Sursa foto: arhiva personală

Aventuri la 11 luni

by Oana Lambrache

Deși ați crede că aventurile din titlu sunt ceva povești amuzante, credeți-mă că nu au fost deloc așa! Mie nu îmi place deloc vara, e mult prea cald și mereu am senzația că sunt tot felul de gâze lipite de mine. Mai nou, am adăugat și țânțarii la această scurtă listă de motive pentru care prefer oricare alt anotimp decât vara.

Aventurile lui Sebastian cu țânțarii au început acum vreo săptămână și nu le-am acordat mare importanță, mai ales că păreau să fie niște ciupituri normale, iar copilul nu părea deranjat și nici nu se scărpina decât foarte rar. Asta până când nu s-a ales cu o ciupitură sub ochiul stâng, pe care am lăsat-o în pace, gândindu-mă că va trece în câteva zile!

Problema a apărut chiar a doua zi – zona de sub ochi se înroșise, iar după primul somn al zilei se umflase destul de mult. Drept urmare, ne-am îmbrăcat și am mers la urgențe, la spitalul Medicover. Totul a mers bine, am urcat la etajul 1 unde se află secția de pediatrie și am așteptat să fim chemați pentru control. Deși am așteptat aproximativ 1 oră, doamna doctor care s-a ocupat de Sebastian a fost foarte atentă și a dedicat timp suficient vizitei noastre.

Sebastian a primit o rețetă cu diverse creme și picături, iar la spital o injecție care să îl ajute cu reacția avută în urma înțepăturii. L-am urmărit pe parcursul întregii zile și totul a fost în regulă. Am aplicat cremele și picăturile primite și umflătura s-a redus chiar din aceeași zi, iar astăzi deja dispăruse de tot, inclusiv pata roșie de sub ochi.

Scriind acest articol am realizat cât de importantă a fost decizia de a merge la medic. Copiii sunt puternici, chiar mai puternici decât îi credem, dar sunt și fragili și numai un medic poate oferi un diagnostic corect precum și un tratament corespunzător.

E anul 2021 și ar trebui să trăim în el și să lăsăm deoparte leacurile băbești sau tratamentele după ureche.

2 comments

Izabella Stefania Stoica august 24, 2021 - 10:01 am

Oh, Doamne! Ce bine ca ati mers la medic. Mie imi place vara, dar iti dau mareee dreptate cu toate gazele si tantarii!

Reply
Oana Lambrache august 24, 2021 - 1:22 pm

E ok vara la mare :D, altfel prefer să stau în casă cu aerul condiționat pornit. Acum ieșim în parc, dar nu se simte vreo diferență 🙂

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!