Sursa foto: arhiva personală

Sănătate din plante

Alegeri naturale de la Fares

by Oana Lambrache

Cuprins

Alegerile pe care le facem zi de zi ne definesc ca oameni, iar faptul că ni le asumăm ne face umani, ne face raționali și demni de încredere. Nu cred că există alegeri bune sau rele, ci, mai degrabă, alegeri inspirate și mai puțin inspirate.

Ne alegem hainele, prietenii, școala, serviciul, casa, mâncarea, cărțile, în fiecare moment avem puterea de a decide între x și y, de a alege între două sau mai multe opțiuni astfel încât, la final de zi, să fim fericiți și împăcați cu alegerile făcute. 

Poate acum mai mult ca niciodată, cea mai importantă alegere pe care o avem de făcut este cea despre sănătatea noastră, despre modul în care avem grijă de noi!

Sursa foto: arhiva personală

Inspirație din plante

Când mă gândesc la alegeri naturale, mă gândesc la plante, la puterea lor vindecătoare, la mirosul de flori de tei uscate pe dulapul bunicii, la codițele de cireșe strânse toată vara și depozitate în pungi de hârtie, la ibricul cu apă clocotită în care adăugam cu grijă, puțin câte puțin, plante aromate ca într-un fel de ritual al unei vechi poțiuni cu puteri magice.

Chiar dacă am crescut și nu mai cred în poțiuni sau magie, plantele și beneficiile lor încă fac parte din viața mea. Astfel, natura îmi devine inspirație și aleg suplimente pentru consumul zilnic sau ocazional, în sezonul rece de exemplu, create în mod natural din plante atent selecționate. Alegerea mea inspirată din acest sezon vine de la Fares!

Alegeri naturale = Fares

Fares a luat naștere la inițiativa lui Andrei Farago, farmacist, pasionat de plante și de beneficiile acestora. Sub atenta îndrumare a lui Farago, plantele medicinale au fost transformate în ceaiuri, uleiuri esențiale și siropuri care au devenit apreciate chiar și peste hotare, Fares fiind recunoscut pentru calitatea produselor și seriozitatea în fața clienților.

De mai bine de 25 de ani, gama Plantusin este aliatul perfect în lupta cu tusea, având la bază rețete ce folosesc plante medicinale alese cu grijă.

"Fares - sănătate din inima Daciei = numărul 1 pe piaţa ceaiurilor şi a remediilor din plante medicinale."

Sursa foto: arhiva personală

Plantusin ceai

Cu un conținut exclusiv din plante (cimbru, ghimbir, flori de tei, muguri de pin, cuișoare etc), ceaiul din gama Plantusin este recomandat în cazurile de dificultăți de expectorație, având un efect benefic și în ceea ce privește iritațiile gâtului. Ceaiul este recomandat tuturor persoanelor cu vârsta de peste 3 ani, iar o cură cu acest ceai durează între 3 și 8 săptămâni. Ceaiul nu este recomandat copiilor sub 3 și nici persoanelor care pot avea anumite sensibilități la diversele plante din compoziție.

Cutia din clipul alăturat cuprinde 20 de pliculețele ambalate individual, fiecare având 1,5g.

Pentru preparea ceaiului am urmat instrucțiunile de pe cutie: 200ml de apă clocotită peste 1 pliculeț de ceai timp de 10-15 minute.

Deși sunt o mare fană a cafelei, nu refuz niciodată un ceai, mai ales dacă este unul natural așa cum este cazul ceaiului de la Fares. Tot de la Fares am folosit ceaiul special pentru a stimula lactația la începutul alăptării, acum un an.

Ceaiul din gama Plantusin este și el recomandat în sarcină și alăptare, ceea ce îi aduce un mare plus din partea mea, pentru că încă alăptez și mă pot bucura de acest ceai fără griji! Mi-au plăcut foarte mult gustul (am recunoscut imediat ghimbirul) și aroma ceaiului, potrivit pentru zilele reci de octombrie alături de o pătură pufoasă și de o carte bună!

Plantusin pentru gât

Toate produsele Fares merg mână-n mână unul cu celălalt, așa că ceaiului de mai sus i se alătură și comprimatele Plantusin pentru gât al căror rol este de a reduce disconfortul de la nivelul gâtului, de a calma mucoasa bucală și corzile vocale.  

Fiecare capsulă conține extracte din plante și uleiuri naturale: rădăcină de lemn dulce, propolis, mentă, cimbru de cultură, coada șoricelului, eucalipt, fenicul, dar și un strop de zahăr.

Pentru că nu este recomandat femeilor care alăptează, am testat Plantusin pentru gât pe soțul meu care s-a declarat mulțumit și care abia așteaptă să îl folosească la primul semn de disconfort al gâtului.

Plantusin forte sirop

Dintre cele trei produse pe care le-am încercat de la Fares din gama Plantusin, siropul este preferatul meu! Având în compoziție 18 plante și 6 uleiuri esențiale, Plantusin sirop are un efect calmant, protector al gâtului, favorizând expectorația.

Plantusin sirop mi-a adus aminte de copilărie atunci când primeam sirop de tuse și mai mereu ceream o a doua linguriță.

Un stil de viață sănătos pornește din noi, din dorința noastră de a fi (mai) bine, de a reveni la origini care se traduce prin a utiliza resursele din mediul natural – plantele. Folosite cu atenție, produsele pe bază de plante ne pot fi aliați de nădejde, ajutor pentru corp și minte. Lasă-te inspirat de plante și de beneficiile lor și alege românește – Fares!

Articolul a fost scris pentru proba numărul 4 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Fares.

1 comment

Proba 3. Alegeri naturale de la Fares octombrie 13, 2021 - 1:34 pm

[…] Sănătate din plante […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!