Sursa foto: arhiva personală

„Un cartier select” – Therese Anne Fowler

by Oana Lambrache

"O carte este făcută doar din hârtie și cerneală, însă atunci când eram mică, cărțile îmi dădeau speranță. Era ca și cum aș fi avut prieteni. Ca și când în viitor mă așteptau lucruri bune."

Oat Knoll este un cartier select din Carolina de Nord, în care toară lumea de cunoaște cu toată lumea și unde nimic deosebit nu se petrece pentru a perturba liniștea micuței comunități.

Asta până când în cartier, chiar lângă casa în care locuiesc Valerie și fiul ei Xavier se mută o familie total opusă celor din Oat Knoll – gălăgioasă, plină de bani și pusă pe fapte mari cu mediul înconjurător. 

Deși familia Whitman încearcă să se integreze în peisajul din Oat Knoll, planul lor eșuează atunci când capul familiei Whitman decide să taie stejarul care delimitează curtea lor de cea a lui Valerie. Femeia se opune și declanșează un mic război contra lui Brad, care îi poate pune în pericol fiul. 

Pe fondul acestei dispute, se conturează povestea de dragoste dintre Xavier, fiul lui Valerie, și Juniper, fiica vitregă a lui Brad. Povestea lor devine una interzisă din mai multe perspective: diferențe rasiale, sociale, dar și prin prisma luptei dintre părinții lor.

Când am comandat cartea, m-am așteptat la un thriller captivant, așa că am fost puțin dezamăgită citind romanul. Totuși, am descoperit o lectură ușoară, care a mers destul de repede, aducând în prim-plan subiecte delicate pentru societatea de azi: rasismul, feminismul și diferențele de clasă socială.

Poate mai mult ca niciodată avem nevoie de astfel de cărți care să ne deschidă ochii pentru a încerca să înțelegem suferințele celor din jurul nostru, dar și de a accepta că noi oamenii suntem diferiți și de a ne accepta unii pe ceilalți așa cum suntem.

Romanul „Un cartier select” a fost publicat de Editura Litera în colecția BuzzBooks și îl puteți găsi aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!