Sursa foto: https://www.facebook.com/AutoGedal

Iarna în vacanță pe 4 roți

Plimbări pe 4 roți

by Oana Lambrache

Cuprins

Visez la o vacanță de foarte mult timp, însă, în contextul actual, o vacanță chiar asta pare – un vis frumos. Totuși, visele pot deveni realiate și, cu puțină atenție și pregătire, putem avea parte de câteva zile minunate!

Anul acesta am avut două scurte escapade, aproape de casă și o zi petrecută în Brașov, orașul meu de suflet din România. Pentru că iubesc atât de mult acest oraș, plănuiesc o vacanță de câteva zile la iarnă, pentru a ne bucura de Târgul de Crăciun și de vin fiert, dar și de zăpadă și săniuș alături de băiețelul nostru Sebastian în Poiana Brașov!

Verificări necesare iarna înainte de drum

iarna
Sursa foto: https://www.facebook.com/AutoGedal

Eu sunt o persoană extrem de organizată și fiecare vacanță de până acum a urmat un plan bine pus la punct astfel încât să ne bucurăm de fiecare zi la maximum! Am avut parte și de momente spontane, fără probleme, dar prefer să știu la ce să mă aștept și, drept urmare, fac tot felul de verificări pentru a nu avea surprize neplăcute.

Pentru că vacanța de anul acesta este destul de aproape de București, orașul în care locuim, și de faptul că vom folosi mașina pentru a ajunge la destinație – Brașov – se impune o serie de verificări în ceea ce privește mașina.

  1. O vizită la service pentru: schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă, verificarea plăcuțelor de frână, a sistemului de iluminare, a sistemului de direcție, completarea și schimbarea fluidelor (uleiul de motor, antigelul, lichidul de frână și cel de servodirecție);
  2. Alegerea accesoriilor corecte pentru mașină: cârlig de remorcare, scut metalic, cutii portbagaj, suporturi pentru biciclete, chiar și tăvițe pentru portbagaj sau covorașe;
  3. Pregătirea playlist-ului pentru drum: pot fi colinde, pot fi melodii pentru copii, poate fi orice fel de muzică atât timp cât ne binedispune, mai ales dacă vom sta mult în trafic!

Accesorii de top pentru o vacanță fără griji

De foarte mult timp nu am mai văzut o zăpadă ca atunci când eram copil, cu nămeți albi, cu bucuria pe care o aduce iarna, cu mirosul de lemn ars din sobe, cu ceai fierbinte…aromele copilăriei.

Am crescut și toate acestea s-au transformat în amintiri, mai ales munții de zăpadă pe care îi voi putea admira la nesfârșit în Poiana Brașov, pentru prima dată prin ochii de copil curios ai băiatului meu! Pentru ca totul să fie în regulă și pentru că siguranța lui, dar și a noastră sunt pe primul loc, eu și soțul meu vom alege produse de top, calitatea fiind criteriul după care ne ghidăm mereu.

Cârligul de remorcare

Primul obiect pe lista noastră este un cârlig de remorcare, extrem de util și versatil care, ales corespunzător, va fi un aliat de nădejde în călătoriile noastre pe 4 roți.

Cu un astfel de accesoriu vom putea:

  • tracta remorci, rulote sau alte vehicule;
  • monta un suport de biciclete;
  • evita un accident cu un alt autovehicul!
Sursa foto: https://www.facebook.com/AutoGedal

Pentru că fiecare mașină este diferită, trebuie să alegem un cârlig potrivit mașinii noastre. Astfel, am accesat site-ul celor de la AutoGedal, găsind cu ușurință modelele de cârlige perfecte.

Sursa foto: https://www.autogedal.ro/, editare: Elementor Pro

În funcție de activitățile pe care doriți să le desfășurați, de posibilitățile financiare și, de ce nu, de preferințele personale, puteți alege din mai multe tipuri de cârlige:

  1. Cârlig de remorcare semidemontabil – cea mai bună opțiune calitate/preț/montare, singura manipulare pentru montarea sau demontarea cârligului fiind prinderea sau desfacerea a 2 șuruburi;
  2. Cârlig de remorcare demontabil automat cu manetă – ceva mai complex ca primul tip de cârlig, cel automat te scapă de șurubelniță, dar te poate trimite la service dacă nu ești priceput într-ale mecanicii;
  3. Cârlig demontabil vertical cu cheie – oferă cel mai înalt grad de securitate, fiind prevăzut cu un sistem antifurt și vine la pachet cu o cheie tip lacăt pentru montarea lui.

Suportul de biciclete

Eu nu știu să merg pe bicicletă; nu am avut niciodată una și nici nu am avut ocazia să învăț, iar acum mi se pare mai greu să fac asta.

În schimb, soțul meu e mare fan al mersului pe bicicletă și chiar am primit de curând un scaun special pentru a-l plimba și pe cel mic!

Pentru că avem în plan și plimbări cu bicicleta, ne-am orientat către un suport de bicicletă pe care să îl putem monta folosindu-ne de cârligul de remorcare.

Sursa foto: https://www.autogedal.ro/

Tipuri de suporturi de biciclete

În funcție de preferințele voastre și de spațiul de care dispuneți, puteți alege dintr-o gamă variată de modele de suporturi de biciclete:

  1. Suporturi pentru cârligul de remorcare, cel ales de noi, care sunt cele mai practice pentru transportul bicicletelor;
  2. Suporturi pentru plafonul mașinii, suport care îți oferă posibilitatea de a transporta și 6 biciclete!
  3. Suporturi cu prindere pe haion (pe ușa din spatele mașinii) pentru care sunt necesare sisteme speciale de fixare;
  4. Suporturi cu prindere pe roata de rezervă specifice autoturismelor de tip SUV sau off-road.

Dacă v-ați decis asupra tipului de suport în funcție de poziția prinderii de mașină, puteți alege și în funcție de numărul de biciclete pe care le veți transporta, fie că este vorba de o singură bicicletă, fie că este vorba de 2 sau 3.

Evenimente neprevăzute și cum le putem evita

Vacanțele sunt un prilej de bucurie și relaxare pe care nimeni și nimic nu ar trebui să îl tulbure. Totuși, pentru ca o vacanță să funcționeze bine, este nevoie să fim precauți și să ne gândim la diverse situații neprevăzute și la cum le putem evita.

Astfel, am creat un scurt checklist pe care îl folosim la fiecare plecare:

⇒ pana poate fi remediată având la îndemână roata de rezervă;

⇒ problemele cu starea lichidelor sau a plăcuțelor de frână pot fi preîntâmpinate cu o scurtă vizită la service-ul auto înainte de plecare;

⇒ zăpada înghețată poate fi spulberată cu un scut de motor metalic pentru a proteja mașina iarna.

Sursa foto: Canva Pro

Pentru că ne dorim să fim în siguranță, dar și să avem grijă de mașină, apelăm cu încredere la produse de calitate și personal specializat. Astfel, fiecare vacanță devine o plăcere, iar evenimentele neplăcute rămân doar cuvinte scrise pe o listă.

Tot ce ne mai rămâne acum este puțină răbdare până la iarnă pentru a ne urca în mașină și a porni la drum!

Articolul a fost scris pentru proba numărul 2 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de AutoGedal.ro.

3 comments

Diana octombrie 10, 2021 - 7:13 pm

Cred că mulți visăm la o vacanță, cumva perioada asta dificilă prin care trecem o cere. Și când avem și mașina echipată mi se pare un motiv în plus pentru a evada!

Reply
Oana Lambrache octombrie 10, 2021 - 7:41 pm

Eu visez de ceva timp la o vacanță, însă tot amânăm, iar acum cred că va mai dura ceva până vom avea curaj să plecăm! Dar e bine să visăm și să facem planuri!

Reply
Proba 2. Plimbări pe 4 roți octombrie 11, 2021 - 5:15 pm

[…] Iarna în vacanță pe 4 roți […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!