Sursa foto: https://favi.ro/, editare: canva.com

Cozy – concept de inspirație și creativitate

Cum să creezi o atmosferă „cozy” acasă

by Oana Lambrache

Cuprins

Picături mari de ploaie încep să cadă și mă grăbesc spre clădirea cu apartamente de pe strada R…, mă opresc pentru câteva secunde și privesc poarta impunătoare din oțel și intru cu mult curaj către viitorul meu. Urc în liniște treptele până la etajul 7 și mă opresc din nou în fața ușii de la apartamentul 28, apartamentul meu, casa mea. Îmi țin respirația în timp ce descui ușa și, abia după ce fac primii pași în interior, îmi dau voie să expir. 

Se simte încă mirosul de vopsea proaspătă, iar parchetul recondiționat scârțâie din loc în loc. Mi-am dorit o casă a mea și am găsit-o în acest micuț apartament cu 2 camere și cu o priveliște minunată.

Trec dintr-o cameră în alta de parcă dansez, de parcă plutesc și încep să visez la mobilă, la măsuța pentru cafea, la elemente decorative, la culori și arome de lumânări aprinse la ceas de seară în timp ce alunec ușor-ușor între paginile unei cărți.

Iubesc confortul, iubesc ideea de căldură, iubesc senzația pe care mi-o oferă cuvântul acasă. Cu fiecare centimentru al casei mele pe care îl străbat, simt cum atmosfera se schimbă, se transformă, se adună în jurul unui singur cuvânt – cozy.

Conceptul de cozy

Cozy, în engleză, înseamnă confortabil sau comod.  Privind în jurul meu, cozy este cuvântul după care mă ghidez în alegerea fiecărui element din casă. Cozy este cuvântul de la care pornesc în crearea spațiului perfect, armonios, a locului în care voi fi eu cu mine, fără prejudecăți, fără gânduri negre.

Închid ochii și prin fața mea se perindă lumânări parfumate cu arome puternice de lemn și mirosul pământului după ploaie, un ceainic cu lichid fierbinte, cu rotocoale de aburi ridicându-se ușor spre tavan, un fotoliu ergonomic în care să mă pierd citind sau urmărind apusul la final de zi.

cozy
Sursa foto: https://favi.ro/, editare: canva.com

Cu această imagine în gând, îmi dau seama de timpul pe care îl voi petrece alegând mobila, accesoriile sau decorațiunile mult visate, magazinele prin care voi merge, comparațiile de prețuri, listele interminabile de produse necesare.

Sunt o persoană visătoare, cu capul în nori de cele mai multe ori, dar, la fel de bine, sunt și organizată și pragmatică atunci când este cazul. Ajutorul meu este la doar un click distanță și se numește FAVI.ro!

To cozy or not to cozy cu FAVI.ro

FAVI.ro mi-a apărut în cale în căutările mele pe internet atunci când locuiam cu chirie și încercam să aduc un strop de confort locuinței cu perne pufoase sau vaze cu forme neobișnuite. Nu mă gândeam pe atunci că tot către FAVI.ro mă voi îndrepta și acum, când mi-am găsit acasă!

FAVI.ro este o enciclopedie uriașă cu mii de produse din multiple magazine, din care îți poți alege mobilier pentru fiecare cameră a locuinței tale, minunate decorațiuni pentru orice stil îți imaginezi, corpuri de iluminat clasice și moderne, dar și soluții pentru renovări de orice fel.

Sursa foto: https://favi.ro/

Inspirație pentru o experiență cozy

Visez la mobilă simplă, clasică, albă, căreia să îi adaug accente de culoare, inspirate din natură: verde, ocru, maro, negru, galben și portocaliu. Îmi doresc decorațiuni cu personalitate, din lemn, care să spună o poveste atunci când le privesc, care să strige acasă și cozy.

Hai, curaj! Intră, musafirule virtual, în casa mea, în colțul meu confortabil, privește în jur și spune-mi ce simți. Sau, mai bine, spune-mi cum te simți!

Încă de la intrare, poți vedea covorașul cu frunze, dulapul cu oglindă dreptunghiulară, pantofarul, suportul de chei și scrisori retro și cel pentru umbrele. Toate aceste elemente, disponibile pe FAVI.ro, te îmbie să lași deoparte grijile și să pășești spre o lume nouă, lipsită de probleme, dar plină de arome.

Sursa foto: https://favi.ro/, editare: canva.com

Acum că ți-ai lăsat haina în cuier și umbrela în suport, dă-mi voie să îți ofer o ceașcă cu ceai de tei, numai potrivit cu vremea de afară. Bucătăria mea? Este una micuță și cochetă, suficientă pentru mine. Este genul de spațiu în care va mirosi mereu a pâine abia scoasă din cuptor, a fursecuri cu unt și a cafea proaspăt râșnită cu un strop de lapte.

Sursa foto: https://favi.ro/, editare: canva.com

E ok ceaiul? Sau poate ai fi vrut cafea? Nu? Mă bucur că ceaiul de tei este pe placul tău! Ia un loc pe canapea, e atât de confortabilă! Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, doar încearc-o. Sau poate îți face cu ochiul fotoliul? Este locul meu preferat din întreg apartamentul. Aici citesc, aici mă odihnesc, aici admir răsăritul sau apusul, aici stau cu mine și cu gândurile mele…

Iubesc ramele astea două, din lemn ca și cufărul-măsuță de cafea. Pe toate le-am găsit pe FAVI.ro și le-am ales pentru aerul vintage pe care îl oferă living-ului meu. 

Televizor nu-mi trebuie, doar rafturi multe și albe pentru cărți! Câte volume visez să am, parcă locul e prea mic pentru visele mele uneori…

Sursa foto: https://favi.ro/, editare: canva.com

Uite, vaza asta galbenă face parte dintr-un set găsit pe FAVI.ro și le-am pus prin toată casa pentru că sunt atât de vesele și mă binedispun de fiecare dată când le văd! Am o vază chiar și în dormitor. Vrei să vezi?

Am păstrat albul, bejul și am adăugat culoare cu un covor portocaliu! Am riscat, dar diminețile îmi sunt mai vesele de când îl am la picioare!

Sursa foto: https://favi.ro/, editare: canva.com

Te invit acum în sanctuarul meu, în cel mai intim loc din casă – baia! E plină de arome, lumânări parfumate, suporturi din sticlă, prosoape moi mirosind a proaspăt. Piesa de rezistență este, bineînțeles, cada neagră de sine stătătoare pe care am visat-o zile întregi. Uneori, și acum merg să o privesc pentru că nu îmi vine să cred că e a mea! Dacă nu îți place negrul, găsești pe FAVI.ro variante de culori și forme care sigur te vor încânta. Baia este spațiul cozy pe care l-am decorat cu atenție, știind că mă voi relaxa seara cu băi fierbinți și aromate, citind sau savurând un pahar cu vin.

Sursa foto: https://favi.ro/, editare: canva.com

L-am lăsat la final, dar te asigur că nu vei regreta timpul petrecut în interiorul apartamentului. Balconul este micuț, iar ușile care duc la el sunt în stil franțuzesc, așa că dimineața când le deschid, simt tumultul orașului și zumzetul vocilor de parcă ar fi lângă mine. Am adăugat un scaun cozy, o lampă care să lumineze seara și câteva ghivece cu plante.

Sursa foto: https://favi.ro/, editare: canva.com

Deschid ochii și văd spațiul gol din jurul meu, iar ideile din capul meu mă fac să văd mobila, tablourile, pătura pufoasă de pe fotoliul din colț, să simt parfumul lumânărilor cu aromă de portocală și scorțișoară. Totul e atât de real, chiar dacă sunt doar eu în apartament. 

Merg spre balcon și deschid ușile înalte, aerul rece mă învăluie ca o eșarfă, iar mirosul pământului după ploaie îmi șoptește „Ai reușit, ești acasă, totul este cozy!”.

Articolul a fost scris pentru proba numărul 6 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de FAVI.ro.

Te-ar putea interesa

3 comments

Diana octombrie 18, 2021 - 5:08 pm

Frumos, fresh, natural – îmi place!

Reply
Oana Lambrache octombrie 18, 2021 - 5:24 pm

Mulțumesc mult! 🙂

Reply
Proba 6. Cum să creezi o atmosferă „cozy” acasă octombrie 20, 2021 - 1:24 pm

[…] Cozy – concept de inspirație și creativitate […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!