Sursa foto: arhiva personală, editare: Canva Pro

Confesiunile unei iubitoare de cafea

Ziua bună se cunoaște după cafeaua de dimineață – Kfea.ro

by Oana Lambrache

Cuprins

Aud alarma telefonului sunând strident și anunțându-mă că este timpul să mă dau jos din pat și să îmi încep ziua. E 6:20. Mă privesc în oglinda din baie și simt cum picioarele vor să fugă înapoi în pat. Pentru o secundă mă gândesc că nu ar fi așa de rău să le dau ascultare și să mă ascund sub pilotă, unde era atât de cald și bine. Dar nu se poate! Așa că mă scutur de această idee, o las să alunece pe podeaua băii și îmi dau cu apă rece ca gheața pe față. 

Am idei din astea de întors în pat zi de zi și de fiecare dată le alung din mintea mea. Sunt cea mai mare visătoare pe care o cunosc, dar una bine organizată, cu o rutină bine pusă la punct pe care mulți ar considera-o demonică. Dar numai așa sunt sigură că ziua mea va începe bine și va continua la fel.

Rutina mea cea de toate zilele

Îmi încep diminețile cu apă rece care îmi trezește toate simțurile și îmi pune în mișcare rotițele.

După un duș rapid, mă îmbrac cu hainele pregătite cu o seară înainte, îmi aplic un machiaj rapid și natural, apoi merg spre bucătărie.

Nu sunt fan gătit, așa că bucătăria mea are rol decorativ cam în 85% din timp. Restul de 15% este dedicat pregătitului unor sandvișuri, salate sau paste seara și a cafelei dimineața.

De când am descoperit acest lichid miraculos, am devenit dependentă de el. Am băut cafea în cele mai bune cafenele din oraș, în cele din marile orașe pe care le-am vizitat prin Europa, căutând acel ceva care să mă impresioneze și mereu l-am găsit.

Apăs pe butonul aparatului de cafea și acesta se trezește la viață, rășnește boabele de cafea proaspăt prăjită, apoi le transformă în lichidul negru parfumat care mă trezește și îmi dă un boost de energie pentru întreaga zi.

Îmi savurez cafeaua, apoi mă încalț, îmi iau cheile și ies din casă, radiind de energie!

cafea
Sursa foto: arhiva personală

Magia unei cești cu cafea proaspăt prăjită

Job-ul meu este la numai 15 minute de mers de apartamentul meu și merg pe jos de fiecare dată. Un timp scurt de mișcare pentru corp și o perioadă numai bună pentru a-mi pune ordine în gânduri și pentru a recapitula task-urile din ziua respectivă.

Pe drum, trec mereu prin fața Cafenelei lui Filip și, de fiecare dată, intru pentru o a doua ceașcă cu cafea. E cafea magică, cafea de specialitate așa cum îmi povestește Filip de câte ori are ocazia în timp ce eu îl urmăresc fascinată cum transformă o cutie cu cafea boabe într-o ceașcă cu cafea aromată.

Sursa foto și video: arhiva personală, editare: Canva Pro

Filip a deschis cafeneaua acum vreo 2 ani și, la început, nu i-am acordat atenție până într-o zi în care am rămas fără cafea în casă! Am urmat rutina, dar nu avea niciun farmec fără mirosul specific de cafea măcinată care să mă trezească la viață. Mi-am luat inima-n dinți și am intrat în cafenea, unde m-a întâmpinat chiar Filip, cu un zâmbet larg și o pereche de ochi albaștri, mai albaștri ca marea, întrebându-mă ce fel de cafea voiam. Am cerut un cappuccino cu un praf de scorțișoară și m-am așezat la bar, așteptând emoționată cafeaua.

Am început să mă uit în jur și am descoperit un loc deosebit – mese și scaune cu aer vintage, din lemn, rafturi cu cărți, căni și pungi cu cafea de care nu auzisem de parcă eram într-un magazin de cafea, aparatură performantă și sclipitor de curată. Eram profund impresionată de ceea ce vedeam și mă certam în sinea mea că nu intrasem mai devreme. 

Sursa foto: arhiva personală, editare: Canva Pro

În timp ce pregătea cafeaua, Filip a intrat în vorbă cu mine și am început să discutăm ca doi vechi prieteni, de parcă ne știam de-o viață. Mi-a așezat în față o ceașcă verde cu un cappuccino aburind și amețitor de parfumat. Am sorbit repede, mai-mai să-mi frig limba, dar nu puteam să aștept nici măcar câteva secunde.

Văzându-mi entuziasmul, Filip mi-a povestit despre Etolia, sortimentul de cafea din care pregătise ceașca cu cappuccino. Vorbea atât de însuflețit, iar ochii îi sclipeau de pasiune pentru cafea. Din acea zi, am intrat de fiecare dată în cafeneaua lui Filip pentru a doua cafea a dimineții, pe care am inclus-o în rutina mea de început de zi.

Sfaturi bune la o ceașcă de cafea

Uneori, vin la cafenea și în weekend, să savurez un latte și să citesc o carte bună. De fiecare dată, Filip îmi recomandă un roman polițist – preferatele lui – sau îmi povestește detalii despre … cafea!

Am aflat, astfel, că o cafea cu lapte conține:

  • 7Kcal
  • 0,55 proteine
  • 0,4g grăsimi
  • 0,5g carbohidrați.

Filip are un dar în a povesti lucruri tehnice și a le face să pară povești. Pentru că îmi place să îl ascult vorbind, mi-am adus o agendă și am început să îmi notez tot felul de informații despre cafea, precum beneficiile cafelei de mai jos.

Sursa foto: arhiva personală, editare: Canva Pro

Habar nu aveam cât bine îmi face cafeaua! Și discuțiile cu Filip! Și mersul la cafenea! 

Fiecare strop de cafea îmi oferă puteri supranaturale, energie pentru lucrul la galeria de artă până seara târziu, mă învăluie într-o aură misterioasă și mă transformă într-o femeie puternică și curajoasă! Cafeaua este catalizatorul meu, sursa puterii mele, secretul meu zilnic pentru o dimineață perfectă și o zi așa cum mi-o doresc!

Articolul a fost scris pentru proba numărul 7 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Kfea.ro.

3 comments

Diana octombrie 21, 2021 - 11:29 am

Cinste cui a descoperit cafeaua, sincer, nu stiu ce ne-am fi facut fara ea!

Reply
Oana Lambrache octombrie 21, 2021 - 6:59 pm

Așa e! <3

Reply
Proba 7. Ziua bună se cunoaște după cafeaua de dimineață – Kfea.ro octombrie 22, 2021 - 1:35 pm

[…] Confesiunile unei iubitoare de cafea […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!