Sursa foto: https://www.facebook.com/answearro

Inspirația vine din noi

Care este sursa ta de inspirație în fiecare zi?

by Oana Lambrache

Cuprins

Înainte de pandemie, lucrurile erau destul de clare – ieșiri spontane prin marile orașe ale lumii, explorarea cartierului, vizite la muzee – și puteam vorbi de doze mari de inspirație zilnică pe care le întâlneam la tot pasul. În contextul actual, trebuie să redefinim sursele de inspirație și să ne îndreptăm atenția spre online: tururi virtuale, conturi de social media, magazine ale diverselor brand-uri de încălțăminte,  make-up sau haine precum https://answear.ro/

Îmi place să cred despre mine că sunt o persoană creativă, care iubește frumosul, culorile, scrisul, cititul, călătoriile și fotografia. Toate acestea mă inspiră și mă determină să inspir, la rândul meu, oamenii care mă urmăresc și îmi citesc blogul.

Dar ce este inspirația?

Sursa foto și editare: Canva Pro

Inspirația = substantiv de genul feminin

Înainte de a scrie primele idei pentru acest articol, mi-am dat timp de gândire asupra conceptului de inspirație, am căutat o definiție pentru acest cuvânt, am pus pe o foaie albă de hârtie sursele mele de inspirație pentru ca, în final, să ajung la concluzia că inspirația nu are o definiție standard, nu este ceva palpabil.. Inspirația este o stare de spirit, dacă vrem să îi dăm un nume, diferită pentru fiecare dintre noi, lipsită de prejudecăți și reguli, este starea care ne definește pe noi și ne oferă unicitate și autenticitate.

Cred că inspirația este mai mult decât o noțiune căreia să îi pun o etichetă sau căreia să îi caut o definiție. Inspirația este rezultatul anumitor momente sau acțiuni, ea apare fix când nu te aștepți și te lovește instant, așa că ar fi bine să ai la îndemână ceva de scris sau de înregistrat pentru a fi sigur că muza nu dispare la fel de repede  precum a apărut.

Surse de inspirație zilnică

Pentru mine, inspirația vine din lucrurile simple:

  • un buchet de flori
  • aroma cafelei dimineața
  • o fotografie alb-negru
  • un citat din cartea pe care o citesc în miez de noapte
  • natura toamna
  • elemente de arhitectură
  • uneori chiar și atunci când spăl vasele sau curăț casa în weekend.

Mai nou, inspirația vine și din oamenii din jur, din hainele sau accesoriile lor care spun povești celui sau celei care are răbdare să le asculte.

Este suficient să vă opriți preț de câteva minute și să priviți în jurul vostru. Ce vedeți, ce vă atrage atenția imediat, ce vă spune acel obiect sau acea persoană? Ce vă inspiră? 

Atunci când îmi pierd inspirația, când gândurile mele sunt împrăștiate peste tot, când caut ideea minune, acest truc mă salvează întotdeauna. Este destul să privesc cu atenție în jurul meu și inspirația mă va găsi fără probleme!

Sursa foto: Canva Pro

Scurt exercițiu de inspirație

Scriam mai sus că inspirația mea vine și din haine și accesorii. Uneori, privind culorile dintr-o ținută, mintea mea începe să țeasă o poveste, caută legături între hainele respective și persoana care le poartă. Așa că vă propun și vouă un scurt exercițiu despre … inspirație, pornind de la 2 imagini, pentru care veți avea nevoie de câteva minute de liniște!

Dacă v-ați așezat comod, vă invit să priviți atent imaginea din dreapta, înfățișând o ținută feminină, disponibilă în categoria

https://answear.ro/h/trenci.html

Acum, închideți ochii și gândiți-vă la ce vă inspiră imaginea!

La prima vedere, pare o ținută simplă, care nu iese în evidență cu nimic deosebit, mai ales dacă ne raportăm la lipsa culorilor. Dacă veți privi cu atenție, vei descoperi o ținută cu croieli clasice îmbinate cu modernismul trenciului. Privind și mai departe, modelul îmi inspiră încredere, degajare, de parcă ar purta un astfel de outfit indiferent de mediul în care ar fi. Și pentru că rotițele din capul meu s-au pus deja în mișcare, prevăd o poveste despre un agent secret deghizat în model pentru o importantă casă de modă care are drept misiune demascarea criminalului în serie ale cărui victime sunt tinerele modele ingenue.

Sursa foto: https://answear.ro/
Sursa foto: https://answear.ro/

Pentru cel de-al doilea exerciția, vă propun o rochie disponibilă în categoria https://answear.ro/h/rochii-midi.html 

Pornind de la imaginea din stânga, creați o poveste într-o singură frază, care să îi determine pe cititorii voștri să își dorească să citească o poveste mai amplă.

 

 

 

 

 

 

 

Ochii ei triști spuneau mai multe decât ar fi putut să o facă orice cuvinte din lumea asta, privind la bărbatul care se îndepărta tot mai mult de ea, în timp ce apa mării îi spăla picioarele ca într-un ritual străvechi.

Fiecare dintre noi are o sursă de inspirație, un totem norocos, care ne insuflă idei și gânduri creative zi de zi. Atunci când totul dă greș, inspirația noastră rămâne în picioare și ne ghidează mai departe. Dacă simți că inspirația ta a secat sau că și-a luat o scurtă vacanță, ia o pauză, deschide ochii larg și privește în jur. Ce vezi? Ce te inspiră azi?

Articolul a fost scris pentru proba numărul 1 din Ediția de toamnă a SuperBlog 2021. Proba a fost propusă de Answear.ro, care ne propune și un concurs plin de inspirație despre care puteți citi mai multe accesând link-ul următor https://lifespirationstartshere.answear.ro/

1 comment

Proba 1. Care este sursa ta de inspirație în fiecare zi? octombrie 11, 2021 - 5:09 pm

[…] Inspirația vine din noi […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!