Sursa foto: https://www.facebook.com/BrokerValentin

Portret de antreprenor

“Am o singură direcție în viață: ÎNAINTE!”

by Oana Lambrache

Dragilor, astăzi vă propun un articol inedit! Este vorba despre un interviu cu Valentin Anghel. Nu știți cine este Valentin? Imposibil! Dacă totuși nu ați citit nimic despre el și despre compania lui, vă invit să îl descoperiți pe Valentin în interviul fulger de mai jos!

Bună, Valentin! Îți mulțumesc pentru că ai acceptat să vorbim și să ne dezvălui câteva lucruri despre tine și despre rolul tău de antreprenor!

Bună, Oana! Îți mulțumesc și eu pentru această oportunitate și sper ca acest interviu să aducă puțină lumină asupra mea și a noțiunii de brokeraj bancar.

Atunci să începem cu … începutul! Spune-ne câteva cuvinte despre tine, cine este Valentin Anghel omul și antreprenorul din spatele AVBS Credit.

Eu sunt Valentin Anghel, am 41 de ani și sunt fondatorul și CEO-ul AVBS Credit, companie care se ocupă cu intermedierea creditelor bancare și non-bancare. În plan personal, sunt pasionat de citit, filosofie, sailing, tehnologie și pian!

Wow, câte pasiuni! Sună impresionant ceea ce ne spui și cred că ne poți inspira pe noi toți să aspirăm către mai mult. Legat de inspirație, pe tine ce sau cine te inspiră în ceea ce faci?

Soția mea și cărțile!

Pentru că tot ai pomenit de cărți, ai cumva titluri sau autori preferați pe care îi recomanzi din domeniul antreprenoriatului?

Sigur că da! David R. Hawkins și Jiddu Krishnamurti sunt doi autori foarte buni. De la Hawkins vă recomand „Putere versus forță”, „Transcendere nivelurilor conștiinței, „Vindecare și recuperare” și, cea mai recentă „Calea renunțării”. De la Jiddu Krishnamurti, „Eliberarea de cunoscut”. 

Sursa foto: https://www.facebook.com/BrokerValentin, editare: Canva Pro

Aș vrea să vorbim puțin despre domeniul tău de activitate – brokerajul de credite bancare și să ne poveștești despre începuturile tale și ale AVBS Credit.

Aveam 22 de ani atunci când m-am angajat într-un notariat, nu aveam studii de specialitate, dar îmi doream să învăț, să evoluez din punct de vedere profesional și financiar. Am lucrat 5 ani în acel notariat, timp în care am conștientizat nevoia de ajutor în a obține finanțări a românilor. Descoperind această nișă, am exploatat-o și am pus bazele unei firme de intermediere credite care să îl ajute pe client fără costuri ascunse. 

Am avut parte de un moment de genul „aha!”, de o nemulțumire personală, dacă vrei să-i spunem așa, motiv pentru care am decis să creez o afacere proprie. 

AVBS Credit a luat naștere în 2007, când am renunțat la job-ul bine plătit din notariat și am decis să îmi urmez visul și să înființez o firmă de brokeraj bancar. M-am folosit de toate resursele de care dispuneam, m-am implicat enorm și rezultatele nu au întârziat să apară, obținând parteneriate cu importante instituții bancare și non-bancare.

"Pot și eu să fac, chiar mai mult decât ce am facut până acum."
Valentin Anghel
Antreprenor

Pare un vis frumos, devenit realitate, mai ales pentru un tânăr la început de carieră! Ai avea un sfat pentru tinerii aflați în aceeași ipostază?

Să se apuce treabă și, înainte de a porni la drum, să se documenteze în tot ceea ce privește activitatea pe care urmează să o desfășoare. Dacă este cazul domeniului financiar, atunci trebuie să ții cont de unde încasezi, ce taxe trebuie plătite, cu ce rămâi, câți angajați ai. Practic, să ai un plan, o organizare a muncii astfel încât să știi ce și cum.

Și care ar fi abilitățile unui antreprenor în domeniul brokerajului de credite?

Este important să cunoști temeinic ceea ce faci, ceea ce vinzi, capacitatea de a căuta informații, de analiză, abilitatea de a identifica potențialii clienți, dorința de a învăța continuu, de autodepășire.

"Orice afacere, cel puțin pentru un antreprenor la început de drum, ar trebui gândită pe termen lung, deci nu în tendințe."
Valentin Anghel
Antreprenor

Valentin, tu ești fondatorul AVBS Credit, ești liderul acestei companii de care multă lume a auzit și pe care o cunoaște. De ce ai ales să vorbești acum despre tine și nu despre companie? Ai observat această necesitate pe piață sau printre potențialii clienți?

Într-adevăr, am observat că oamenii reacționează mai rapid atunci când recunosc un produse și nu neapărat omul din spatele produsului. Așa că, acum 3 luni, am început demersurile pentru a schimba un pic optica. Am apelat la social media și platforma SuperBlog pentru a aduce în prim-plan omul și nu produsul. Mi-am dorit să fac cunoscut omul din spatele AVBS astfel încât să fim mai aproape de oameni, ca ei să cunoască și să înțeleagă ce face, cum face, ce vorbește un broker de credite. Am vrut ca oamenii să aibă în fața lor o persoană capabilă și calificată din domeniul brokerajului. 

Dacă tot ai adus în discuție partea umană a brokerului de credite, spune-mi care este rețeta fericirii pentru tine?

Asta e o întrebare filosofică, asta că tot sunt eu pasionat de filosofie! Aș zice că bucuria și liniștea interioară, ele sunt cheia fericirii. 

„Esența vieții este să trăieșți în acea bucurie și liniște interioară cu tot ce îți oferă viața: familie, business.”
Valentin Anghel
Antreprenor

Valentin, îți mulțumesc pentru acest interviu și sper că oamenii care îl vor citi te vor cunoaște un pic mai bine și vor fi interesați să afle și mai multe.

Îți mulțumesc și eu, Oana, pentru întrebări și pentru că am putut vorbi deschis despre mine și despre ceea ce am construit prin muncă!

Articolul a fost scris pentru proba numărul 4 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

5 comments

Diana octombrie 13, 2021 - 8:20 pm

Interesant, util și educativ!

Reply
Oana Lambrache octombrie 13, 2021 - 8:26 pm

Îți mulțumesc mult pentru aprecieri! Contează foarte mult pentru mine!

Reply
Proba 4. “Am o singură direcție în viață: ÎNAINTE!” octombrie 15, 2021 - 12:07 pm

[…] Portret de antreprenor […]

Reply
Valentin Anghel octombrie 18, 2021 - 3:54 pm

Oana, îți mulțumesc pentru interviu, cred că ai surprins mare parte din filosofia mea de viață și de business!
Îți doresc mult succes și abundență în toate aspectele vieții!

Reply
Oana Lambrache octombrie 18, 2021 - 3:59 pm

Mulțumesc mult pentru feedback, Valentin! Mult succes în continuare!

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!