Cuprins
A trecut ceva timp de când nu am mai scris despre cărțile citite. Septembrie a fost o lună destul de agitată, plină de evenimente, iar cititul a picat pe locul al doilea sau chiar mai jos. Așa că am reușit să citesc numai 3 cărți – „Eroii”, „Enigma camerei 622” și „Povestea lui Lisey”, ultima devenind cartea mea preferată scirsă de Stephen King!
Pentru că am strâns câteva cărți deja citite, am decis să le adun 5 dintre ele într-un singur articol și să vă povestesc despre ele!
"Mythos" și "Eroii" - Stephen Fry
Miturile grecești pe care le știam din copilărie sunt repovestite într-un mod amuzant și ușor de urmărit de Stephen Fry, binecunoscut om de televiziune și scriitor.
Primul roman al seriei, „Mythos” se focusează pe apariția titanilor, a zeilor și a modului în care a luat naștere omenirea, dar și pe felul în care zeii se interpun în bunul mers al vieții oamenilor.
Sursa foto: arhiva personală
Cel de-al doilea volum, „Eroii” continuă cu indiscrețiile zeilor și aventurile lor cu muritorii, aducând în discuție o nouă tipologie de oameni cu super-puteri – eroii.
La fel de spumos ca și primul volum, romanul „Eroii” ne prezintă personaje precum Perseu, Heracle, Iason, Oedip care ne atrag în expedițiile și aventurile lor:
- călătoria pentru găsirea Lânii de Aur alături de argonauți;
- cele 12 munci imposibile ale lui Heracle, cunoscut nouă sub numele de Hercule;
- labirintul minotaurului;
- tragedia lui Dedal și a fiului său Icar.
Acești eroi devin, în scurt timp, amenințări pentru zei și un război între muritori și nemuritori devine inevitabil.
Chiar dacă majoritatea miturilor îmi erau cunsocute, a fost o adevărată plăcere să le (re)descopăr într-un format modern.
Cele două romane au fost publicate de Editura Trei și le puteți găsi aici și aici.
"Copiii verii" - Dot Hutchison
Cel de-al treilea volum din seria „Colecționarul” revine cu un nou criminal în serie, care, de data aceasta, vizează familii în care unul dintre părinți își abuzează copilul/copiii.
„Îngerul”, așa cum este numit criminalul de copiii pe care îi „salvează”, îi forțează pe aceștia să urmărească întreaga scenă, apoi le dăruiește câte un ursuleț din pluș și îi duce la ușa agentei Ramirez. Din ce în ce mai mulți copii apar, iar poliția încearcă să afle cine este în spatele crimelor pentru a opri un viitor atac.
Pentru că au trecut 2 ani de când am citit primele 2 volume, mi-au trebuit câteva pagini bune până să mă obișnuiesc cu personajele și să îmi amintesc legăturile dintre ele.
Apoi, povestea a prins contur și m-a captivat așa cum au făcut-o și primele volume. Partea cea mai interesantă am considerat-o cea în care am primit detalii despre trecutul agentei Ramirez, despre cum și ea a fost, la rândul ei, un copil abuzat, acest abuz determinând-o să lupte pentru copii, pentru binele lor.
„Copiii verii” este un thriller autentic, cu elemente polițiste, care impresionează prin subiectul abordat – abuzul în familie.
Romanul a fost publicat de Editura Herg Benet și îl puteți găsi aici.
"Johnny Depp - Omul din spatele măștilor" - Thomas Fuchs
Citesc foarte puține cărți de non-ficțiune și, de obicei, aleg biografii ale personalităților care mă inspiră sau pe care le admir.
De data aceasta, am citit despre Johnny Depp, actorul, muzicianul, omul din spatele imaginii de pe marile ecrane.
În ciuda scandalurilor din ultima vreme, Johnny Depp rămâne un actor impresionant, care se transpune cu totul în personajele pe care le interpretează.
Cartea a fost publicată de Editura Publica și îl puteți găsi aici.
"Enigma camerei 622" - Joël Dicker
Pentru că am văzut „Enigma camerei 622” peste tot, m-am decis să o citesc și eu, chiar dacă aveam altă carte începută (mda, am obiceiul de a citi mai mute cărți în același timp sau de a începe mai multe și de a le termina în orice ordine îmi e mai ușor).
Citind „Enigma camerei 622”, am descoperit o combinație de roman thriller cu roman polițist, care m-a ținut în suspans până la ultima pagină.
Romanul lui Dicker spune două povești:
- cea a Scriitorului care, intrigat de lipsa camerei 622, încearcă să elucideze misterul acestui număr alături de vecina lui de hotel, Scarlett;
- cea a camerei 622 și a crimei care a avut loc în hotelul Palace de Verbier cu mult timp în urmă.
Cele două povești se împletesc minunat, dezvăluind puțin câte puțin din marele mister care învăluie camera 622. Pe parcursul romanului, dăm peste tot felul de măști, peste un triunghi amoros, peste jocuri de putere, peste orgolii, peste adevăruri și minciuni care dau peste cap orice ipoteză pe care o am putea emite.
Am citit foarte ușor „Enigma camerei 622”, mai ales după ce am trecut de primele pagini și m-am obișnuit cu numele personajelor și cu legăturile dintre ele și vă recomand și vouă acest roman pentru serile răcoroase de toamnă!
Romanul a fost publicat de Editura Trei și este disponibil aici.