Sursa foto: arhiva personală

„Și soarele e o stea” – Nicola Yoon

by Oana Lambrache

"Oamenii își petrec întreaga viață căutând dragostea. Se scriu poeme și cântece și romane întregi despre asta. Dar cum să ai încredere în ceva ce se poate sfârși la fel de brusc precum începe?"

Romanul „Și soarele e o stea” este povestea a doi tineri, Daniel și Natasha, care se întâlnesc total întâmplător, își petrec ziua împreună și se îndrăgostesc, totul pe parcursul unei singure zile.

Din păcate, soarta lor este deja decisă pentru că Natasha urmează să fie deportată în Jamaica și numai un miracol poate împiedica acest lucru.

De cealaltă parte, Daniel este un tânăr al cărui viitor este deja pus la punct de către părinții lui – facultate, medicină, propriul cabinet. Daniel pare ok cu aceast traseu impus, numai că el visează să devină poet și chiar scrie versuri despre iubire.

Drumurile celor doi se intersectează și decid să se supună unui test bazat pe cercetări științifice pentru a demonstra că se pot îndrăgosti unul de celălalt. Deși reticentă la început, Natasha acceptă acest test doar pentru a-i arăta lui Daniel contrariul, fără să știe ce îi rezervă viitorul.

«Deși nu-mi place poezia, îmi vine în minte un poem pe care l-am citit la ora de engleză. "Speranța" este acel ceva cu pene. Acum înțeleg concret ce înseamnă. Un lucru din mine vrea să-mi zboare afară din piept, vrea să cânte, să râdă și să danseze de ușurare."

O poveste de dragoste modernă, poate puțin atipică pentru lumea în care trăim, lume în care totul se petrece în mediul online, în care relațiile și sentimentele au loc pe social media. Relația dintre Natasha și Daniel începe ca un test, dezvoltându-se într-un timp extrem de scurt care ne-ar putea face să credem că ceea ce au ei nu este destul de puternic. Totuși, sentimentele celor doi rămân în inimile lor chiar și după câțiva ani. Întrebarea este dacă vor avea puterea de a-și da o nouă șansă.

Romanul „Și soarele e o stea” a fost publicat de Editura Young Art și îl puteți găsi aici. Vă recomand de aceeași autoare romanul „Absolut tot”, o altă poveste de dragoste adolescentină dintre o fată care nu poate ieși din casă din cauza unei boli complicate și un băiat nou în cartier care vrea să încalce orice regulă pentru a fi împreună cu fata misterioasă de vis-a-vis.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!