Sursa foto: https://www.almaparchet.ro/, editare: canva.com

Inspirație pentru parchetul casei mele

Parchetul perfect pentru tine, pentru casa ta

by Oana Lambrache

Cuprins

Când intru în casă, primul lucru pe care îl simt este parchetul – dur, lemnos, emanând căldură care se revarsă prin tălpi în tot corpul și mă face să mă simt acasă. Tot acasă mă simțeam și în casa bunicii cu parchet din lemn masiv vechi, care scârțâia la fiecare pas, de parcă te saluta de bun venit. Tot acasă mă simțeam și când pășeam desculță prin curte vara, dimineața devreme când pământul și plăcile din jurul casei erau reci, când le stropeam cu apă și stăteam așa udă la picioare, dorindu-mi să cresc mai repede și să am locul meu, cuibul meu.

Visul copilăriei devenit realitate

Am crescut și am ajuns la casa mea, casa noastră, la care am visat mult timp și pe care ne-am dorit să o amenajăm în așa fel încât să devină un cămin cald și plin de iubire, să devină acasă.

Am pus cărămidă peste cărămidă și am realizat că o casă obișnuită devine acasă atunci când este construită cu respect față de mediul înconjurător și față de oameni, când este construită pe nivele, pe straturi importante familiei care o va locui.

Sursa foto: https://www.facebook.com/alma.parchet, editare: canva.com

Detalile mici fac diferența

Inspirația pentru alegerea parchetului perfect vine din lucrurile simple, naturale – lemn de calitate, care mai păstrează autenticitatea copacilor din care provine, culorile toamnei îmbrăcate în  lac protector precum o mantie, elementele naturale – pietre, frunze, crengi uscate, amintirile copilăriei – textura copacilor din pădure, mirosul pădurii după ploaie, culorile din casa bunicii. Toate aceste elemente mă ajută, mă inspiră să fac alegerile potrivite pentru parchetul din casa mea.

Dar, într-o mare de firme specializate în parchet și montaj, cum să fac alegerea perfectă? Am început să caut informații, să citesc despre tipurile de parchet, despre utilitatea unei echipe profesioniste care să îl monteze așa cum se cuvine, despre moduri de întreținere și produse special create, despre culori și esențe. Am pus pe o foaie de hârtie tot ce am găsit, am triat, am adăugat, am analizat și am creat o listă de condiții necesare pe care parchetul trebuie să le îndeplinească!

parchet
Sursa foto: https://superparchet.ro/blog/, editare:canva.com

Cu lista în mână, am început să căutăm firma care ne-ar fi putut îndeplini visul! Tot căutând și întrebând, am descoperit Alma Parchet, firmă ale căror produse sunt 100% românești! I-am contact cu mari emoții și am primit răspunsul dorit. Apoi, a urmat o ședintă de consiliere, care ne-a dat și mai multă încredere că alesesem firma potrivită!

Timp de 30 de minute, consultantul firmei ne-a oferit suport, ne-a răspuns la întrebări, ne-a oferit sugestii, ne-a prezentat detalii despre tipurile de parchet, despre avantajele și dezavantajele fiecăruia. Am ascultat, am  notat și ne-am luat temă de gândire, apoi am revenit cu ceea ce ne doream – parchetul dublu-stratificat pentru încălzire prin pardoseală!

Parchetul dublu-stratificat ne oferă:

  • pardoseală din lemn
  • posibilitatea de montare a sistemului de încălzire în pardoseală;
  • varietate de culori potrivită cu orice tip de amenajare a locuinței;
  • stabilitate și rezistență în timp;
  • un strat de uzură de 4 mm și un strat de suport dintr-o altă esență de lemn, de obicei conifere;
  • posibilitatea de recondiționare atunci când stratul de uzură este optim.

În numai câteva zile, parchetul și sistemul de încălzire au fost montate, iar când am călcat pe parchet, m-am simțit de parcă făceam primii pași. Căldură, liniște, culoare și sentimentul de acasă m-au cuprins într-o îmbrățișare ca un dans și mi-au șoptit că am făcut alegerea corectă!

Ghid despre cum să îți alegi parchetul potrivit

Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să apelezi la o firmă de încredere, care să ofere și consultanță face-to-face sau online. Consultantul este un om bine pregătit, care își cunoaște meseria și produsele astfel încât să îți înțeleagă nevoile și să îți prezinte cele mai bune variante potrivite personalității tale și stilului tău viață. Atunci când veți discuta, pune întrebări despre orice îți trece prin minte, cere detalii, chiar te sfătuiesc să citești despre parchet, despre tipurile de parchet, despre montaj și importanța unei echipe dedicate, încearcă să îți faci temele înainte pentru a fi pregătit.

Dacă vrei să afli câteva detalii înainte, îți propun un mic test de personalitate care îți va oferi câte o sugestie de parchet în funcție de felul tău de a fi și de preferințele tale!

Deci, ți se potrivește vreuna dintre variantele de mai sus sau nu am nimerit tipul de parchet deloc? Sper, totuși, că te-ai distrat cu micul joc pe care l-am creat!

Alege acum pentru viitor, gândește-te de mai multe ori, răzgândește-te, creează liste, citește, învață, pune întrebări, caută experiențele celor din jur! Nimic nu este prea puțin atunci când vorbim despre parchet, cel care îți va sta la picioare, care îți va purta pașii zi de zi, care te va încălzi în serile reci de iarnă și care va rezista, va rezista… ani și ani!

Articolul a fost scris pentru proba numărul 10 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Alma Parchet.

Te-ar putea interesa

1 comment

Proba 10. Parchetul perfect pentru tine, pentru casa ta octombrie 29, 2021 - 12:07 pm

[…] Inspirație pentru parchetul casei mele […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!