Sursa foto și editare: Canva Pro

Să-mi fii primăvară toamna asta!

Springfarma.com – O toamnă precum o primăvară

by Oana Lambrache

Cuprins

"A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta."

Nichita Stănescu este unul dintre poeții mei preferați, iar „Emoție de toamnă” este poezia care descrie minunat toamna, cu toate stările ei, cu frunzele uscate, îngălbenite, arămii, cu vântul puternic care spulberă totul în calea lui, cu stropii mari și reci de ploaie.

Văd toamna peste tot: în aerul rece dimineața când îmi beau cafeaua pe balcon, în mirosul de dovleac copt, în puloverele pufoase și moi pe care le port, în ceaiul fierbinte cu un strop de miere înainte de somn.

Iubesc toamna pentru că este anotimpul cel mai impresionant din punct de vedere al culorilor, dar iubesc și primăvara pentru multitudinea de flori cărora le dă viață. Le asemăn începutului și finalului de zi – primăvara este dimineața, plină de energie, de pozitivism, de voie bună, este momentul perfect pentru făcut planuri, dar și de pus în aplicare, iar toamna este după-amiaza – leneșă, cu razele soarelui răsfrânte printre copaci, cu miros de ceai aburind, dar și cu mai puțină energie.

Inspirație pentru natural

Vă povesteam acum ceva timp despre fiolele cu Vitamina C marca La Cabine și despre beneficiile lor asupra tenului meu. Tenul meu este în continuare hidratat și fericit, mai ales că aceste fiole conțin numai extracte naturale – un adevărat răsfăț pentru piele!

Dacă vă mai amintiți, articolul meu a fost foarte apreciat și pentru asta vă mulțumesc vouă, cititorilor mei fideli și cuvintele mele au ajuns la urechile celor de la Curtea Regală a Spaniei. Așa am reușit eu să îmi îndeplinesc un vis – acela de vizita acest tărâm minunat și exotic. Am vizitat Madrid și Barcelona – orașe superbe, pline de cultură, arhitectură și zumzet de viață și Palma de Mallorca, unde am petrecut câteva zile leneșe la plajă, bineînțeles alături de fiolele-minune La Cabine

Sursa foto: https://www.springfarma.com/, arhiva personală, editare: Canva Pro

Îmi este așa de dor de zilele călduroase de vară, fără griji, cu picioarele alunecând prin nisipul fin spălat de apa mării. Dar trebuie să revin cu gândurile în prezent, iar acesta este acaparat de toamnă, anotimp în care sunt predispusă răcelilor dese. 

Pentru că știu că mulți dintre voi sunt la fel de sensibili în sezonul rece, m-am gândit să vă povestesc despre rutina mea de toamnă, despre produsele pe care le folosesc pentru a-mi ajuta sistemul imunitar să lupte contra răcelilor și gripei, dai și cum reușesc să fac din toamnă primătoamnă pentru un plus de energie!

primavara
Sursa foto: https://www.facebook.com/Springfarma, editare: Canva Pro

Am apelat și de data aceasta la Farmacia La Preț Mic, care și-a schimbat numele în Springfarma (Farmacia Primăvară 🙂 ) de la 1 iulie 2021, farmacia online unde găsesc de fiecare dată tot ce am nevoie și la prețuri avantajoase. Inspirația pentru alegerea produselor vine din plante, din tot ce ține de natural, de întoarcerea la rădăcini și la metodele arhaice de prelucrare a plantelor pentru a obține maximum de vitamine pentru corp și minte!

Pentru a afla mai multe detalii, vă invit să urmăriți clipul de mai jos care descrie într-un mod original Springfarma – farmacie online de încredere, cu oameni profesioniști și cu aceleași prețuri mici cu care ne-a obișnuit!

Rutina de primătoamnă

Toamna, soarele apune mai devreme, zilele sunt din ce în ce mai scurte, iar energia mea se descarcă precum bateriile jucăriilor și durează mult să le reîncarc, asta în timp ce răcelile îmi dau târcoale. Pentru a-mi ușura munca și pentru a-mi menține sistemul imunitar pe linia de plutire, mi-am îndreptat atenția spre câteva produse speciale, aliații mei în acest anotimp!

Rutina de primătoamnă include:

 • Apă din belșug și ceaiuri din plante aromate zi de zi pentru hidratare;
 • Consumul de fructe și legume proaspete pentru un plus de vitalitate;
 • Respectarea orelor de somn pentru sănătatea creierului și menținerea imunității;
 • Păstrarea rutinei de curățare a tenului: demachiere, curățare în profunzime, exfoliere și hidratare folosind produse cât mai naturale și adecvate tipului meu de ten;
 • Mișcare zilnică cel puțin 1h;
 • Suplimente și vitamine atent alese pentru a păstra primăvara vie pe tot parcursul anului;
 • Cosmetice pe bază de plante și vitamine care să îmi protejeze tenul de frig și vânt, să îmi fortifice părul (mai ales că trec printr-o perioadă în care îmi cade foarte mult păr) și să îmi ajute pielea uscată.

Pun preț mai mare pe sistemul imunitar și pe interior. Dacă interiorul meu nu este bine, atunci nici exteriorul nu este. Au o relație de tip yin și yang, care se completează una pe cealaltă și în care niciuna nu poate supraviețui fără cealaltă.

Pentru a oferi un strop de ajutor imunității mele, am ales:

 • un supliment sub formă de capsule pentru creșterea imunității;
 • două complexe de vitamine pentru un plus de energie și pentru un început perfect de zi;
 • tablete pe bază de miere care să-mi calmeze căile respiratorii în cazul unei răceli.
Sursa foto: https://www.springfarma.com/, editare: Canva Pro

După ce am terminat cu interiorul, trec spre exteriorul meu sensibil și aleg cosmetice și produse pentru întreținere pe bază de plante și vitamine. Am rămas fidelă brand-ului La Cabine, așa că nu este nici o surpriză că produsele lor se regăsesc pe lista mea:

 • fiole La Cabine cu Vitamina C;
 • fiole La Cabine Revive Elixir cu rol de atenuare a ridurilor, de protecție a pielii și de prevenție a îmbătrânirii tenului;
 • fiole La Cabine Flash Hair Total Repair pentru părul deteriorat, mai ales că folosesc placa pentru a-mi îndrepta părul, iar vântul rece de toamnă nu mă ajută deloc.
 • capsule pentru piele, păr și unghii cu complex de vitamine, practic o bombă benefică mie.
Sursa foto: https://www.springfarma.com/, editare: Canva Pro

Primătoamna perfectă

Perfecțiunea nu exis….stați, așa, nu vă grăbiți, pentru că, de fapt, există! Cu numai puțin ajutor, toamna se transformă în primăvară, chiar dacă numai în sufletele noastre, dar asta este tot ce contează – să fim încrezători în forțele proprii, să facem alegeri inspirate pentru sănătatea noastră, să apelăm la suplimente și vitamine pentru a ne ajuta corpurile și mințile să funcționeze la adevăratul potențial!

Ce fac eu toamna aceasta și vă recomand și vouă să încercați:

 • citesc – cărțile mele preferate sunt romanele thriller și fantasy, dar puteți deschide orice fel de carte care să vă inspire și să vă bucure mințile;
 • beau câte o cafea în fiecare dimineață și o cană cu ceai seara – prima mă energizează pentru o zi plină cu băiețelul meu, iar a doua mă relaxează pentru somn;
 • mă plimb zilnic în parc – pe lângă beneficiul exercițiului fizic asupra corpului, mersul pe jos mă ajută să-mi limpezesc și să-mi pun ordine în gândurile de peste zi;
 • port haine călduroase în culori cât mai vesele – păstrez, astfel, primăvara și culorile ei vii în zilele reci de toamnă;
 • folosesc în mod corespunzător vitamine și suplimente în funcție de nevoile mele;
 • mănânc o prăjitură;
 • mă uit la un serial sau film;
 • petrec timp cu mine – deși pare greu să am timp pentru mine cu un copil de 1 an, încerc să stau cu mine măcar 5 minute, să mă analizez, să mă observ, să îmi vorbesc și să fiu mai blândă cu mine atunci când tind să mă critic prea mult.

Indiferent de ce alegeți, alegeți cu inima, lăsați-vă inspirați de tot ceea ce vă înconjoară, de oameni, de culori, de primătoamna asta veselă și colorată!

Articolul a fost scris pentru proba numărul 11 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Springfarma.

1 comment

Proba 11. Springfarma.com – O toamnă precum o primăvară noiembrie 1, 2021 - 11:46 am

[…] Să-mi fii primăvară toamna asta! […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!