Sursa foto și editare: Canva Pro

Un copil, un copac și o casă

O sesiune de consultanță ține neplăcerile la distanță

by Oana Lambrache

Cuprins

Noi, românii, avem o vorbă care spune că în viață trebuie „să faci un copil, să sădești un pom și să contruiești o casă”, cele trei elemente fiind reperele unei vieți împlinite. Așa să fie oare? Dacă ai doi copii sau niciunul sau dacă locuiești cu chirie, dar ai propria afacere, dacă nu ai plantat un pom, ci mai mulți în grădina bunicilor? Oare nu ne clădim singuri viețile folosindu-ne de propriile repere? Eu cred că da! 

Pentru mine un copil e o bucurie, cu tot ce vine la pachet (zâmbete, greutăți, lecții de viață), un copac plantat înseamnă viață și rodnicie, iar o casă ne oferă statornicie, siguranță, iar toate trei îmi oferă sentimentul mult dorit de acasă.

De la bloc la casă la "acasă"

Am locuit toată viața mea la casă și mereu am visat să trăiesc într-un apartament, la bloc. Paradoxal, după ce am petrecut 5 ani într-un apartament (din care câteva luni bune închisă în el), am realizat cât de utilă ne-ar fi fost o grădină, în care să putem ieși să ne plimbăm, sau un living mai generos sau o cameră în plus pe care să o transformăm în birou. Vorba aceea „dă-mi, Doamne, mintea de acum…”! 

Au trecut zilele, a apărut noul membru al familiei și ne-am tot gândit cum ar fi să avem o casă, una pe pământ, cu un petic de grădină, cu iarbă verde și un hamac, cu geamuri înalte să intre soarele dimineața, cu living mare să încapă toate cărțile mele și jucăriile copilului și cu o mansardă cu rol de game room pentru soț. Am stat și ne-am gândit, ne-am răzgândit, am lăsat deoparte ideea la dospit într-un sertar, am frământat-o și am întors-o pe toate părțile și rezultatul a fost mereu același: ne dorim o casă!

casă
Sursa foto și editare: Canva Pro

Ușor de zis, dar greu de făcut

Mereu mi-au plăcut casele vechi din București, pentru tot ceea ce reprezintă: o parte din istorie, rafinament, eleganță, dar și timp consumat cu renovarea ei. Doar la o primă vedere, ne-am dat seama că o astfel de casă reprezintă un proiect voluminos: repararea acoperișului, schimbarea instalațiilor termice, electrice și sanitare, utilizarea unei izolații de calitate, de preferat din categoria termoizolațiilor, la care se adaugă și costurile pentru amenajările exterioare și crearea unei grădini, a unei mici oaze de relaxare și petrecere a timpului liber pentru familia noastră!

Sursa foto: https://vindem-ieftin.ro/, https://www.facebook.com/vindemieftinro

Renovarea unei case aduce cu ea cheltuieli neprevăzute din cauza problemelor pe care nu le puteam observa din primul moment. Pentru că visul nostru părea să nu fi stat la dospit destul, am fost tentați să renunțăm la el. Apoi, ne-am dat seama că putem continua și că ne putem construi chiar noi casa! Bine, nu noi cu mâinile noastre, ci o echipă dedicată și profesionistă în care putem avea încredere. Deși costurile unui astfel de proiect pot fi destul de mari, am ales să vedem partea plină a paharului și anume avantajele:

Avantajele construirii unei case noi

 • structură rezistentă în timp
 • utilizarea materialelor de construcții de calitate
 • poți compartimenta casa așa cum îți dorești
 • posibilitatea de a achiziționa materialele la prețuri mai bune dacă separi acest punct din planul tău de manoperă
 • poți apela la un arhitect capabil să îți ofere soluțiile de care tu ai nevoie în ceea ce privește proiectarea casei
 • o casă nou este mai ușor de întreținut și mai avantajoasă din punct de vedere energetic!

Unde, de care și cu ce?

În viață, suntem suma alegerilor noastre, iar a construi o casă este o alegere importantă, cu care și în care vom trăi un timp îndelungat. Pentru că o astfel de alegere presupune documentare, ne-am creat o listă de întrebări pe baza cărora să putem găsi răspunsurile potrivite nouă și, la final, casa mult visată!

Sursa foto și editare: Canva Pro

Vindem-Ieftin.ro și consultanța online pentru viitorul casei mele

Într-o mare de firme te poți pierde ușor, mai ales când nu cunoști toate detaliile sau când nu primești ajutor de calitate, ci doar costuri exagerate de cele mai multe ori. Într-o astfel de situație, aliatul tuturor pentru orice proiect avem în minte este echipa de la Vindem-Ieftin.ro, iar clienții mulțumiți sunt cea mai bună carte de vizită pentru ei!

O colaborare cu ei îți aduce numai beneficii, fiind o echipă dinamică și transparentă în tot ceea ce fac:

 • nu există costuri ascunse;
 • comenzi online care îți oferă oportunitatea de a compara prețurile rapid pentru a lua cea mai bună decizie;
 • oferta lor presupune costuri mai mici cu până la 15%;
 • livrarea este efectuată oriunde pe teritoriul României;
 • poți beneficia de răspunsuri rapide și condiții speciale făcând parte dintr-un grup V.I.P.

Poate cel mai important atu al echipei și al clientului este consultanța online.

De ce să apelezi la consultanța online?

 • serviciul de consultanță este absolut gratuit
 • acces la o varietate de produse pe care nu le poți găsi în magazine
 • consultantul cunoaște foarte bine piața și înțelege nevoile clientului pentru a găsi cele mai bune opțiuni și de a propune variantele de care clientul are nevoie
 • posibilitatea negocierii prețului în funcție de cantitatea dorită
 • consultantul îți oferă o imagine de ansamblu asupra proiectului tău, oferind toate informațiile de care ai nevoie
 • construiești inteligent, folosind materialele potrivite, achiziționate la prețuri corecte, fără timp pierdut!
“Misiunea noastră este să ne facem prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din Romania, apoi din Europa! "
Vindem-Ieftin.ro

Copilul ne luminează zilele, casa este un vis frumos, care va deveni realitate în curând. Ne mai lipsește copacul pe care îl vom planta toți trei în grădina noastră în care vom plămădi alte proiecte dragi sufletelor noastre și le vom da contur și aripi să zboare.

Articolul a fost scris pentru proba numărul 5 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Vindem-Ieftin.ro 

5 comments

Mirela octombrie 16, 2021 - 11:14 am

Eu m-am îndrăgostit iremediabil de cum arată articolele tale, Oana. Atât de clean, frumos, cu vizualuri super frumoase, atât de simplu și complex, în același timp. Ai câștigat un fan în mine. Felicitări! La o probă atât de tehnică, ai reușit să aduci căldură prin articolul tău.

Reply
Oana Lambrache octombrie 16, 2021 - 11:48 am

Îți mulțumesc mult, Mirela! Încerc să scriu cu emoție și din experiențele mele. Îmi doresc să evoluez și să învăț cât mai multe!

Reply
Diana octombrie 17, 2021 - 7:11 pm

Mă bag și eu în discuție să îți spun că ești pe calea cea bună 😀

Reply
Oana Lambrache octombrie 17, 2021 - 7:55 pm

Mulțumesc mult, Diana! 🙂

Reply
Proba 5. O sesiune de consultanță ține neplăcerile la distanță octombrie 18, 2021 - 12:58 pm

[…] Un copil, un copac și o casă […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!