Sursa foto și editare: Canva Pro

Halloween cu Franke

Halloween… în stil Franke

by Oana Lambrache

Cuprins

Se simte în aer, în primele frunze îngălbenite căzute din copaci, în mirosul de dovleac copt și în parfumul amețitor de scorțișoară. Mai este puțin. Vine Halloween! 

Halloween - o sărbătoare atipică

Mult timp nu am ținut cont de Halloween și nu l-am considerat a fi o sărbătoare pe care să o respectăm așa cum facem cu Crăciunul sau Paștele. Apoi, am citit despre această sărbătoare atipică și am descoperit detalii de care nu auzisem vreodată, fapt pentru care am decis că puțină joacă nu strică!

Pentru a recupera cumva anii în care nu am acordat atenție sărbătorii de Halloween, am decis ca în acest an să îmi ascut creativitatea și imaginația și să organizez o petrecere fabuloasă. Costume atent alese, decorațiuni înfricoșătoare, feluri ciudate de mâncare și băuturi asemănătoare poțiunilor magice din care se revarsă aburi otrăvitori – totul este ales și pregătit pentru a transforma o casă obișnuită într-o casă a groazei timp de o noapte.

Costumele clasice îți dau un plus de originalitate

Dacă te-ai decis în ultimul moment să participi la o petrecere de Halloween, poți apela la o pereche de dinți falși și puțin sos de roșii și devii instant un vampir autentic! Dacă, în schimb, îți dorești să faci furori, atunci îți sugerez un costum clasic, dar de calitate, la care să adaugi câteva accesorii pentru a fi senzația serii!

Este Halloween, este noaptea în care poți fi cine vrei să fii! O pălărie țuguiată și o mătură te transformă în vrăjitoare, un costum negru cu oase albe desenate te fac un schelet veritabil și înfricoșător. Poți folosi un cearșaf și un dovleac sculptat pentru a fi o fantomă – simplă, dar de mare efect!

Tu cine sau ce vrei să fii anul acesta de Halloween?

fantoma
Sursa foto și editare: Canva Pro

Decorațiuni pentru casa groazei

Piesa principală a decorării casei de Halloween este reprezentată de dovleci! Aleg cu grijă dovleci portocalii mari și mici, tărtăcuțe cu forme bizare, îmi pregătesc ustensilele pentru sculptat și lumânările care împrăștie lumini roșiatice difuze. Mă apuc de treabă și, rând pe rând, din mâinile mele ies chipuri vesele, triste, speriate sau care își arată colții fioroși. Lumânările din interior îi transformă în dovleci horror care te invită în casa groazei.

Sursa foto și editare: Canva Pro

Îmi termin treaba cu dovlecii și încep să agăț pe scară ghirlande din hârtie colorată și pânze de păianjen. Arunc o pălărie de vrăjitoare pe un colț de canapea, aduc paie cu scheleți pentru băuturi și mai multe lumânări în suporturi de hârtie cu fețe înspăimântătoare care lasă impresia unor fantome!

Mă folosesc de materiale negre, vișinii sau purpurii pentru a acoperi sursele de lumină și pentru a crea o atmosferă întunecată.

Sursa foto și editare: Canva Pro

Îți e foame? Sau mai bine vrei ceva de băut?

Îmi beau cafeaua dimineața și mă apuc de pregătit felurile de mâncare de la petrecerea de diseară, iar aliatele mele de nădejde sunt electrocasnicele de pe https://www.frankemagazinonline.ro/

Intru în bucătărie, îmi pregătesc vasele și formele necesare, aduc toate ingredientele, le spăl, le curăț, le toc, le amestec, le frământ și încep să creez o poveste. Una de groază ce-i drept, dar o poveste!

Sursa foto: https://www.frankemagazinonline.ro/, https://www.facebook.com/FrankeHomeSolutions.Romania

Îmi doresc o petrecere animată, nu o adunare pentru mâncare, seacă, fără discuții. Așa că pregătesc feluri care pot fi mâncate în picioare, lângă șemineu sau pe un șezlong lângă piscină. Sunt mâncăruri care inspiră oamenii să socializeze, să se cunoască, să doboare bariere și să lege prietenii noi.

Aperitive și fel principal

  • Pizza cu sos de roșii picant și decorațiuni sub formă de păianjeni sau fantome
  • Ouă umplute cu surprize picante
  • Cârnăciori îmbrăcați în aluat crocant
  • Tentacule de caracatiță cu sos pesto și sos de rodie.
Sursa foto și editare: Canva Pro

Închid ochii și inspir parfumul dovleacului copt de aseară într-un cuptor Franke, aroma scorțișoarei amestecată cu un strop de extract de vanilie, care mă învăluie de parcă intru într-o transă, iar mâinile mele știu singure ce au de făcut. Mai adaug un praf de zahăr aromat, câteva stafide aurii, pun întreaga compoziție în formă și apoi dau la cuptor până când aluatul devine crocant și arămiu.

Deserturi

  • Plăcintă cu dovleac și frișcă
  • Biscuiți în formă de dovleac cu cremă de ciocolată și piper roz
  • Brioșe-inversate cu ochi din jeleu însiropate cu whiskey.
Sursa foto și editare: Canva Pro

Băuturile vor fi cireașa de pe tort și vor conduce petrecerea și oamenii spre distracție! Lichioruri roșii ca sângele și cocktailuri verzi, fumegând precum vechile poțiuni magice sau otrăvuri vor fi oferite fiecăruia dintre petrecăreți!

Folosesc plita Franke și recipiente încăpătoare pentru a crea siropuri pentru prăjituri și pentru a pregăti băuturile aburinde cu care îmi voi intâmpina oaspeții în casa groazei.

Mai este puțin și trebuie să mă pregătesc. Costumul este gata, trebuie să îl îmbrac și să aplic machiajul, apoi îmi voi aștepta invitații și vom petrece o noapte de pomină, alături de fantome, strigoi, vrăjitoare, vampiri și cele mai terifiante povești cu final sângeros!

Happy Halloween!

Articolul a fost scris pentru proba numărul 8 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Franke România.

3 comments

Diana octombrie 24, 2021 - 2:10 pm

Frumos, pot veni și eu la party?

Reply
Oana Lambrache octombrie 24, 2021 - 7:29 pm

Sigur că da! Facem un tur al petrecerilor! 🙂

Reply
Proba 8. Halloween… în stil Franke octombrie 25, 2021 - 11:03 am

[…] Halloween cu Franke […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!