terapie salină în oraș? DA, la Terra Salin!

by Oana Lambrache

Cuprins

Mai este puțin până când iarna își va intra în drepturi, dar vremea rece deja și-a făcut apariția și ne ține mai mult prin apartament decât în parc alături de băiețelul nostru Sebastian. Pentru că mișcarea zilnică în aer curat este esențială pentru un copil, eu și soțul meu ne-am îndreptat atenția spre alternative ale mersului în parc și am descoperit o salină urbană! 

Când eram mică, am mers cu părinții mei la salina de la Slănic Prahova și îmi amintesc cât de impresionată am fost de ceea ce am văzut: munți de sare, pereți lucioși sărați, chiar și câteva lacuri sărate. Pentru mine, copil fiind, salina mi-a părut ca un tărâm fermecat de basm de unde lipseau prințul și prințesa.

Știind câte ceva despre beneficiile salinei, am decis să mergem cu Sebastian la Terra Salin, salina pe care o descoperisem în București și care este foarte aproape de casa noastră. Cum a fost vizita? Vă invit să citiți mai jos!

Prima noastră vizită la salină în 3

Înainte de a merge, am verificat pe site-ul salinei care sunt regulile pe care trebuie să le respectăm având în vedere contextul actual de pandemie și am constatat cu bucurie că programarea ședințelor a fost adaptată situației, iar purtarea măștilor este necesară în spațiile comune: recepția și grupul sanitar. Fiind pe deplin convinși, am făcut o programare pentru o ședință de 45 de minute, alegând prima din cele două camere disponibile: camera pentru familie și camera destinată grupurilor de copii. 

Sursa foto: https://www.facebook.com/terrasalin2021, editare: Canva Pro

Plini de emoție și entuziasm, am plecat spre salina artificială pentru a petrece timp de calitate cu cel mic. Am găsit un loc primitor, cu oameni profesioniști care ne-au îndrumat și ne-au oferit informații despre camere, despre sare și haloterapie, care ne-au făcut să ne simțim ca acasă. 

Odată intrați în camera de relaxare, am putut să renunțăm la măști, în timp ce Sebastian începea să descopere locul nou, alb și plin de sare. I-au trebuit câteva minute până să se obișnuiască cu atmosfera, apoi și-a făcut curaj și a ales un tractoraș galben cu care a început să adune și să mute bulgări de sare dintr-un colț în altul al camerei. Bucuria și zâmbetul lui ne-au confirmat că luasem o decizie bună venind la salina artificială.

Ne-am lăsat deoparte grijile, problemele, nemulțumirile și am dat în mintea copiiilor, jucându-ne toți trei. Pentru că avem un băiețel plin de personalitate, Sebi a vrut să ne arate cât de independent este și a plecat să se joace singur cu două mașinuțe. Pentru a nu-i strica joaca, noi, adulții, ne-am retras pe șezlong și am citit despre haloterapie și despre beneficiile acestui tip de terapie asupra organismului.

Cele 45 de minute ale ședinței au zburat ca prin vis și ne doream să le putem prelungi așa că am decis să achiziționăm un pachet complet cu 5 ședințe. Pentru că Sebi era atât de fericit, am promis să revenim cu el la atelierul muzical, unul dintre evenimentele oferite de Terra Salin desfășurate în condiții de maximă siguranță, mai ales în aceste vremuri dificile.

Cu promisiunea făcută, am pornit spre casă simțindu-ne mai relaxați, mai plini de viață și mai conectați ca niciodată!

Haloterapia - terapie prin sare

Pentru că am aflat o mulțime de lucruri despre sare și terapia prin sare, am să vă povestesc câteva lucruri care vă vor face să regândiți metodele alternative de tratament.

Haloterapia reprezintă un tip de medicină alternativă care utilizează aerosolii salini uscați prin intermediul unui aparat medical numit halogenerator. Acesta este un echipament medical de ultimă generație, conectat la o serie de senzori spectofotometrici care au ca scop monitorizarea concentrației de sare din halocamere. Pe parcursul unei ședințe, halogeneratorul dispersează particulele de aerosoli uscați în cameră, acestea fiind inhalate de persoanele prezente și pătrunzând în plămâni, bronhii, bronșiole și alveole.

Sursa foto: https://www.facebook.com/terrasalin2021, editare: Canva Pro

Haloterapia nu reprezintă un tratament-minune, însă studiile efectuate confirmă efectul benefic real în ameliorarea sau tratarea astmului, bronșitei cronice, diverselor alergii, psoriazisului, eczemelor și acneei. Practic, terapia cu sare stimulează celulele din organism, ajutându-l în lupta contra agenților patogeni. Impuritățile din căile respiratorii sunt eliminate atât în timpul unei ședințe de haloterapie, cât și după prin strănut sau tuse.

Efectele unei singure ședințe de haloterapie pot dura până la 24 de ore, iar efectele unei cure cu frecvență zilnică până la 2-3 luni.

În acest sens, sunt recomandate cure zilnice timp de 7-10 zile a câte 30-45 de minute pentru copii în funcție de vârstă, patologie și de efectul dorit și cure de 10-15 ședințe a câte 45 de minute pentru adulți în funcție de patologie și evoluție.

Beneficiile haloterapiei pentru organism

Sarea este un element natural, deci și efectul ei asupra organismului se face în mod natural. Pentru că mi-am propus să adopt un stil de viață cât mai sănătos, cât mai aproape de natură și de elementele ei, am decis ca haloterapia că facă parte din viețile noastre, mai ales pentru beneficiile pe care le are asupra organismului nostru.

Sursa foto: https://www.facebook.com/terrasalin2021, editare: Canva Pro

Acum mai mult ca niciodată trebuie să avem grijă de noi și de cei dragi nouă. Fie că este vorba de cumpărături pentru casă, de medicamente, de ședințe de haloterapie, fie că este vorba de o simplă vorbă bună spusă din inimă, fiecare din noi poate schimba ziua cuiva drag. Terapia cu sare nu face magii cu sănătatea noastră, dar ne ajută, ne întărește imunitatea, ne oferă un motiv să petrecem timp cu partenerul, cu copiii, să ne relaxăm și să clădim fundația unui organism sănătos.

Articolul a fost scris pentru proba numărul 13 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Terra Salin.

1 comment

Proba 13. Terapie salină în oraș? DA, la Terra Salin! noiembrie 5, 2021 - 11:28 am

[…] De-a joaca-n sare! […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!