Sursa foto și editare: canva.com

Rețete noi, gustoase și ușor de pregătit

by Oana Lambrache

De la ultimul articol despre rețete s-au schimbat multe – a început să îmi placă să pregătesc masa pentru noi trei, micul dejun și prânzul le luăm  împreună, chiar dacă pentru mine e vorba doar de o cafea de multe ori dimineața, Sebastian a devenit mult mai independent și își dorește să mănânce singur, fără ajutor din partea noastră ceea ce duce la extra murdărie! Satisfacția de pe chipul lui, însă, face ca murdăria să dispară instant!

Pentru că am prins curaj cu primele rețete, am decis să scriu despre alte variante de mese delicioase, ușor de pregătit și potrivite și pentru cei mici!

Cuprins

Avocado cu ou

Avocado este un aliment gras, care nu mi-a plăcut la prima degustare și nici lui Sebastian. Totuși, îmi doream să găsesc o variantă sau o combinație astfel încât să mă conving dacă îl vom putea folosi sau nu la mesele noastre. Am reușit să găsesc destul de repede varianta câștigătoare – avocado cu ou la cuptor!

Ingrediente:

  • 1 avocado;
  • 2 ouă;
  • condimente – eu am râșnit puțin piper și am adăugat puțină zeamă de lâmâie la final.

Se taie un avocado în jumătăți și se scobește puțin pe lung astfel încât să existe destul loc pentru ouă. Spargeți ouăle și adăugați-le în fiecare jumătate de avocado, apoi presărați condimentele dorite. 

Dați la cuptor vreo 20 de minute la 170 de grade dacă vă doriți ca gălbenușul să curgă sau 30 de minute dacă vi-l doriți mai bine gătit.

Somon cu piure de păstârnac

Somonul mi se pare un pește foarte ușor de gătit, mai ales la cuptor timp de 20-30 de minute la 180 de grade.

Eu aleg file de somon, care are foarte puține oase și pun întreaga bucată la gătit din care ies 3 porții potrivite pentru noi. Pot pune orice fel de garnitură lângă el – cartof dulce, cartof alb, cous-cous. De data aceasta, am pregătit rapid un piure de păstârnac cu lapte, în care am adăugat piper proaspăt râșnit. Surprinzător, ne-a plăcut și nouă, adulților, nu numai lui Sebastian.

Pulpe de pui cu orez și curcuma

Din când în când, comandăm mâncare indiană, nu foarte picantă, din care i-am oferit și lui Sebastian puțin. Așa ne-am decis că putem folosi și curcuma în preparatele noastre. Drept urmare, am pregătit pulpe de pui la cuptor și orez la oala sub presiune în care am adăugat curcumă. Rezulatul? Delicios!

Poftă bună!

*sursa foto: arhiva personală

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!