Sursa foto: arhiva personală

„Lanțul” – Adrian McKinty

by Oana Lambrache

"Lanțul este o metodă crudă de exploatare a celei mai puternice emoții umane - capacitatea de iubire -, pentru a face bani. Nu ar putea funcționa într-o lume fără iubire, filială sau romantică, și numai un sociopat care nu înțelege iubirea este capabil să o folosească în propriile scopuri."

Adrian McKinty - "Lanțul"

Rachel este o mamă singură, care își crește fetița în urma divorțului de soțul ei, luptând în același timp cu o boală cruntă – cancerul.

Chiar în dimineața zilei în care urma să afle dacă boala a recidivat, Rachel află îngrozită că fiica i-a fost răpită și că pentru a o recupera trebuie să joace un joc macabru – Lanțul. Practic, femeia trebuie să răpească un alt copil, să depoziteze o sumă de bani într-un cont și apoi să contacteze părinții copilului răpit pentru ca ei să continuie jocul, răpind un copil. În momentul în care, părinții respectivi vor răpi copilu, Rachel își va primi fetița înapoi. Dacă ceva nu merge conform planului, toate familiile sunt în pericol de moarte. 

"Viața este fragilă, trecătoare și prețioasă. Iar a trăi este, deja, un miracol."

Adrian McKinty - "Lanțul"

Prima parte a romanului urmărește povestea lui Rachel, acțiunile și trăirile ei în timp ce face ceea ce nu ar fi crezut vreodată că ar fi capabilă să facă pentru binele familiei ei. Cea de-a doua parte a cărții prezintă povestea jocului și modul în care a luat naștere, dezvăluind și mințile diabolice din spatele jocului.

„Lanțul” este un thriller psihologic intens care ridică problema familiei și a ce ai fi dispus să faci pentru ea, de cât de departe ai merge pentru binele celor dragi, dar care trage un semnal de alarmăcu privire la intimitate și la faptul că ne trăim viețile postând totul pe rețelele de socializare, devenind, astfel, ținte ușoare pentru răufăcători.

Romanul a fost publicat de Editura Litera în cadrul colecției BuzzBooks și îl puteți găsi aici.

Nota Goodreads: 4/5

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!