Sursa elemente florale și editare: Canva Pro

Bijuteriile – cele mai bune prietene ale femeii

Tips & tricks esențiale despre bijuteriile cumpărate online

by Oana Lambrache

Cuprins

În filmul „Gentlemen prefer blondes” din 1953, Marilyn Monroe cânta „Diamonds are a girl’s best friends”. Eu aș zice că toate bijuteriile, nu doar diamentele, sunt cele mai bune prietene ale unei fete sau femei.

De-a lungul vieții, o femeie primește o mulțime de bijuterii valoroase, însă sunt câteva care marchează momente speciale din viața ei, bijuterii care au semnificații aparte, care construiesc povestea femeii așa cum a visat-o, cum a creionat-o în mintea ei de copilă.

Primele bijuterii - începutul unei povești sclipitoare

Sursa foto: https://www.indira.ro/, editare: Canva Pro

Prima pereche de cercei o primește fetița nou-născută și este, de obicei, o pereche de tortițe, așa cum am avut și eu din aur galben atunci când am apărut pe lume. Pentru că vremurile se schimbă și evoluează, tortițele aurii s-au transformat într-unele din argint sau aur alb sau în cercei cu șurub. Indiferent de model sau material, prima pereche de cercei semnifică o nouă viață, inocența, puritatea micuței, este primul ei cadou.

Inelul de logodnă este martorul iubirii dintre doi îndrăgostiți, el marchează momentul intim și emoționant în care o întrebare își așteaptă răspunsul, în care două vieți sunt pe cale să devină una cu un simplu cuvânt „Da!”.

Verigheta este simbolul veșniciei unei relații, unind pentru totdeauna două inimi care vor bate în același timp până la sfârșitul lumii.

Bijuteriile sunt modul meu de a-mi exterioriza interiorul, sufletul, de a-mi exprima personalitatea, de a fi unică, autentică, originală. 

Primele întâlniri cu bijuteriile au avut loc atunci când am descoperit cutiile cu bijuterii ale mamei și bunicii, când am descfăcut fascinantă șiragul de perle, când am atins inelele cu pietre voluminoase, când am probat pe ascuns cerceii pe care mama îi purta numai la ocazii.

Vremurile s-au schimbat, tehnologiile au avansat, iar oamenii și-au modificat gusturile, au devenit mai critici, mai atenți la detalii și la calitatea produselor pe care le cumpără. Iar femeile sunt și mai atente la toate acestea, ochiul lor critic urmărește totul, orice defect, mai ales în ceea ce privește bijuteriile. Ele sunt cartea de vizită a unei femei și spun o poveste, povestea mea, povestea ta, povestea noastră. 

Cumpărăturile online

În contextul actual, când restricțiile ne-au ținut în case luni întregi, nevoia de cumpărare a crescut, poate și datorită accesibilității magazinelor și a produselor în mediul virtual. Dar este acest tip de cumpărături potrivit și în cazul bijuteriilor?

Sursa foto: https://www.indira.ro/, editare: Canva Pro

La prima vedere, pare că, în cazul bijuteriilor, cumpărăturile online nu sunt cea mai bună opțiune. Totuși, există câteva trucuri prin care poți beneficia de o experiență deosebită și relaxantă atunci când achiziționezi bijuterii din mediul virtual.

Majoritatea bijuteriilor mele au fost cumpărate din magazine de specialitate fizice, de la târguri cu produse handmade sau din magazinele cu suveniruri din marile orașe europene. La puțin timp după ce am fost nevoiți să stăm în case, am început să simt nevoia ieșirilor prin magazine, nevoia de a cumpăra diverse obiecte: cărți, haine, bijuterii. Dacă pentru primele două categorii îmi era destul de ușor să comand de pe internet (știam de cărți îmi doresc, îmi știam măsurile hainelor), în cazul bijuteriilor lucrurile nu au venit natural din prima.

Primele încercări au fost dificile, chiar am cumpărat un inel din argint care nu mi se potrivea pe deget pentru că nu măsurasem corect. Apoi, am căutat informații despre materiale și pietre, despre cum să aleg mărimea unui inel în mod corect, am colindat o mulțime de magazine, pentru ca, în final, să pot face alegerile potrivite mie și stilului meu.

Primele experiențe sunt dificile uneori, așa că am creat o listă de tips&tricks pe care o parcurg de fiecare dată când îmi cumpăr câte o bijuterie pentru a fi sigură că am parte de o sesiune de shopping perfectă!

Sursa foto: https://www.indira.ro/, editare: Canva Pro

Asistența în shopping-ul online

De fiecare dată când intru într-un magazin fizic, o persoană avizată mă întâmpină cu un zâmbet larg, oferindu-se să mă ajute sau să mă îndrume spre ceea ce caut. În cazul magazinelor virtuale, lucrurile se schimbă și trebuie să pornesc căutarea singură și să mă bazez pe propria intuiție.

Totuși, din dorința de evoluție și de a oferi clienților experiențe unice, magazinele online ne pun la dispoziție diverse unelte care ne ajută să navigăm ușor pe site-uri, să căutăm produse, să folosim filtre multiple pentru a găsi produsul dorit.

Din experiențe personale, cel mai ușor mi se să folosesc un asistent virtual, fie el și sub forma unui robot cu răspunsuri automate. Fiind curioasă, am căutat și alte variante de ajutor și am găsit câteva care mi se par extrem de utile, mai ales când cumpăr bijuterii! Dând click pe fiecare imagine de mai jos, veți  afla informații despre fiecare și puteți alege varianta care vi se potrivește cel mai bine.

Indiferent de modul de achiziționare, bijuteriile ne rămân prietene fidele, confidente, oglinzi ale sufletului și ale personalităților noastre. Sunt modul cel mai simplu de a transforma un outfit, de a ne însenina zilele de toamnă, de a atrage priviri și complimente. Bijuteriile spun mai multe despre noi, femeile, decât o facem prin cuvinte sau prin gesturi.

Articolul a fost scris pentru proba numărul 9 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Indira.

3 comments

Diana octombrie 26, 2021 - 4:46 pm

Ce fain sună propunerile tale, Oana! Chiar ne-ar face viața mai ușoară 😀

Reply
Oana Lambrache octombrie 26, 2021 - 9:28 pm

Îți mulțumesc mult, Diana! Sper să devină realitate și să ne bucurăm de cumpărături cât mai plăcute! 🙂

Reply
Proba 9. Tips & tricks esențiale despre bijuteriile cumpărate online octombrie 27, 2021 - 10:44 am

[…] Bijuteriile – cele mai bune prietene ale femeii […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!